Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Gondolkoztatok már azon, hogy...

Gondolkoztatok már azon, hogy a világegyetem hol van? Miből lett az első nagy bumm és az amiből lett ( az a parányi részecske), hogy került oda? A galaxisok és minden miben van benne?

Figyelt kérdés
Miért létezik az univerzum? Mégis hogyan alakulhatott ki egy ilyen dolog? Miért nem egy nagy semmiség van, hol jött létre az egész világ?
2014. nov. 13. 18:17
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
46%

honnan veszed,hogy volt egyáltalán nagy bumm?

Ez csak egy elmélet arra nézve, hogy mondjanak valamit mert igazság szerint ők sem tudnak túl sokat sőt a keletkezésről csak feltételezések vannak,"a nagy bumm" az egyik

az univerzum egy élő szervezet ami valamiből létrejött de azt nem tudjuk miből, túl kicsik vagyunk még tudomány szinten a dologhoz és fejletlen a technikánk a világürhöz de ez reméljük hamarosan megváltozik

2014. nov. 13. 18:25
 2/20 anonim ***** válasza:
43%
Nem volt nagy bumm, sem teremtés, sőt világvége sem lesz. Az emberi gondolkodás ellentétpárokra épül. Kezdet/vég, fent/lent, van/nincs, kicsi/nagy, stb. Ez egy csapda. Amíg ezt nem látod be, addig a kérdéseid csak újabb kérdéseket fognak szülni. A tudósok csak okoskodnak !
2014. nov. 13. 18:54
 3/20 anonim ***** válasza:

Nekem van egy elméletem, lehet, hogy hülyeség, de bele fér a feltett kérdésbe.

Van a fekete lyuk . Ott átjött egy összetöpörödött valami és abból lett a nagy bumm :-)

[link]

2014. nov. 13. 19:14
 4/20 anonim válasza:
A világegyetem egyszerre mindenhol van, és sehol sincs. Bumm lehet hogy volt, lehet hogy nem. Ezt emberek feltételezik, akik nem tévedhetetlenek. A galaxisok saját magukban vannak benne, a nagy semmiben, azaz mindenben. Az univerzum azért létezik, mert. Egy ilyen dolog nehezen és könnyen is kialakulhatott, ez relatív. Pontosan egy nagy semmiség van, amiben minden benne van, az is ami nincs. Valószínűleg ott jött létre, ahol nem jött létre semmi.
2014. nov. 13. 19:36
 5/20 anonim ***** válasza:
3-as de honnan van a fekete lyuk?
2014. nov. 13. 19:46
 6/20 anonim ***** válasza:
Hol van? Hol van? Nem látsz a szemedtöl? Itt az also sarokban!
2014. nov. 13. 19:48
 7/20 anonim ***** válasza:
95%

A nagy bumm nem valami random hipotézis, amit bohóckodásból találtak ki. A vöröseltolódás alapján feltérképezték az Univerzum távoli objektumainak mozgását, amiből leszűrték azt a következtetést, hogy minden távolodik egymástól. Ezt a múltba extrapolálva jutottak el a nagy bummig. Utólag ez alapján feltételezték a kozmikus háttérsugárzást is, amit utána bizonyítottak. Ennek nem csak léte, de pontos mintázata is megerősíti a korábbi feltevéseinket. Az anyag összetétele, a galaxisok eloszlása, az ősi gázfelhők és az épp idén megtalált ősi gravitációs hullámok megfigyelése mind-mind megerősítette az elméletet, míg a nevetséges szóvicceken kívül egy darab ellenérv sincs sehol.

Jelenlegi ismereteink fényében teljesen elképzelhetetlen, hogy ne lett volna semmiféle "nagy bumm". Lehet vitatkozni, hogy ki milyen változatát fogadja el, de az egészet tagadni épp olyan nevetséges, mint a Plútó létét tagadni.

Kérdező, van egy rakás feltételezés. Multiverzumok rengeteg különböző típusát feltételezték már, egymás melletti, vagy egymásba épülő Univerzumok sorát, stb. A nagy probléma az, hogy ezeket a feltevéseket nem tudjuk ellenőrizni, ami ugye a tudományos munka legfontosabb kritériuma lenne. Szóval egyelőre a válasz az, hogy fogalmunk sincs. A nagy bummig látunk vissza időben, és csak találgathatunk a pontos körülményeket illetőleg.

És amúgy az Univerzum nem egy részecskéből lett, hanem egy nagy energiájú szingularitásból. Ha egy részecskéből lett volna ilyen sok részecske, az erősen sértené az energiamegmaradást:)

2014. nov. 13. 19:55
 8/20 anonim válasza:
A Big Bang Theory konkrétan arrol szól, hogy nem volt az ég világon semmi, sehol. Sehol:se a föld nem volt se a nap, se a hold, se a tejútrendszer, se az univerzum. Nem volt se idő, se tér sehol. Szóval még nem elég, hogy föld sem volt, hanem még a kinti légüres tér se ami az űr. Még a halálos semmi se, volt ami még a még nagyobb hyper semmiből alakult ki. Na most! ilyen hogy a fenébe lehet? Ezt magyarázza már el nekem valaki.
2014. nov. 13. 20:17
 9/20 anonim válasza:
Azt meg feltételezni, hogy sehol nincsen élet csak itt szerintem egyenesen hülyeség. De szerintem addig jó, amíg nem találkozik a felegyesedet ember a többi idegen élővilággal. Persze h.ly*t se kell ezzel kapcsolatba csinálni magunkból, mint egyes énekes közszereplő úr csinálja.
2014. nov. 13. 20:26
 10/20 anonim ***** válasza:

Csak ez a világegyetem típus olyan, hogy kialakulhattak vele kapcsolatban ilyen fogalmak, mint tér, idő, végesség, vagy végtelenség.

Ezen a világegyetemen kívül vannak olyan külső héjak, amelyekben nincs értelme ezeknek a fogalmaknak, mert máshogyan működnek.

Sajnos ember nem fogja meglátni, megtapasztani, hogy mi van ezen a világegyetemen kívül, se megtudni biztosan, hogy miért jött létre.

2014. nov. 13. 20:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!