Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » A Reiki tényleg a sátántól való?

A Reiki tényleg a sátántól való?

Figyelt kérdés
Reiki II. fokozaton vagyok és egészen addig míg egy ismerősöm nem beszélt nekem Gaál Péter Newage Keresztény Szemmel c.könyvéről addig szerettem is csinálni. Csakhogy abban egyenesen a sátán eszközének nevezte a Reikit és valamennyi energiával gyógyító alternatív módszert sőt az ingát is stb. Aztán utána olvastam más oldalakon is, hogy hogyan vélekedik a kereszténység a Reikiről és lényegében ugyan azt találtam. Továbbmentem és személyesen beszélgettem katolikus pappal és Ő is ugyan azt mondta, vagyis hogy ez az energia bár létezik de az ördögtől való Ők ezt így hívják. Ettől aztán nem nyugodtam meg, sőt nagyon meg vagyok ijedve én csak jót szerettem volna tenni másokkal erre kiderül, hogy Isten ellen vétettem amikor a beavatásokat kértem. Ti mit gondoltok erről? Ki ért velem egyet vagy ki nem?

2015. ápr. 1. 08:27
1 2 3
 21/30 Szanto Aron válasza:
0%
2018. febr. 26. 21:31
 22/30 anonim ***** válasza:
0%

Mint minden, amivel bármit is megérthetsz,

amivel korlátaidat feledhetett.

A hivatalos isteni akarat szerint

az ember állatnak rendeltetett.

Egyházaink ma is tartják ezt.

2019. máj. 1. 23:44
 23/30 anonim ***** válasza:
feledheted
2019. máj. 1. 23:45
 24/30 anonim ***** válasza:
60%

Igen, a sátántól való.

Méghogy nincs sátán???!!!

A sátán legnagyobb átejtése az, hogy elhiteti magáról, hogy ő nincs.

Általában az embereknek a sátánról egy kormosképű, majdnem vicces figura jut az eszébe. Pedig a sátán halálosan komoly dolog. Más neve: diabolos. Ez azt jelenti: szétdobálni, megkötözni.

Jómagam jártam egy beszélgetés alkalmával Gál Péter atyánál. Végtelenül kedves ember. Azóta is a szívemben hordozom ezt az emléket.

Egy római katolikus

2020. márc. 30. 11:16
 25/30 anonim ***** válasza:
59%
Jézust a papok feszíttették keresztre, akkor a papság sem Istentől való?
2024. jan. 27. 11:17
 26/30 anonim ***** válasza:
Nem azért feszitettek keresztre mert a papság nem Istentől való, hanem azert mert kritizálta őket a kepmutatásuk miatt és ezen kívül még irigykedtek is rá. Hidd el hogy a valódi keresztenysegben van hatalom méghozzá sokkal nagyobb mint a reikiben, csak ez nem az intezmenyesitett katolikus egyházban mutatkozik meg a napjainkban.a reikiben lévő hatalom egy teljesen más forrásból származik.
2024. jan. 27. 11:42
 27/30 anonim ***** válasza:

Istenben van a hatalom, a kereszténységben mint emberek összességében nem igazán.

A reiki is eltörpül a n.a.d.i mellett, a tibeti energiaáramoltatás mellett.

Amúgy meg el kellene felejteni ezt a gonosz hozta létre nem használjuk babonás gondolkodást.

A tibeti energiakat nem lehet rosszra használni, nem közvetlen Isten hozta létre, de mi az, amit Isten közvetlen adott nekünk?

Egy keresztény sem tudja, hogy a tudást a szankszritoknak angyalok adták e sok ezer évvel ezelőtt vagy honnan máshonnan jött?

2024. jan. 27. 16:28
 28/30 anonim ***** válasza:

"Továbbmentem és személyesen beszélgettem katolikus pappal"

:D ha tovább mész, és beszélsz egy reikissel, azt mondja, hogy a reiki jó.

A reikivel nem lehet rosszat tenni. Hallottál már olyat, hogy a reikivel megöltek valakit? Abortuszt okozott? Megállt a szíve, mert reikizett? Ugye, hogy nem. Vagy nem hatott komolyan az illetőnek, vagy kigyógyult valamilyen betegségből. Ennyi. Használd! De legyen mellette Isten hited.

2024. febr. 10. 09:13
 29/30 anonim ***** válasza:
2024. febr. 10. 11:55
 30/30 anonim ***** válasza:

Írom, hogy mi a hiba a cikkben:

1 "Hát az okkultizmusba ott kerültem bele," - ez nem okkultizmus, - külföldi tanulmányok a reiki kezelések eredményességével kapcsolatban:

[link]

2 "Mindig ugyanazzal fogják meg az embert:hogy sok száz előző életed volt, hogy gyógyító képességed van." - dr. Joe Dispenza Légy te a placebo c könyve pont arról beszél, hogyan gyógyítja meg és betegíti meg magát az ember a gondolatai által. Tudományosan alátámasztott, hogy a gondolkodás befolyásolja az emberi test működését. Tehát van gyógyító képességünk.

3 "Attól kezdve a figyelmem teljesen ezek felé a lények felé fordult, akikkel kommunikáltam. Az egyik Ábrahámként mutatkozott be. Mindenben irányítottak." - akkor ez nem a Reiki, nincsenek lények az energiaáramoltatásban.

4 "A kurzuson adtak egy üveg vizet. Energiát irányítottunk bele, aztán megittuk. Nincsenek rá szavaim, hogy mennyire félrevezető," - dr Masaru Emoto tudományosan is foglalkozott a gondolat vízre gyakorolt hatásával: https://www.youtube.com/watch?v=l9KXcDFy-I0&ab_channel=HaukT..

5 "A szellemi lények, akikkel kommunikáltam, azt mondták, hogy az energia, amit én közvetítek, egyenesen Istentől, a forrástól jön." - ezt is kétlem...

6 "Ezeknek az embereknek a gyógyító padon különböző tapasztalataik voltak, miközben reikit végeztem rajtuk. Levitáltak, mások meg, amikor bejöttek a szobába, látták a lényeket," :D ez egy cirkusz, amit leír. Szándékos lejáratás.

7 "Sokakat egy űrhajóra vittek, ahol találkoztak kicsiny, 3 láb magas lényekkel," - aki ezt a cikket írta, az drogos, itt fejeztem be. Ilyen mocskolódást egy Isten hívő ember sosem tesz, amit a cikk írója végrehajtott. Ez nagyon szomorú, és ő az egyházat képviseli?

2024. febr. 10. 18:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!