Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Hú nagyot csalódtam a dalai...

Hú nagyot csalódtam a dalai lámában. Úgy gondolja, hogy ha fenyegetőzik vissza kapja a koronát? Megengedték neki, hogy vissza térjen Tibetbe, csak nem lesz papkirály. Miért nem elég neki ez?

Figyelt kérdés
A dalai láma megtagadja, hogy újjászülessen, ha Tibet nem nyeri el függetlenségét Kínától - idézte a tibeti nép szellemi vezetőjének nyilatkozatát szerdán a RIA Novosztyi orosz hírügynökség.

2014. szept. 11. 09:41
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

A Dalai Láma vallási-, szellemi vezető.

Mint ilyen, csak önmagán uralkodik, másoknak vallási téren ad útmutatást.

Annak megértéséhez, hogy mit jelentenek szavai, ajánlatos foglalkoznod a tibeti lámaizmussal.

Ha megérted, mit takar az előbbi szellemi irányzat, megérted, miért tette a Dalai Láma az általad nagyon félreértett kijelentését!

2014. szept. 12. 06:05
 22/31 A kérdező kommentje:
Sok ezoterikus elgondolkodott már azon, hogy miért következett be Tibet leigázása? Szerintem azért, mert a tudást ott akarták tartani. Mivel sok szerzetes elhagyta az országot, más kontinensen is közelebb jutottak a Buddhizmus tanaihoz. Hogy ez kínai hatásra történt, az már mellékes
2014. szept. 12. 06:25
 23/31 A kérdező kommentje:

Lőrinc L. László ír Tibetről

[link]

2014. szept. 12. 11:09
 24/31 A kérdező kommentje:

Lámaizmus...

A tibeti kormányzási piramis csúcsán az ország vallási és világi uralkodója Őszentsége a Dalai Láma áll. A tibetiek tehát vallásukat nem tibeti buddhizmusnak mondják, hanem lámaizmusnak. A dalai láma azt jelenti, hogy "a bölcsesség óceánja"; ezt a rangot Tenzin Gyadzo birtokolja, jelenleg ő a XIV. Dalai Láma.

2014. szept. 12. 17:55
 25/31 A kérdező kommentje:

politikai alapon választottak idáig is dalai lámát, hogy az arisztokrácia ne tudja befolyásolni a dalai lámát, a szegények közül választottak értelmes gyereket. érdemes elolvasni:

[link]

2014. szept. 14. 10:03
 26/31 anonim ***** válasza:
Kérdező, te reménytelenül szemellenzős vagy, csak hajtod a magadét. De tudod mit? Azt hiszel, amit akarsz, a valóságon a te hited semmit sem változtat.
2014. szept. 14. 11:40
 27/31 A kérdező kommentje:
Én vagyok szellem ellenzős? Akkor te mi vagy? Egy valláshoz sem szabad ragaszkodni, mert meggátol abban, hogy tisztán lássál. Ez igaz a politikára is
2014. szept. 14. 17:24
 28/31 Andizsuzsi ***** válasza:

" szellem ellenzős"

:) :)

2014. szept. 15. 09:09
 29/31 A kérdező kommentje:
:-) ládde , én se vagyok tökéletes. Most örülsz :D
2014. szept. 15. 10:30
 30/31 Andizsuzsi ***** válasza:
Tetszett. Baj? Gondolom a tudatalattid.
2014. szept. 15. 10:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!