Hogyan csillapíthatnám le az egóm? (Többi lent)
Szereztem már némi tudást/tapasztalatot az Ezotériával kapcsolatban.
Félig a fizikai síkon, félig a spirituális világban élek.
De most úgy érzem, kezd megszűnni.
Utána néztem, kérdezősködtem ismerősöktől, véleményük szerint az egó állhat a háttérben.
"Vissza akar rántani teljes mértékben a fizikai síkra"
Ennek okát tudom is, mivel az egó csak az anyagi világot képes felfogni.
Tudnátok mondani módszereket, amivel újra "régi" lehetnék?
Már nagyon kellemetlen, hogy egyre jobban kezdenek gyengülni a dolgok..
OMG... !!!
És ti ebben tényleg hisztek ??? O.o
Nem hiszem el, hogy ti tényleg komolyan gondoljátok ezeket a dolgokat.
Sokan csak a testüket szeretik és csak a testet látják.
Sokan hisznek valami megfoghatatlan energiában, szellemben és elítélik a testet, ösztönöket stb...
A legjobb ha elfogadod, hogy test vagy, de nem halott. És ezt lásd meg a többi emberben is.
Az egoizmus egy jó dolog, az önzés már vitatható.
lehet jó igy is mert az egó mindig jelzi ha valami nincs rendben belül
amúgy nemtom, jó érzésekkel, segitéssel, jó anyagok olvasásával
még 1 jó film is kiválthatja, de nehéz megtalálni az utat és ott van az ösztönös ragaszkodás, ami arra késztet hogy ne is akard az egészet, ennek meg kell szünnie magátol mielött sikerül, csak az a baj hogy önmagunktól ezt nem lehet megszüntetni
Ha érzed, hogy teljesen visszaakar rántani a fizikai síkra, akkor figyeld meg hogyan akarja és tedd az ellenkezőjét, de a ló másik oldalára se ess.
Viszont, ha leülsz meditálni, és elmélyedsz utána ezekben a dolgokban, akkor minden világosabb lesz.
Az egó és a lélek olyan, mint a ying és yang, nem szabad, és nem is lehet őket elválasztani.
Ha kell, akkor parancsolj rá, vedd át az irányítást magad felett. Hisz, ha te uralkodsz, akkor kénytelen neked a tested behódolni.
Ne hagyd, hogy ő irányítson, vagy akárki, csak is te!
Kérdező, akkor ne vedd figyelembe, amit írtam. :)
Most Huo rávilágított, hogy hasznát nem vennéd az írásomnak. :)
Rendben, köszönöm a válaszotokat.:)
Helyre jön majd biztos, viszont a meditáció az bejöhet.
Nekem úgy tűnik, hogy a spirituális fejlődést egyfajta harcként fogod fel a fizikai sík és az egó ellen, pedig erről szó sincs. Az egó a barátod, ő tart nap mint nap életben, segít a fejlődésben(a spirituálisban is), kihívások elé állít, ha küzdesz ellene, egyre csak erősebb lesz, nem harcban kell legyőznöd, hanem meg kell szelídítened, mert ő is a részed.
A fizikai sík adottság ebben a világban, amíg élsz, nem fogod elhagyni és hidd el nekem, nem is akarod elhagyni (nem is ez a cél!), mert ez egy eszköz a fejlődéshez, amit szabad akaratodból választottál. Fogadd el. Nem kell legyőzni. A kulcs a harmónia, amit önmagad elfogadásával érhetsz el.
A leírásod alapján az eddigi spirituális "tudásod/tapasztalatod" is az egó táplálta, szóval csak játszik veled. Csak addig van hatalma fölötted, amíg nem ismered meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!