Mi a véleményetek a szkeptikusokról? Fizetett hozzászólók vagy az ördög prófétái?
Szkeptikus kollégák!
Az ünnepek miatt valami csúszás lehet a szokásos havi kifizetésekkel, mert én még nem kaptam meg a csekket.
Nektek megjött?
Hívtam az ismert segélyszámot is, az 1-666-666-ot, de senki nem veszi fel. Nem tudom mikorra várhatom az enyémet.
#12 Kinél bankolsz?
Én ezt javaslom: [link]
Butaság azt gondolni valakiről, hogy csak ezoterikus, vagy hogy csak szkeptikus. A kettő között árnyalatok vannak.
Te sem hiszel el mindent ugye? Tehát részben te is szkeptikus vagy. Aki meg inkább nem hiszi el a dolgokat, mint igen, az csak tárgyilagos, szeret bizonyítékokat látni és ha ez megvan, akkor biztosan meg lesz győzve.
Például a nagy "szkeptikus" Vágó is azért foglalkozik ezekket a dolgokkal, mert érdekli a téma és nem azért, hogy gonosz módon tönkretegye azt, aki mindenfélében hisz.
Persze ismerek néhán olyat, aki gondolkodás nélkül mindent elhisz a szellemekről, idegenekről és aki csak feltételezni is meri bármiről, hogy nem igaz, annak már az anyját szidja. De ez már pszichiátriai eset.
Kellenek az olyan emberek, akik inkább szkeptikusok, mint nem. Őket is érdekli a téma, az ezotéria, az idegenek és a többi, csak ők bizonyítékokat keresnek és ha nyilvánvaló hülyeséget állít valaki, annak szólnak, még ha bántó is.
Kellenek, mint ahogy a politikában az ellenzék, hogy egészségesen működjenek a dolgok.
Ahogy a 16-os is írta, minket szkeptikusokat is érdekelnek ezek a dolgok, de én - és gondolom a többi szkeptikus is - mindig csak azt látom hogy ábrándos merengés az egész, mindenféle valóságalap nélkül.
A szkeptikus hozzáállás nem azt jelenti hogy tagadunk mindent ami "nincs a tankönyvben", hanem a sok téveszmét tagadjuk amit sokan ész nélkül magukévá tesznek.
"de mivel bármi lehetséges, ezért amíg nem bizonyítják azt hogy nincs, nem hülyézem le aki hisz benne."
Ez például egy kényelmes álláspont de tévedés, nem lehetséges bármi, a világunkban fennálló törvényszerűségek nem teszik ezt lehetővé és erős tévedésben vagy ha úgy gondolod hogy valaminek a nemlétét kell bizonyítani annak léte helyett.
Ugyanis valaminek a nemlétezését bebizonyítani lehetetlen ha nincs pontosan definiálva egy adott szabályrendszeren belül vagy nincs olyan tulajdonsággal felruházva ami megfigyelhető. És még ha definiált vagy megfigyelhető is, akkor is szinte lehetetlen bebizonyítani a nemlétét, mert az összes lehetséges előfordulását egyesével cáfolni kéne ami emberfeletti feladat lenne, mondjuk az Földet látogató idegenek nemlétének bizonyításához be kellene mutatni hogy a Földön sehol nincsenek idegenek és nem is voltak. Ez nyilvánvalóan lehetetlen, erre senki sem képes.
Ez okból kell valaminek a létét bizonyítani ami sokkal egyszerűbb mert egyetlen bizonyíték elég, ha valaki befogna csak egy valódi idegent akkor rögtön bizonyítva lenne a létezésük.
A Földet látogató ufok vagy Isten nemlétét a fentiek miatt nem lehet bizonyítani, létüket pedig még senki nem volt képes bizonyítani.
Egy szkeptikus számára a bizonyíték nem léte a nemlét bizonyítéka, ezért nem hiszünk ezekben a dolgokban, pedig az élet érdekesebb lenne velük. :)
Én a magam részéről az ördög prófétája vagyok, a többieket nem tudom.
Amúgy én röhögni jövök ide, sokkal viccesebb, mint a humor kategória. Ez, meg a szerelem, szex kategória a legviccesebbek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!