Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Hogy lehet, hogy még mindig...

Hogy lehet, hogy még mindig vagyok?

Figyelt kérdés

Négyéves koromban egy aranyos kisgyerek képével azonosítottam magam, aki a szülői ház biztonságában, a családjával körülvéve él kényelemben, szeretetben. Aztán otthagytak első nap az oviban, borzasztó volt. Meghalt az az önkép, az az állapot, meghaltak azok a körülmények.

Aztán eljött az általános iskola, és az az óvodás gyerek is meghalt. És így tovább. Iskolák, élethelyzetek, körülmények, tulajdonságok, jellemvonások, státuszok.

Mind meghalt, de én még mindig itt vagyok!!!

Hát nem egy vicc? És vajon mi jön ezután?

:D

2014. dec. 30. 09:36
 1/10 anonim ***** válasza:
37%
Hát nem egyértelmű? Szivárvány dínók jönnek az űrből elfoglalni a világot, egyedüli esélyed a túlélésre ha 74 métert leásva élünk gilisztákat eszünk és vizes földből iszunk
2014. dec. 30. 09:52
 2/10 anonim ***** válasza:

A változások törvényszerűek. Mindig búcsúzunk egy egy korszaktól. Óvoda, iskola, majd nyugdíj, végül elmegyünk az örök vadászmezőre :D

De már nem az az óvodás vagy, hanem felnőtt.Az lenne a baj, ha még mindig óvodás szinten lennél

2014. dec. 30. 10:21
 3/10 anonim ***** válasza:

...

Ifjúkor (18-21 év) :

- nagyobb az egyéni különbség

- felelősségvállalás

- megváltozhat a szabadidő eltöltése is

- foglalkozás megtalálása

- kapcsolatban élni

- társadalmi szerepet vállalni

Felnőttkor (21. évtől indul) :

- befejeződik az anatómiai és testi fejlődés

- értelmi és érzelmi stabilitás

- reális élettervezés (a vágyak már a valósághoz igazodnak)

- tudomásul veszik, hogy az életben vannak nehézségek

- szélesebb lesz a felelősségi kör

- produktivitási munka (kb.40.év)

- hanyatlás 30.év

- családszeretet, hűség, hivatásszeretet

- kialakult az érdeklődés típusa

Időskor :

Megkülönböztetünk : biológiai-, pszichés-, szociális öregedést.

Ezek időben eltérően következnek be.

Biológiai öregedés : test változásai, betegségek

Pszichés öregedés : belső élmény, időskor megélése

Szociális öregedés : kapcsolatok-, és egzisztencia változásai

- mindenhol egyéni jellemzők léteznek

- időskorban gyakori a depresszió

- változik az emlékezet, a figyelem

- az érdeklődés is megváltozik

- régi események kerülnek elő

- a mindennapi dolgok is felértékelődnek

- házaspárok esetében megváltozik a kapcsolat

2014. dec. 30. 10:29
 4/10 A kérdező kommentje:
Mitől ugyanaz egy 90 éves ember, mint aki volt 85 évvel ezelőtt? Minden egyes sejtje kicserélődött azóta.
2014. dec. 30. 11:34
 5/10 Shai-Hulud ***** válasza:
A tudatától. Már akinek van...
2014. dec. 30. 12:05
 6/10 anonim ***** válasza:

Kulcsa téves azonosulás!

Azonosulsz a szerepeiddel, a tulajdonságaiddal, a neveddel vagy a testeddel. Közben pedig egyik sem te vagy.

Nagyjából ennyi.

2014. dec. 30. 12:26
 7/10 anonim ***** válasza:
Mire megöregszel, egyetlen sejted sem a régi 7 évenként meg ujjul. 70 év után, az ember visszaemlékezik mit hol rontott el, min tud még változtatni. Kezd az emberekkel elnézőbb lenni. Főleg a fiatalokkal, mert tudja ő sem mindig okosan cselekedett. Már nem akar semmit gyűjteni. Már nem izgatja, hogy a szomszéd kertje zöldebb. Ez a legjobb időszak. Társkapcsolat azért romlik, mert eltérő szellemi frissességük
2014. dec. 30. 15:54
 8/10 anonim ***** válasza:
Te elmebeteg vagy!
2014. dec. 30. 22:22
 9/10 Ozmium42 ***** válasza:

"Mitől ugyanaz egy 90 éves ember, mint aki volt 85 évvel ezelőtt? Minden egyes sejtje kicserélődött azóta."

Két lehetséges a válasz van.

Az egyik a folytonosság. Vagyis nem az anyagi azonosságod okozza a tudati azonosságodat, hanem az, hogy a korábbi önmagad folyamatosan, megszakítás nélkül alakult át a későbbi önmagaddá. Vagyis "te" egy dinamikus rendszer vagy, nem pedig statikus. Ezért nem is tudok hinni a feltámadásban. Hiszen ha Isten teljesen újrarendez anyagilag, az akkor sem te vagy, hiszen időszakosan megszűntél létezni, hanem csak egy pontos másolat. Neked attól nem lesz jobb.

A másik az, hogy semmi, a tudati azonosság, az identitás puszta illúzió, ezt a verziót sem lehet kizárni.

2014. dec. 30. 23:05
 10/10 A kérdező kommentje:

"Kulcsa téves azonosulás!

Azonosulsz a szerepeiddel, a tulajdonságaiddal, a neveddel vagy a testeddel. Közben pedig egyik sem te vagy."

Nekem is ez a sejtésem. ;) Pedig hogy hittem, hogy az vagyok mind, amit felsoroltam. És nem. Kérdés, hogy jelenleg ki minek hiszi magát? Mert valamivel mindig azonosul az ember. De tanulva a tapasztaltakból elkezdheti lebontani a "héjakat". Elég ijesztő gondolat. Jó is, de félelmetes is egyszerre.

2014. dec. 31. 11:44

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!