Sok ember miért nem hiszi hogy volt Holdraszállás?
@Nimród Csaba
Nem arra koncentrálnak most, hogy a holdra szálljanak, a Mars a következő célpont. Abba ölnék a sok pénzt, meg energiát, de remélem beletörik a bicskájuk. Nem értem miért nem itt próbálnak rendet rakni, ahol élünk.
" Az Nvidia meg egy pártatlan és független szervezet...
Hagyjátok már a hülyeséget!"
Neked mik az érveidet a Holdraszállás ellen?
Talán mert túlságosan földhözragadtak. Ráadásul a történelem órákról is hiányoztak.
Szerintem az akkori politikai helyzet lehetetlenné tette hogy egy ilyen csalást létrehozzanak. Hidegháború volt, és az űrverseny a hidegháború egy csatája. Egy magát világhatalomnak tekintő nemzethez nem lett volna méltó egy ilyen csalás (amit a másik világhatalom rögtön leleplezett és világgá kürtölt volna). Le kellett győzni az oroszokat, mindenáron!
Létrehozták a Saturn-5 rakétákat, az Apollo űrhajót (igazából ezek kifejlesztése volt a legkomolyabb kihívás).
Mindez rengeteg pénzbe került, és már akkor kezdték kurtítani a programot (eredetileg több expedíciót terveztek). A politikusoknak kellett az eredmény (amivel pózolhattak), de miután sikerült, már nem akartak sokat költeni rá....
Ma sem okozna gondot a holdra eljutni, csak éppen azok a fránya költségek, azokat nem akarja fizetni senki...
Hinni bármiben, vagy bármi nem létében sokkal könnyebb, mint (sok) energia befektetésével tudáshoz jutni.
A "hiszem" és "nem hiszem" hangoztatásához nincs szükség gondolkodásra.
A "nem hiszem el a holdraszállást" hangoztatásában ez is benne van: az oroszok olyan hülyék, hogy bár technikai lehetőségük adott, megfelelően képzett emberekkel rendelkeznek, mégsem ellenőrzik az usákok állítását - ha viszont ellenőrzik és nem igaz, nem ordítanak hangosan!
.
A holdraszállás idején még dühöngött a hidegháború. Sokkal kisebb csalást is hangos pfújolás követett.
Nem vált rendszeressé, ellentétben az emberes Föld körüli utakkal, meg űrállomásokkal, és ez sajnos elültette a kételkedés magvát sokaknál. Ez önmagában jó táptalaj.
Az USA-t gyűlölni divat, márpedig amerikaiakon kívül senki sem járt a Holdon, sokan a hold utazásokat tartják a 20. század legnagyobb eredményének, amit az emberiség elért, de ezt a babért az amik avatták le, tehát akinek baja van az amerikaiakkal, azok rögtön azt visítják, hogy nem volt soha holdra szállás.
Szerintem ez a két fő ok.
"Az USA-t gyűlölni divat"
Ez sajnos igaz, és egyre jobban terjed. Az egyik legelképesztőbb ellenérv amit olvastam az volt hogy egy 200 éves nemzetről hogy képzelheti bárki hogy leszállna a Holdon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!