Miért alszik a cicám folyton a gyerkőcöm feje mellett?
Nem fekszik rá senkinek a fejére. Egyébként a szobacicák általában szeretik a babákat, mert hasonló hangokat adnak ki, mint a macskák, és látszik rajtuk, hogy kis védtelenek. A cicák szeretnek gondoskodni és babusgatni, ahogy a kutyák is. Ezért társas állatok. Egyébként, van egy régi mese, egy démonról/koboldról, aki pici gyermekek ágyához lopózik éjjel, és kiszívja a lélegzetüket. A macskáktól viszont retteg. Ezért altatják a cicát egy ágyban a kicsivel, hogy elűzze a koboldot. Persze ez csak egy legenda, de nyilván van alapja.
Megjegyezném azt is, hogy az a gyermek, amelyik kicsi korától állatok közelében van, sokkal erősebb immunrendszerű lesz, és sokkal kisebb az esélye annak, hogy később allergiás vagy asztmás lesz. Ez bizonyított. És persze az állatokat is jobban fogja szeretni. :) Egy dologra figyeljetek, ha ilyen közel vannak egymáshoz, hogy ne üsse meg véletlenül a cicát, ne kapjon felé hirtelen, ne húzgálja, ne ijessze meg, nehogy véletlenül megkarmolja vagy harapja. Erre az egyre kell figyelni kisgyerek-macska kapcsolatban, illetve hogy ne érjen véletlenül a kakijához, vagy a fenekéhez. Amúgy meg annyit lehetnek együtt, amennyit csak akarnak. Ja, és még valami: a cicadorombolás rendkívül jótékony hatással van a testre és a lélekre. :)
Írtad, hogy beteg a lányod. Nos nekem volt régen egy papagájom. Mikor beteg voltam, akkor folyton ott volt mellettem, amikor apám volt beteg, akkor folyton ő nála volt, nem lehetett elvinni onnan, mert visszament.
Az állatok megérzik, ha a gazdája beteg, nincs jól vagy szomorú. A kutya legfőképpen. :)
Idézem mit írt a kérdező:
"De most hogy beteg a kicsi"
"igy ide is bejön a feje mellé aludni"
Ebből letudod csak tán vonni a dolgokat. Nem az átlagot kell megválaszolni jelen esetben, hanem a jelenlegi dolgokat kell megmagyarázni a kérdezőnek, hisz ezért tette fel a kérdést. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!