Szerintetek is gyorsabban telik el egy-egy nap, mint pl. tavalyhoz képest?
Olyan fura számomra független attól, hogy nyár vagy tél van, vagy hogy hány éves vagyok, mintha egy óra nem egy óra lenne, hanem rövidebb idő, vagy mintha egy délelőtt csak egy-két órán át tartana, és nem annyiból amennyit mérünk stb. Ti is érzitek így, vagy csak én kezdek meghülyülni? :)
Gondolok ez alatt kérdés alatt olyanra is, hogy tavaly volt ugye karácsony, de olyan érzetem van, mintha csak két-max. három hónapja lett volna stb.
/ A kérdést lehet nem jó helyre tettem be, de igazából nem tudtam eldönteni, hogy melyik kategóriába is soroljam be! /
Vízöntő pardoxon
"Mit értsünk ezen? Nem kevesebbet, mint hogy ebben a világhónapban – és pillanatnyi tudomásunk szerint csakis ebben; mindenesetre leginkább ebben! – nullázódik az idő-dimenzió. Pontosabban, egyszersmind vulgárisabban fogalmazva: egyszerre „folyik” a létezés előre- és hátrafelé."
Pap Gábor
A vízöntő csillagkép ráterül a bakra és a halakra is, tehát nincs saját korszaka. Minél közelebb kerülünk a vízöntőhöz, annál keszekuszább lesz az idő, majd végül teljesen megszűnik. Erre viszont rendkívül nagy szükségünk van, hiszen a vízöntő a precessziós évkörben a legsötétebb időszak és ha nem kapnánk energiapótlást a szemközti oroszlánból (ami pedig a legvilágosabb), akkor az élet, mint olyan teljesen megszűnne létezni.
Ez az a bizonyos "idők végezete" a Bibliában:
"És láték egy másik, erős angyalt az égből leszállani...és az orczája olyan vala, mint a nap, és a lábai mint a tűzoszlopok; És a kezében egy nyitott könyvecske vala; és tevé a jobb lábát a tengerre, a bal lábát pedig a földre; És kiálta nagy szóval, mint mikor az oroszlán ordít...És megesküvék arra,...hogy idő többé nem lészen"
(Jel. 10:1-6)
Az angyal mindig is a vízöntő képi ábrázolása volt, egyik lába a földön (bakon, mert az földes jegy), másik lába a tengeren (halakon, mert az pedig vizes jegy) van. Tipikus vízöntő paradoxon, figyelemre méltó még az oroszlán, a nap és a tűz említése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!