"Szkeptikusok", Ti hogyan látjátok az ember halálát, pontosabban az "azt követő időszakot"?
Nem ítélem el más hitét, de a bizonyíték hiánya nélkül nem hiszem el.
A köpködő prófétákra gondoltam, akik térítenek és rágalmaznak.
"Nem ítélem el más hitét, de a bizonyíték hiánya nélkül nem hiszem el.
A köpködő prófétákra gondoltam, akik térítenek és rágalmaznak."
Ez így teljesen jogos.:)
"Ezt biztosra tudod?"
Tulajdonképpen minden elképzelés fikció, de az tény, hogy a születésünk előttről nincs emlékünk, információnk, tehát adódik, hogy a halál után is valami olyasmi lesz.
De bármi lesz, számomra nincs nagy jelentősége, mivel a szeretteimtől elszakadok a halálommal és soha többé nem látom őket, nem lehetek többet a Földön, a halál utáni élményeimről hús - vér embernek nem számolhatok be, nem ehetek meg egy jó pörköltet, vagy ihatok meg egy korsó sört, nem ölelhetem meg többé a kislányomat - így a továbbiakban nem tud érdekelni bármi is lesz ott.
"14" "de az tény, hogy a születésünk előttről nincs emlékünk, információnk, tehát adódik, hogy a halál után is valami olyasmi lesz."
Jah,...értem ,hogy így gondolod, de abból , hogy születésünk előttről nincs emlékünk, még nem feltétlenül az adódik, hogy "halál után is valami olyasmi lesz".
"Te viszont honnan tudod biztosra , hogy nincs?"
- Az egyetlen ok, amiért az ellenkezőjét kellene gondolnom, az a zavaros kulturális hagyomány ezzel kapcsolatban, de az sem egységes abban, hogy is kellene elképzelni a kettőt. Ez már ellene szól. Másrészt igazából se a tapasztalat, se a józan ész számomra nem indokolja, hogy ne zárjam ki a létezésüket.
Ha ennyit nem engedhetnék meg magamnak, akkor gyakorlatilag semmiről sem állíthatnám, hogy nem létezik.
"# 6 A szkeptikus alatt azt értem, hogy a teljes elutasítást felváltja a kétkedés."
- Ez nem teljesen világos, de az igen, hogy ez alapján nem vagyok szkeptikus. Szóval itt le is lehet zárni.
"Meghalunk, kész vége ? Se mennyország, se pokol, se újjászületés? Nektek is biztos van valami elképzelésetek."
Minek már te mindent elmondtál. Kell ennél több?
"Ha ennyit nem engedhetnék meg magamnak, akkor gyakorlatilag semmiről sem állíthatnám, hogy nem létezik."
Természetes hogy megengedheted magadnak, csak amikor a józan észre hivatkozunk, akkor is többnyire csak feltételezünk ,következtetünk az alapján amit , hallottunk, vagy olvastunk e témában.Nekem sem jön nagyon be a pokol, meg a mennyország elmélete, de tuti biztosra nem mondhatom,hogy nem létezik.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!