Reiki II. fokozaton vagyok és egészen addig míg egy ismerősöm nem beszélt nekem Gaál Péter Newage Keresztény Szemmel c.könyvéről addig szerettem is csinálni. Csakhogy abban egyenesen a sátán eszközének nevezte a Reikit és valamennyi energiával gyógyító alternatív módszert sőt az ingát is stb. Aztán utána olvastam más oldalakon is, hogy hogyan vélekedik a kereszténység a Reikiről és lényegében ugyan azt találtam. Továbbmentem és személyesen beszélgettem katolikus pappal és Ő is ugyan azt mondta, vagyis hogy ez az energia bár létezik de az ördögtől való Ők ezt így hívják. Ettől aztán nem nyugodtam meg, sőt nagyon meg vagyok ijedve én csak jót szerettem volna tenni másokkal erre kiderül, hogy Isten ellen vétettem amikor a beavatásokat kértem. Ti mit gondoltok erről? Ki ért velem egyet vagy ki nem?
A jelenlegi kereszténység maga a sátán! Semmiféle pappal ne foglalkozz! A reikit tanuld tovább, mert ez egy nagyon hasznos gyógyító módszer! De talán jó lenne, ha a reiki tanárodnak is elmondanád, mit mondtak a papok ezzel kapcsolatban, akkor megnyugodnál, hogy nem sátánista szektába léptál, hanem a jelenlegi zsidókereszténység maga a sátán.
2015. ápr. 1. 10:04
2/30 anonim válasza:
Én wicca vagyok, nem keresztény. De azt biztos állíthatom, hogy ameddig valami olyat teszel ami használ másoknak vagy semleges, addig az nem lehet a gonosztól való.
Áldás! )O(
2015. ápr. 1. 10:10
3/30 anonim válasza:
Jézus is kézrátétellel (reikivel) gyógyított, akkor a zsidókeresztény katólikus papok szerint Jézus is sátán volt?? Gondolkozz! Végülis a zsidók azért ölték meg Jézust, mert nem tetszett nekik, hogy reikivel (energiával) gyógyított. Ne hagyd magad átverni a papok által, akik semmit nem tudnak, és semmit nem értenek, de azt nagyon jól csinálják! Nekik az a céljuk, hogy akármilyen jót akarsz, akkor is téged bűnösnek akarnak kikiáltani, ha nem őket követed. A szíved és érzésed mondja meg, hogy jó úton jársz, ha tanulod a reikit, mert másokon fogsz tudni segíteni.
2015. ápr. 1. 10:12
4/30 anonim válasza:
Dehogy való a sátántól, lévén a hiszékeny emberek lehúzása ostoba dajkamesével közönséges emberi cselekedet.
2015. ápr. 1. 11:07
5/30 anonim válasza:
A keresztényeknek minden a sátántól van amit nem ők tálalnak fel!
Az egésznek az alapja az hogy egy szerzetes állítólag kért egy beavatást ami ugyebár elkezdte felszínre hozni a problémáit amik elől szerzetesnek menekült.
Ezeket a problémákat démoni erőként élte meg a lelkem és ahelyett hogy szembenézett volna a problémáival és megoldotta volna őket, kikiáltotta a Reikit Sátán fattyának. Na ennyit a keresztényekről...
2015. ápr. 1. 11:35
6/30 anonim válasza:
na igen!
Jézus is gyógyító volt. Csak erről szeretnek megfeledkezni keresztény felebarátaink
2015. ápr. 1. 11:40
7/30 Koplárovics Béci válasza:
Nem sátántól! Sántától!
2015. ápr. 1. 12:13
8/30 anonim válasza:
Korlátolt maradi emberek , az újszövetségben a János jelenéseit félre magyarázzák ( a fenevad bélyege a mikrochip és a vonalkódozás esetleg) és kerülő üres választ adnak . Amikor megmondod a véleményedet az ördög kísért és nem vagy tiszta lélek mert nem követed vakon őket és nem a kamuiknak hiszel hanem a saját szemednek .
2015. ápr. 1. 13:09
9/30 anonim válasza:
A reiki elsődlegesen önfejlesztő módszer, ami ide eljutott belőle, az egy átvariált, több részre szakadt mellékág. Gyógyításra direkt nem jó, de segíti önmagad mélyebb megismerését, és ezáltal a világ megértését. Aki ezt eléri, az képes építő jellegű megnyilvánulásokra, ezt nevezhetjük gyógyításnak. Tedd fel magadnak a kérdést, önmagad és a világ elfogadása, szeretése és a segíteni akarás vajon sátáni dolog?
2015. ápr. 1. 15:13
10/30 anonim válasza:
Én csak azt tudom neked mondani jó szívvel hogy nem kell megijedni, de azért azon gondolkodj el hogy az itteni, más bőrére mindíg hurrá optimista kibiceknek, akik mind értenek a focihoz, meg úgy általában mindenhez (akkor is, ha nem) szeretnél-e hinni és rátenni az életed, vagy olyan valaki szavára inkább, aki biztosíthatlak látott már egy két dolgot és nem véletlenül mondja amit mond.
Nem a segíteni akarással van a baj nyilván, de a reiki is többek között egy olyan szellemi-filozófiai háttérrel bír, mivel a hinduizmusban vannak a gyökerei, ami alapvetően tagadja a keresztény értelemben vett -és meggyőződésem szerint is létező- Istent. Egy olyan filozófiára épül, ahol minden isten, meg te vagy az isten, ami önmegváltást hirdet
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!