Gondolkoztatok már azon, hogy a világegyetem hol van? Miből lett az első nagy bumm és az amiből lett ( az a parányi részecske), hogy került oda? A galaxisok és minden miben van benne?
honnan veszed,hogy volt egyáltalán nagy bumm?
Ez csak egy elmélet arra nézve, hogy mondjanak valamit mert igazság szerint ők sem tudnak túl sokat sőt a keletkezésről csak feltételezések vannak,"a nagy bumm" az egyik
az univerzum egy élő szervezet ami valamiből létrejött de azt nem tudjuk miből, túl kicsik vagyunk még tudomány szinten a dologhoz és fejletlen a technikánk a világürhöz de ez reméljük hamarosan megváltozik
Nekem van egy elméletem, lehet, hogy hülyeség, de bele fér a feltett kérdésbe.
Van a fekete lyuk . Ott átjött egy összetöpörödött valami és abból lett a nagy bumm :-)
A nagy bumm nem valami random hipotézis, amit bohóckodásból találtak ki. A vöröseltolódás alapján feltérképezték az Univerzum távoli objektumainak mozgását, amiből leszűrték azt a következtetést, hogy minden távolodik egymástól. Ezt a múltba extrapolálva jutottak el a nagy bummig. Utólag ez alapján feltételezték a kozmikus háttérsugárzást is, amit utána bizonyítottak. Ennek nem csak léte, de pontos mintázata is megerősíti a korábbi feltevéseinket. Az anyag összetétele, a galaxisok eloszlása, az ősi gázfelhők és az épp idén megtalált ősi gravitációs hullámok megfigyelése mind-mind megerősítette az elméletet, míg a nevetséges szóvicceken kívül egy darab ellenérv sincs sehol.
Jelenlegi ismereteink fényében teljesen elképzelhetetlen, hogy ne lett volna semmiféle "nagy bumm". Lehet vitatkozni, hogy ki milyen változatát fogadja el, de az egészet tagadni épp olyan nevetséges, mint a Plútó létét tagadni.
Kérdező, van egy rakás feltételezés. Multiverzumok rengeteg különböző típusát feltételezték már, egymás melletti, vagy egymásba épülő Univerzumok sorát, stb. A nagy probléma az, hogy ezeket a feltevéseket nem tudjuk ellenőrizni, ami ugye a tudományos munka legfontosabb kritériuma lenne. Szóval egyelőre a válasz az, hogy fogalmunk sincs. A nagy bummig látunk vissza időben, és csak találgathatunk a pontos körülményeket illetőleg.
És amúgy az Univerzum nem egy részecskéből lett, hanem egy nagy energiájú szingularitásból. Ha egy részecskéből lett volna ilyen sok részecske, az erősen sértené az energiamegmaradást:)
Csak ez a világegyetem típus olyan, hogy kialakulhattak vele kapcsolatban ilyen fogalmak, mint tér, idő, végesség, vagy végtelenség.
Ezen a világegyetemen kívül vannak olyan külső héjak, amelyekben nincs értelme ezeknek a fogalmaknak, mert máshogyan működnek.
Sajnos ember nem fogja meglátni, megtapasztani, hogy mi van ezen a világegyetemen kívül, se megtudni biztosan, hogy miért jött létre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!