Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Szerintetek mi "valamik"...

Szerintetek mi "valamik" vagyunk (pl lélek, egy fénysgömb stb) vagy határtalan anyagtalan tudat ahogy mooji és egyes tanítók mondják?

Figyelt kérdés
2015. ápr. 6. 14:38
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
37%

"A test a lélek edénye"

Az emberi test nem egy edény bameg! Te magad vagy a tested, tanultál volna inkább biológiát...:DDD

2015. ápr. 6. 16:22
 12/20 *Ana Van Der Val* ***** válasza:
0%
Család = edénykészlet.
2015. ápr. 6. 16:28
 13/20 Ozmium42 ***** válasza:
56%
Összetett dinamikus biokémiai egyensúlyi folyamat vagyunk.
2015. ápr. 6. 16:31
 14/20 anonim ***** válasza:
33%

Fogd fel ezeket gondolatkísérletnek! Nem kell elhinned. Megteheted azt is, hogy szándékosan hiszel benne ideiglenesen, aztán lesz ami lesz. Én adtam esélyt ilyesfajta szemléleteknek. Ma már tudom izgalmas mellékszálként üzemeltetni a gondolkodásomban azt, amit valamelyest hasznavehetőnek ítéltem vagy éreztem. Nemigen ér utol a bizonyosság, hogy olyan a világ, amilyennek akármelyik mester lefesti, de vannak részeredmények, és mindenekelőtt egy kellemes, belső "művészet" így, hatalmas távlatokban és rejtélyes természeti törvényeket sejtve szemlélni az életem kis, hétköznapi eseményeit.

Tehát nem utasítom el, vállalom a kiadós fejvakargatást, ami párhuzamos szemléletek járatásával "ajándékba" jön, és semmi esetre se mondanám, hogy jaja, ez és ez tényleg működik, így van, és hidd el te is! :D Nekem segített kiegyensúlyozottabbá válni és azért segít elfogadni a sokféleséget mindamellett, hogy ugyanúgy haragszom a rosszindulatúságra és a rombolás minden formájára (beleértve a tudatlan-tudattalant is), már azért könnyedén tudok úgy nézni szörnyűségekre, hogy inkább csak egy mérhetetlen "durca" van, hogy tényleg a nagy multiplayerünket trollkodják tele idióta lelkek visszafordíthatatlan károkat okozva, hátráltatva egymás igazi újrafelfedezését a térben és időben kibomló, egyébként meghatóan gyönyörű, közös terepunkön.

Nem állíthatom, hogy 100%-ig elhittem, de be kell vallanom, minél jobban megismered az ezzel kapcsolatos mindenféle hagyományokat (a keresztényt is beleértve és az összecsengő dolgokra koncentrálva), annál inkább úgy látod, hogy azért váratlanul jól illeszkedik a valóság arra a szemléletre, ami kitartó olvasgatás nyomán kialakul az emberben. Mintha az emberlét fő találmánya tényleg a valóság drámája lenne, amire egymás gondolataiban vájkáló hatalmasságokként (vagy úgy mellesleg: fene se tudja micsodákként) képtelenek lennénk. Tényleg kicsit talán ordít is az emberről, hogy szíváson keresztüli okulásra lett kifejlesztve.

De ez persze csak az, ahol most tartok. Én se tudom igazán, meddig érdemes igaznak tartani ilyeneket, tehát függőben hagyom szinte az összes kérdést, ami felmerül, és nem tévesztem szem elől, hogy nem tudok rájuk megnyugtató választ. Szerintem ez maga a konstruktív nyitottság.

2015. ápr. 6. 19:23
 15/20 anonim ***** válasza:
47%
#14 Most úgy teszek, mintha ismernélek, és kérek tőled valamit. Még számítanunk kell ilyen érzelem kitörésekre, vagy nem? Nem mondom nagyon megindító volt, majdnem elsírtam magam. De, ha adhatok egy tanácsot ne játszd már el nekünk az értelmest nyitott és szűzies kiszlányt kiszfiúként, amúgy se áll neked jól basdmeg! Egyébként meg csak írni akartam valamit, amivel bosszanthatlak, mert qurvára nem vagy pozitív és nem rólad szólt a kérdés sem muhahaha! :DDDDD
2015. ápr. 6. 21:36
 16/20 anonim ***** válasza:
41%
Gondolom kidurrantál volna, ha nem okádod ide ezt kovácsvili!
2015. ápr. 6. 22:33
 17/20 anonim ***** válasza:
58%
#16 Hol marad a pozitívitás? Nem kell görcsölni csak mókázzunk . Egyébként azért írtam, mert nem önéletrajzot kellett volna írjál, nem a munkaügyi központban vagy. De a kovácsvils rész nagyon vicces volt, viszont az "okád" nagyon csúnya szó, akik ezt használják azok nagy része mérges dühös, ami nem éppen az egyensúlyt és a bizalmat sugallja a másikban. Mostmár kezded érteni milyen is a másik iránt érzet harag? A valódi érzés? Ez és egy csomó más érzés tesz minket emberré. Tanítalak még, ha valóban ember akarsz lenni xD
2015. ápr. 6. 23:05
 18/20 anonim ***** válasza:
0%
Te ezt így full komolyan gondolod?
2015. ápr. 6. 23:11
 19/20 anonim ***** válasza:
58%
Természetesen komolyan gondolom, ha akarod igazi érző lélegző emberré válhatsz, nem pedig egy önéletrajz leszel. Az ember egy kiszámítható hiszékeny lény az érzelmek teszik azzá, ami. Érzelemből cselekszik, ahogy az előbb te is tetted, még az agyat is az érzelmek befolyásolják. Az én célom csak az volt, hogy mindezt bemutassam. Elnézést kérek, hogy része voltál a prezentációnak és köszönöm a szíves együttműködést remélem a jövőben is számíthatok rád jóccakát! :DD
2015. ápr. 6. 23:30
 20/20 anonim ***** válasza:
9%
Nem a te hibád, hogy felét se értetted, ha egyáltalán elolvastál valamit. Az egyesszám első személy nyilván szükséges, rólad hiába írnék... :)
2015. ápr. 6. 23:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!