Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Jó, ha olyat teszünk, amit...

Jó, ha olyat teszünk, amit nem akarunk?

Figyelt kérdés

Spirituális fejlődés szempontából kérdezem. (Elnézést, ha elcsépelt a szó.)

Ha olyan dologról van szó, ami egyáltalán nem nélkülözhetetlen, viszont nagyon hasznos lenne, és félünk megtenni, vagy csak nagyon nincs hozzá kedvünk. Ilyenkor az visz előre, ha félretesszük a visszahúzó érzéseket, erőt veszünk magunkon, és igenis "harcolunk"? Vagy pedig az, ha hanyagoljuk a dolgot, mivel nem érezzük az ihletet, azt az érzést, hogy nna, eljött az én időm, most akcióba lendülök, és sikerülni fog, másként nem lehet. (Ha nincs meg ez az érzés, akkor a kisugárzás sem olyan jó.)

2014. szept. 13. 01:19
 1/5 anonim ***** válasza:
Ezzel a spirituális humbuggal inkább visszafejlődsz értelmileg.
2014. szept. 13. 12:41
 2/5 Angelo84 ***** válasza:
A legjobb az lenne, ha úgy cselekednél, hogy se nem akarod, se nem "nemakarod", mondhatni spontán, mindenféle mögöttes személyes érdek/érzelem nélkül...ugyanis ekkor hagyod figyelmen kívül a kicsapongó, kicsinyes énedet, az úgynevezett egot. Egyébként többször praktikus tényleg szembe menni a "nincs kedvem" érzéssel, és megtenni, amit belső megérzésed alapján hasznosnak ítélsz. Hangsúlyozom hasznosnak, nem pedig személyes kielégülést(akár fizikai, akár lelki) betöltőnek, nagyon meg tud téveszteni a "kicsi én", ó és fordítva is...bár ha jól látom ezeket írtad le Te is a kérdés alatt. Szóval összegezve előnyös ha szembe mész, vagyis figyelmen kívül hagyod azt a bizonyos "hamis énedet".
2014. szept. 13. 13:13
 3/5 A kérdező kommentje:

"Ezzel a spirituális humbuggal inkább visszafejlődsz értelmileg."

Sebaj, nekem még van miből. ;)))

Angelonak köszönöm szépen a választ!

2014. szept. 13. 21:03
 4/5 anonim ***** válasza:

Sztem attól függ, hogy mi az oka, hogy nem akarod.

Ha zsigerből nem akarod és ha nem lenne félelmed, akkor sem akarnád meglépni, tehát ösztönösen nem akarod és mélyen helyteleníted, akkor szerintem nem.

Ha viszont zsigerből akarnád, de mondjuk a félelem/gátlás korlátoz, akkor ha megteszed, akkor éppen fejlődsz kicsit, átléped a saját árnyékod! :)

"Töprengés a tett halála!"

2014. szept. 23. 22:50
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha te nő vagy, akkor én azt mondom, hogy a női megérzés komoly dolog! Majdnem(!) tévedhetetlen.

30 F

2014. szept. 23. 22:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!