Szerintetek is gyorsabban telik el egy-egy nap, mint pl. tavalyhoz képest?
Olyan fura számomra független attól, hogy nyár vagy tél van, vagy hogy hány éves vagyok, mintha egy óra nem egy óra lenne, hanem rövidebb idő, vagy mintha egy délelőtt csak egy-két órán át tartana, és nem annyiból amennyit mérünk stb. Ti is érzitek így, vagy csak én kezdek meghülyülni? :)
Gondolok ez alatt kérdés alatt olyanra is, hogy tavaly volt ugye karácsony, de olyan érzetem van, mintha csak két-max. három hónapja lett volna stb.
/ A kérdést lehet nem jó helyre tettem be, de igazából nem tudtam eldönteni, hogy melyik kategóriába is soroljam be! /
A gyorsuló idő már csak ilyen.
Úgy gondolom a lassuló teljesítmény következménye.
Ha egyszer megöregszünk.
Régen bármit csináltam alig akart telni az idő.
Egy ideje már én is észrevettem, hogy szinte alig van bármire is időm, pedig az egy percet ha lemérjük, egy perc lenne, 60 s, de mégis, valahogy rohan az idő.
Fura egy érzékcsalódás!
Az mit jelent pontosan?
Kitudnád fejteni, mert elég érdekesen hangzik!
Nem csupán a tavalyhoz képest telik gyorsabban egy nap, hanem az idei nyárhoz képest is!
.
Az Föld északi féltekéjén több a szárazföld, mint a délin.
Sok a lombhullató fa, amelyek ilyenkor ősszel levetik lombjaikat.
A Fóld forgása emiatt -mérhetően- gyorsul, azaz kevesebb idő alatt tesz meg egy fordulatot tengelye körül, rövidebb lesz egy nap ("24 óra")
Gondolj a piruettező korcsolyázóra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!