Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Az mit jelent, ha sokszor van...

Az mit jelent, ha sokszor van deja vu-m?

Figyelt kérdés

Nem vagyok jártas ebbe a kazegóriába, de egyre töbször van deja vu-m.

Ez általában mikor szokott előjönni? Vagy ez teljesen kiszámíthatatlan?

És mit jelenthet?

2015. jún. 2. 17:24
 1/3 Legoman ***** válasza:
100%

Deja vu akkor szokott előfordulni, amikor olyan helyen jársz, ahol már voltál egyszer, de általában nem emlékszel rá.

Például:

Elmész nyaralni Görögországba, és megnézed Athén városát. Elmész egy ház mellett, és a házra nézve olyan ismerős érzésed (deja vu-d) támad, és nem tudod honnan ismerős ez.

Tételezzük fel, hogy előtte egy pár éve sokat foglalkoztál Athénnal, például történelem tanulás közben stb., és megnézted a Google Térképén Athén utcáit, mert kíváncsi voltál, hogyan nézhet ki. És pont ebben az utcában ez a ház megtetszett neked, elkezdtél vele foglalkozni, esetleg lerajzoltad stb. És éjszaka azt álmodtad, hogy álmodban ebben az utcában sétálsz eme ház mellett.

Most pedig ott vagy Athénban, de már nem emlékszel az álmodra annyira, és nem tudod, hogy honnan ismerős ez a ház, pedig tudod, hogy te már egyszer jártál itt. És ez így is van. Álmodban már voltál ott. :)

Nagyjából megpróbáltam elmagyarázni, ha nem értettél valamit, akkor nyugodtan kérdezz rá. :)

2015. jún. 2. 17:42
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséged! Értettem.

Annak van valami jelentősége, hogy többször szokott ugyanaz a hely, személy stb. lenni? És annak, hogy általában egy dologhoz kapcsolódnak?

2015. jún. 2. 17:57
 3/3 Legoman ***** válasza:

Nem hiszem, hogy nagy jelentőséget kell neki tulajdonítani.

Ha nagy jelentősége lenne, akkor az előbb-utóbb megmutatkozna. :)

2015. jún. 2. 19:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!