Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mit jelent: az idö a vilag lelke?

Mit jelent: az idö a vilag lelke?

Figyelt kérdés
Mindenfele lehetseges magyarazat erdekel, analitikus, elvont vagy akar a legegyszerübb...

2014. okt. 2. 23:01
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
62%
Véleményem szerint azt jelenti, hogy a téridő Mátrix Univerzumaiban zajló események az Idő Mátrixában el vannak tárolva. Minél többet él meg a Mátrix, annál idősebb a Tudatosság lelke, és így értelmezhető, az idő a világ lelke. Azaz az időn múlik, mennyire válik fejletté, vagy primitívvé a létezés.
2014. okt. 3. 12:25
 2/13 anonim ***** válasza:

Ez egy egyszerű metafora, nem több.

Mélyebb értelmet ne várj tőle, mert nincs.

2014. okt. 3. 12:26
 3/13 anonim ***** válasza:
32%

Nekem van pár ötletem:

- Azt hogy a pillanatnak élj, az igazi idő jelent jelent.

Állandóan és gyorsan változik, állandóan hullámzik (vagy inkább a tér szórakozik? ugyanaz), tehát mindig, minden pillanatban történik valami, néha pedig valami nagyobb is.

- Azt hogy minden dolog csak a megfelelő időben történik meg, még ha el is van rendelve.

- Az idő biztonság is: pillanatokra felosztva megnyilvánitja mindenki tudását, és "idővel" sokat szerezve naggyá válik. Ami nagy, az mögött sok idő van, és ez miatt "másolhatatlanok" a dolgok és a tudás.

- Az idő ezerarcú: minden nap más, és mindig más, addig elrejtett dolgokat hoz elő az emberből vagy az óceánból.

- Azt hogy az idő a korlát, a menedék és az álca, és Isten az akarat. Minden csak idővel jön el, és most nincs itt.

Elvileg az idő a legnagyobb illuzió, és elvileg nem létezik, ezért nem tudja senki hogy pontosan mi az.

A lényeg, ha Isten elrendel valamit, az onnantól ott lesz a háttérben, és gyorsan fejti ki vonzó hatalmát azzal kapcsolatban. A jóslás pedig Isten természetének összehasonlitása az adott dologgal, ebböl következtetve megmondható a jövő, a várható itélet, de a hogyanra már senki se tudja a választ (főleg nagy dolgokban).

- Az idő nagy véres kard is lehet ha eljön, és elpusztit bármit amit kell, de az idő nagy fény is lehet. Minden nap más "idő" van, és sehogy se lehet megváltoztatni, de elmúlik, vagy nem. Karma is pl időben van kiosztva.

A rossz idő névtelenül vádol, ráadásul az okát sem mondja meg, de mindig van oka. Csak vár és vár az idő, az ember rég elfelejti de attólmég olyan marad, végül eljön az idő, olykor nagyon kegyetlenül, de főleg nagyon tolakodóan.

2014. okt. 3. 12:51
 4/13 anonim ***** válasza:
54%
Hangzatos, de mondanivalója nem sok van.
2014. okt. 3. 16:57
 5/13 anonim ***** válasza:

hát bocs nem is lehet ahogy semmi másban se.. keress "ihletet" mert csak abba lehet tanulni.. ha nincs, na akkor harcolj érte, akard és kérd, és viseld is el.

de ha karmád van, vagy nincs elég tudásod a "háttérben", akkor erre egyszerüen nem leszel képes, vagy az utat elviselni odáig.

Kár hogy elöször a rossz jön mindenben, na és a folytonos, ihletett életért, kapcsolatért aztán sokminden kell, de lehetséges.

Lényegében csak akarni kell sokat de ahhoz tényleg "hit" kell, ami nincs tudatlansággal vagy karmával, vagy akár "világgal" mert a "réginek" ami neked most van (én már nem is emlékszem rá!) annak össze kell omolnia, és emlékezés sem lesz róla...

A gyakori ihlet megtanit mindenre, erős és egyetlen energiaforrás, és "összezsugorodik" töle a világ egészen a nirvánáig végül.

2014. okt. 3. 17:19
 6/13 anonim ***** válasza:
semmit. A világnak nincs lelke. Nem emberszerű. Ha lenne az se az idő lenne. Ha egy ilyen kijelentés elsőre nem látszik értelmesnek, akkor az valszeg nem is az.
2014. okt. 3. 17:46
 7/13 anonim ***** válasza:

én még hozzátenném: Aki még nem tudja, az nem képes akarni és rögtön hagyja az egészet, nem tudja imába foglalni, az nem készült még fel rá...

De a legnagyobb jel az, ha a (társadalmi, materialista) világ szereted, ha beilleszkedsz és azt teszed amit ők, minden "kis" rosszat ami most mindennaposnak számit.

Ezek szivesen csinálják, és az mindig egyre nagyobbá válik, végül bajt hoz a fejükre, még ha nem is ugy tünik!

Az akarat se hozza meg sokáig az ihletet, de a körülményeket megváltoztatja, és célja az hogy lefaragjon mindent rólad, bármi áron!

Ha "sokat akarod", és (jogosan) utálsz sokmindent, függetlenül attól most ki vagy (álcázott), és ha már sokat harcoltál, akkor felfigyelnek rád, majd hirtelen jönnek a mélyreható változások, utána a fura álmok, nagy kihivások amiket nem kell megnyerni csak elszenvedni, és utána jön a sok és nagy ihlet, de nem sokkal utána a beavatás is, ami tisztánlátást és oriási önbizalmat ad, na meg mégnagyobb ihletet. Sajna a próbaösvény hosszú. (nekem kb 8 év volt, még gyerekkoromba kezdödött)

Az elején kell harcolni szinte mindenkivel olyan furák leszünk, és itt kell megtérni is (mai értelemben), de mindent elfogunk hagyni és sokat változni, egyébként nincs jele, nem is látja az aki rajta van még.

2014. okt. 4. 01:54
 8/13 MesCool válasza:

Először is "idő=változás". (pl: egy nap - amíg a föld megkerüli a napot)

Másodszor pedig a változás a világ mozgatórugója. Képzeld csak el, ha a világban nem történne semmi, csak minden állna...

Kell a változás (jó v. rossz irányba), mert anélkül nem lenne értelme semminek.

számomra ezt jelenti ez a mondat ;)

2014. okt. 4. 09:49
 9/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a valaszokat!

Az 5. es 7. valaszolo biztos, hogy ide szanta a valaszt? Nem latok benne valaszt a kerdesemre...

A többi valaszban hallom a velemenyt, bar az elsö, az idö/teridö matrixos nekem igy magas, kerhetnem elmagyarazni?

3. valaszolo, "az idő a legnagyobb illuzió", ezt ugy ertsem, h illuzio=megfoghatatlan, ahogy a lelek (vilag lelke) is megfoghatatlan, es ezt jelentheti?

MesCol magyarazata tetszik, de az sokkal jobban es erthetöbben is hangzana, hogy "a valtozas a vilag lelke", akkor miert nem igy fogalmaztak meg?

Plusz csak egy technikai kerdes: hogy letezik, hogy alig hogy beleptem es meg el sem olvastam a valaszokat, mar 0 %-os valaszok vannak?

2014. okt. 4. 15:25
 10/13 anonim ***** válasza:
72%
hát, én arra tippelnék, hogy azért, mert idő nélkül nincs történés...minden időben történik, ha nincs idő minden megáll, v nem is létezne...de ez csak tipp, nekem személy szerint az első válasz is tetszett
2014. okt. 4. 20:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!