Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Kérdésem azoknak szól akik...

Kérdésem azoknak szól akik hisznek a szellemekben, jóslás, mágia, stb, stb?

Figyelt kérdés

Ha kiderülne hogy nincs semmi természetfeletti meg hasonló dolgok amikben ti hisztek,milyen pofát vágnátok?

Én szkeptikus vagyok mindennel kapcsolatban.

Ezt a kérdést nem veszekedés szempontjából írtam ki,csak kíváncsi vagyok rá.

2015. máj. 3. 18:00
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Továbra is lennének akik hisznek benne mert:

-nem hiszik el

-és éllénk fantázia

Üdv: szkeptikus

És bocs hogy belle szoltam

2015. máj. 3. 18:10
 2/15 anonim ***** válasza:

Most sincs szinte semmi tudományos bizonyíték, mégis sokan hisznek benne személyes tapasztalatok alapján vagy anélkül. Nem "derülhet ki", hogy nincsenek természetfeletti dolgok, mivel most sincsenek bebizonyítva ezek.

Ennyi erővel, ha bebizonyátanák az ilyesfajta dolgok létezését, te hogyan reagálnál? :)

Azt írod, hogy nem veszekedés szempontjából írtad ki a kérdést, mégis elég provokatív.

2015. máj. 3. 18:17
 3/15 A kérdező kommentje:

Nem provokatív kérdésnek szántam.

Viszonylag akkor sem hinnék benne ha kiderülne h vannak. :-)

2015. máj. 3. 18:52
 4/15 homo ludensz ***** válasza:
67%

Mondjuk milyen arcot(pofát?) vágna egy XVI-XVII. századbéli ember ha belenyúlna most egy konnektorba? Ránézésre ö sem látna bizonyítékot hogy abban 230 Volt lapul.

Te milyen arcot vágnál ha egy kínai ember néhány tűt beléd szúrna s mondjuk elmúlna az éveidet minden tavaszi virágzáskor megkeserítő allergiád.

A mágiát ismered hogy élből leszólod vagy csak a nagyid mesélt róla?

Azt tanultam hogy a papok jobban ismerték a marxizmust mint aki tanították hogy küzdeni tudjanak ellene.

2015. máj. 3. 18:54
 5/15 anonim ***** válasza:
45%

Tudod, ha valaki tapasztalt egy jelenséget, azután "hisz" benne, az ellentmondás. Ha tapasztalta, de nem hiszi el, az kétkedés, vagy önámítás. Ha nem tapasztalta, de mégis ragyogó szemekkel, kezeit kitárva hisz benne, az ostobaság.

A természetfelettinek nevezett tartomány ugyanúgy része a természetnek, mint bármi más, csak az ember jelenleg is annyira kevéssé ismeri az őt körülvevő világot, hogy sok történést nem tud megmagyarázni. Inkább hitek és vallások agymosott zombijává válik, vagy szkeptikus lesz, és mindent élből tagad, ami nem része mindennapi szürke életének. Nem kell hát "hinned" a szellemekben, azok úgyis körülvesznek téged, legfeljebb azzal a közönnyel viseltetnek irántad, mint te őirántuk.

2015. máj. 3. 19:27
 6/15 Ozmium42 ***** válasza:
57%

#5 Nagyon rosszul értelmezed a szkepticizmust, de ha te ezt mondod, akkor gondolom tudod azt is, hogy a bolygó hadseregnyi tudósának, kutatójának mit kellene észrevennie, de nem vesz észre, de te igen. Semmit nem kell letagadni élből, egyszerűen be kell látni, ha az a "bizonyos tartomány" csak egy blöff. Nem olyan nehéz.

Kérdezőnek: semmilyen pofát nem vágnának, mert rég elrugaszkodtak a valóságtól. Még mindig ott tartanak, hogy a jelenlegi fogalmakat sem tudják helyesen értelmezni, ezért is vannak teljesen rossz következtetéseik, mint a mágia. Ha lenne valami jó bizonyíték ellenük, csak hátrálnának egy lépést, és lenne egy újabb falszifikálhatatlan vagy légből kapott ezós magyarázat.

2015. máj. 3. 20:10
 7/15 anonim ***** válasza:
Vannak bizonyítékok... Nézz csak körül egy kicsit a neten
2015. máj. 3. 20:39
 8/15 anonim ***** válasza:
37%

Én ne hiszem, hanem tudom. Onnan tudom, hogy megtapasztaltam számtalan oldalról. Most vagy az gondolod hogy hazudok, vagy valami más...

u.i.: te is szellem vagy. Tudod... test, lélek, szellem :)

2015. máj. 3. 20:59
 9/15 anonim ***** válasza:
Akkor hiszek a szellemekben ha majd befizetik a sàrga csekkeket.Addig meg lesza..om ki mit tapasztal.
2015. máj. 3. 22:49
 10/15 homo ludensz ***** válasza:
10%

A mostani tudomány azon jojózik a mit a régiek csak úgy fantáziálgatva kitaláltak. A kémia a fizika az orvostudomány a csillagászat mind arra épül amit ezek meg mertek álmodni. "Mágusok" meg hasonló kétes dolgokkal foglalkozó középkori figurák.

A te látómeződ a sárga csekkekig terjed meg odáig hogy lenyomkodod a billentyűket.

2015. máj. 4. 19:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!