Halucináció, vagy csak élethű álom?
Érdekes dolgokat ír, nem mindent értek benne(neurológiai rész), de értem a dolgot.
Meglehet hülye felvetés, de valaki tudott ebben az állapotban olyat csinálni, ami tényleg megtörténik? Tegyük fel ez egy fajta testből való kilépés, és lehetne tárgyat lelökni. Vagy olyat látni ami ténylegesen megtörténik. Persze ez csak fantáziálás részemről.
Valaki, valamilyen tapasztalat?
Nem lehet tárgyakat mozgatni, a testen kívüli élmény hallucináció, oka amennyire én értem - tehát konyhanyelven magyarázva - hogy az agy nem kap elég információt az érzékszervektől és ezért kreál magának egyet.
Ugyan ilyen érzékszervi kihagyásból van pl. a fantomfájdalom amputáció után, az agy nem kap információt a már levágott testrésztől ezért mivel nem tudja azt érezni és irányítani, fájdalomérzetet kreál a "problémás" testrészre.
Még hétköznapibb példa, mikor hirtelen ránézel az analóg óra másodpercmutatójára, akkor a másodpercmutató látszólag hosszabb ideig nem mozdul, ennek oka hogy mikor ránézel, gyors szemmozgást végzel ami az agy számára elmosódott, értelmezhetetlen kép, ezért a legelső értelmezhető képpel behelyettesíti a kimaradt időt. Ez pedig a másodpercmutató látványa ami így látszólag tovább áll egy helyben mint kellene.
Továbbá ellenőrzött kísérletek során sosem észlelt a testen kívüli élményt átélő olyan dolgot amiről egyébként nem tudott, tehát mondjuk a szekrények tetejére helyezett ábrákat sem látta, pedig egy valós lebegés esetén látnia kellett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!