Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Van valami jó tippetek a...

Redd devil kérdése:

Van valami jó tippetek a munkahelyi stressz leküzdésére?

Figyelt kérdés

2015. jún. 14. 15:08
 1/9 anonim ***** válasza:

Hallgass zenét, járj el sportolni, élj a barátaidnak, hobbidnak stb.

És tanuld meg, hogy az értékes, személyiséged minődésge, nem osotoba primitív emberektől függ.

Ha kirúgnak pedig nem a világvége. A problémád pedig nyugodtan közöld a környezeteddel finoman.

2015. jún. 14. 15:19
 2/9 anonim ***** válasza:
munkahelyi szex
2015. jún. 14. 15:19
 3/9 anonim ***** válasza:
2015. jún. 14. 15:21
 4/9 anonim ***** válasza:
Igen. Egy jobb munkahely.
2015. jún. 14. 16:47
 5/9 anonim ***** válasza:

Tökre nem ezotéria téma... :) Vannak direkt erre szakosodott pszichológusok, és ingyenesen is hozzáférhető pszichológiai technikák.

Ajánlom figyelmedbe a különböző relaxációkat a tüneti kezelésre (progresszív relaxáció, autogén tréning, stb.), okok felderítésére és személyiségszintű változásra a strukturált meditációs programokat (MBSR: mindfulness based stress reduction, ennek a teljes programja hozzáférhető könyvekben illetve neten), DE SEMMIKÉPP SEM AZ EZOTERIKUS MEDITÁCIÓK, amik egyszerűen bullshitek.

Ajánlom az okok megszüntetésére még az asszertivitás tréningeket.

Továbbá a baráti kapcsolatok és a rendszeres sport jelentik a legjobb védőhálót a krónikus stressz ellen. Sajnos fellógatni egy követ a nyakadba, vagy az ehhez hasonló megoldások semmilyen hatással nem járnak a placebon kívül. Ami lehet, hogy neked bőven elég lenne, nem tudom, de én nem hiszek a látszatmegoldásokban.

2015. jún. 14. 16:50
 6/9 anonim ***** válasza:

Nálam az segített, hogy kaptam magam mellé egy halál nyugodt kollégát. Egy alkalommal mikor én feltett kézzel rohangáltam fel és alá egy - szerintem - nagy probléma miatt, ő annyit mondott nyugodt arccal a helyén ülve: - Ez szar...

És persze utána megoldottuk.

Szóval egy ilyen kolléga mellett hamar rájöttem hogy tök feleslegesen stresszelem magamat minden szar miatt. Később már én néztem döbbenten hogy mások milyen stresszesek, főleg hogy a régi önmagamra ismertem bennük.

Annyi a lényeg hogy rájöjj nem csak ésszel, hanem érzelmileg is hogy felesleges stresszelned. Persze pont ez a nehéz.

Amit tudok tanácsolni, az az hogy jöjj végre rá, hogy ha valami baj van az nem a "világvége", tehát ne pörögj vagy aggódj a dolgokon, mert felesleges, úgy is megoldod, megcsinálod legjobb tudásod szerint.

És tök mindegy mi történik, a legtöbb problémára van megoldás, ha meg nincs akkor legfeljebb azt kell kitalálni hogy hogyan kerüld el legközelebb. Ha így csinálod, legfeljebb egyszer esel pofára egy-egy problémával.

Ha azért stresszeled magad mert gyorsabban, jobban stb. akarod megoldani a munkát akkor tanulj meg hátradőlni, mert ha nyugodtan csinálod, akkor is pont ugyanannyi idő alatt, ugyanúgy végzel vele. Menj, igyál meg egy gyenge kávét vagy ami a kedvenced mielőtt nekiállsz a munkának. Az elején nehezedre fog esni mert rohannál, meg a munkán jár az eszed, de sokadik így elkezdett munka után rájössz hogy valóban nem kell rohanni és felesleges rajta agyalni.

Ha kollégával vagy a feletteseddel van munkahelyi probléma - mondjuk a munkát későn adja át ezért neked sietned kell - akkor nyugodt hangvétellel mondd meg neki (vagy ha nem érdekli akkor a főnökének) hogy mi nem teszik és hogy szeretnéd ha ezt a jövőben másképp csinálná. A példánál maradva: mondd meg hogy neked X idő kell a feladathoz vagy adják át hamarabb a munkát vagy tolják ki a határidőt. Mondd meg hogy a jelenlegi helyzet neked stresszet okoz.

Ha a fenti dolog működik - tehát megoldható volt - akkor minden rendben, ha nem működik - tehát nem megoldható a probléma - akkor már csak elkerülheted, azaz keress más munkahelyet.

Illetve tanulj meg nemet mondani. Ha olyan feladatot akarnak rád sózni ami nem tetszik vagy a szabadidődet rabolná és nincs hozzá kedved akkor nyugodtan mondd azt hogy nem. Biztos lehetsz benne hogy találnak mást az adott feladatra.

2015. jún. 14. 18:24
 7/9 *Ana Van Der Val* ***** válasza:

+ Magnézium, B6, és megfelelő mennyiségű B9;

és rendszeresen beszéld ki magadból a napi gondokat. (!)

2015. jún. 14. 18:38
 8/9 VaTa94 ***** válasza:
Ne menj be dolgozni...
2015. jún. 15. 06:27
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Két dolog miatt nem szabad idegeskedned/stresszelned:

- amin tudsz változtatni és

- amin nem!

.

A többi rajtad múlik.

2015. jún. 15. 07:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!