Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Szerintetek mi a külömbség az...

Szerintetek mi a külömbség az angol "spirit" és az angol "soul" szó között?

Figyelt kérdés
Mert végülis hasonló jelentésük van (ha nem azonos)...

2015. febr. 1. 12:07
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
Mi a különbség a szellem és a lélek között?
2015. febr. 1. 12:11
 2/38 anonim ***** válasza:
89%

A soul az főnév, annak az entitásnak a megnevezése, amit léleknek hívunk. Mikor azt mondod hogy "eladtam a lelkem az ördögnek".

A spirit, meg úgy használják mint ha azt mondod hogy: Te aztán nagyon lelkes vagy. [... valami iránt]

Vagy pl: "Van benned spiritusz."

Ez a különbség kettő között, csak az angolnak erre két különböző szava van, de ennél jobban nem tudom megmagyarázni.

2015. febr. 1. 12:27
 3/38 anonim ***** válasza:
89%
A soul az ember halhatatlan részét jelöli, lásd a fentebbi válaszolónál. Azaz a lélek. A spirit szó szellemet jelent. Az érzéseid, gondolataid, egész lényed egységét, ami halandó. Jelöli még a testetlen, de a fentebb leírt tulajdonságokkal rendelkező eleve szellemi lényeket is általában. A lelkesedést, morált is jelöli, de akkor nem állítható párba a soul szóval.
2015. febr. 1. 12:32
 4/38 anonim ***** válasza:
Azt hiszem elmondtad amire én gondoltam, csak nem tudtam kifejezni. :D
2015. febr. 1. 12:58
 5/38 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek :)
2015. febr. 8. 20:08
 6/38 anonim válasza:

Mindkettőnek lélek a helyes fordítása, de alapvető különbség van köztük.

soul: személyiségünk ösztönös része, amely képes gondolatok, akarat, érzelmek kifejezésére, cselekvésben nyilvánulhat meg

spirit: belső érzések, amelyek betölthetik, megszállhatják az embert pl. öröm lelke, szomorúság lelke, harag lelke, félelem lelke

Tehát amíg a soul személyes, addig a spirit személytelen, lelkiállapotra vonatkozik.

2018. máj. 15. 10:18
 7/38 anonim válasza:

soul: emberi lélek vagy ego

spirit: isteni lélek vagy superego

2018. jún. 25. 13:23
 8/38 anonim válasza:

soul: egyéni lélek, a lélegzet ami éltet bennünket

spirit: univerzális Lélek, Isten maga, minden élet forrása

2018. júl. 5. 21:38
 9/38 anonim válasza:

soul: lélek: személyiségünk része, érzésekkel áll kapcsolatban

spirit: Lélek: Isten által küldött energia, amely éltet bennünket, meg is vonhatja az Úr tőlünk(elfogyatkozik a lelkem), de meg is sokszorozhatja(mérték nélkül adatik)

2018. júl. 18. 17:04
 10/38 anonim válasza:

Soul: A psychikos szó jelentése elmével kapcsolatos, mentális, tehát a soul az elmét jelenti.

Spirit: Az angyalok spirituális lények, szolgáló lelkek, tehát énünk magasabb régióit jelenti a spirit.

2018. júl. 27. 16:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!