Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Miért alszik a cicám folyton...

Miért alszik a cicám folyton a gyerkőcöm feje mellett?

Figyelt kérdés
Van egy perzsa cicánk és folyton a kislányom feje mellett alszik.Külön szobában aldzik a lányom és minden este mikor felkelek benézek hozzá a cica ott alszik a fejénél.Letessékelem onnan,de ugyanugy odamegy.De érdekes a mi ágyunkba a páromhoz és hozzàmnem jön.De most hogy beteg a kicsi,helycsere volt,a párom ment az ő szobájába a gyersk meg mellém.És hogy egy ágyban alszunk igy ide is bejön a feje mellé aludni.
2015. febr. 19. 21:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
60%
Ez mit keres a zezotéria rovatban? Azt akarod hallani, hogy a gyereked indigógyerek sámán és vonzza az aurája az állatokat?
2015. febr. 19. 22:00
 2/11 anonim ***** válasza:
41%
Mert azt már megtanulta a macska, hogy ti úgyis elzavarnátok. Azért bújik a pici fejéhez, merz meleg, és a feje van kint a ruha, takaró alól. Én biztos nem hagynám, hogy a babám fejénél aludjon a macska! Rá is feküdhet a pici fejére, a baba pedig akár meg is fulladhat ettől!
2015. febr. 19. 22:39
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem fog ráfeküdni, nem hülye az a macska...a saját kölykére se fekszik rá. Szereti a babát.
2015. febr. 19. 22:55
 4/11 anonim ***** válasza:
Mivel mosod a haját?
2015. febr. 19. 23:47
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem fekszik rá senkinek a fejére. Egyébként a szobacicák általában szeretik a babákat, mert hasonló hangokat adnak ki, mint a macskák, és látszik rajtuk, hogy kis védtelenek. A cicák szeretnek gondoskodni és babusgatni, ahogy a kutyák is. Ezért társas állatok. Egyébként, van egy régi mese, egy démonról/koboldról, aki pici gyermekek ágyához lopózik éjjel, és kiszívja a lélegzetüket. A macskáktól viszont retteg. Ezért altatják a cicát egy ágyban a kicsivel, hogy elűzze a koboldot. Persze ez csak egy legenda, de nyilván van alapja.

Megjegyezném azt is, hogy az a gyermek, amelyik kicsi korától állatok közelében van, sokkal erősebb immunrendszerű lesz, és sokkal kisebb az esélye annak, hogy később allergiás vagy asztmás lesz. Ez bizonyított. És persze az állatokat is jobban fogja szeretni. :) Egy dologra figyeljetek, ha ilyen közel vannak egymáshoz, hogy ne üsse meg véletlenül a cicát, ne kapjon felé hirtelen, ne húzgálja, ne ijessze meg, nehogy véletlenül megkarmolja vagy harapja. Erre az egyre kell figyelni kisgyerek-macska kapcsolatban, illetve hogy ne érjen véletlenül a kakijához, vagy a fenekéhez. Amúgy meg annyit lehetnek együtt, amennyit csak akarnak. Ja, és még valami: a cicadorombolás rendkívül jótékony hatással van a testre és a lélekre. :)

2015. febr. 19. 23:51
 6/11 anonim ***** válasza:
Én sem hallottam még olyat, hogy cica megette a babát, csak kutya.
2015. febr. 19. 23:54
 7/11 anonim ***** válasza:
A kérdező azt akarja hallani, hogy az édes kis gyermeke Kleopátra volt az előző életében, azért vonzza a cicákat!
2015. febr. 20. 09:09
 8/11 Legoman ***** válasza:

Írtad, hogy beteg a lányod. Nos nekem volt régen egy papagájom. Mikor beteg voltam, akkor folyton ott volt mellettem, amikor apám volt beteg, akkor folyton ő nála volt, nem lehetett elvinni onnan, mert visszament.

Az állatok megérzik, ha a gazdája beteg, nincs jól vagy szomorú. A kutya legfőképpen. :)

2015. febr. 20. 15:17
 9/11 anonim ***** válasza:
Minek okoskodik és mond hülyeséget, aki nem ért hozzá. A macskák szeretnek az ember feje körül, vagy a fején aludni. Nálunk két macska alszik a fejünk körül több éve, és nem beteg senki. Egyszerűen szeretnek ott lenni, és pont.
2015. febr. 20. 16:46
 10/11 Legoman ***** válasza:

Idézem mit írt a kérdező:

"De most hogy beteg a kicsi"

"igy ide is bejön a feje mellé aludni"

Ebből letudod csak tán vonni a dolgokat. Nem az átlagot kell megválaszolni jelen esetben, hanem a jelenlegi dolgokat kell megmagyarázni a kérdezőnek, hisz ezért tette fel a kérdést. :)

2015. febr. 20. 17:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!