Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Ha valakinek imába foglaljuk...

Ha valakinek imába foglaljuk a nevét, azzal segíthetünk rajta?

Figyelt kérdés

Nem vallásos kérdés!

Olyan "ezósoktól" szeretném kérdezni, akik nem hisznek egy külső istenben, olyanban, amit az egyház tanít, de emellett hisznek abban, hogy imával lehet valakinek a gyógyulásába besegíteni, begyorsítani, energiát adni. Ez hogyan működhet? Ezzel nem teszünk az illetőn erőszakot? Mert mi van, ha az lenne a feladata, a sorsa, hogy megélje a lábadozása alatt a szenvedést? A beteg szerettei pedig beleavatkoznak ebbe jót akarva, de az, hogy "jó", csak a mi lekorlátolt itteni életünk szempontjából alkotott fogalom. Meg egyébként is, ha lehet ilyen módon energiát küldeni, akkor elvileg lehetne elvonni is.

2014. szept. 7. 18:18
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Hát szerintem nem működnek az imák, eddig az összes ember elpatkolt.
2014. szept. 7. 19:50
 12/16 anonim ***** válasza:

"Vannak olyan kísérletek..."

Hát próbáld ki. Meglepne, ha lenne bármilyen valóságalapja a dolognak.

"a híres emberek, politikusok és sztárok, akiket sokan gyűlölnek, le is védhetik magukat valahogyan (vagy valakik levédik őket), és ezért nem hat rájuk a sok átkozódás."

Minden korok és területek mindenkori uralkodói, nemesei, hadvezérei, papjai, stb? Mármint ez a történelem folyamán több milliárd ember. Ha mondjuk csak a felük védi le magát, az még mindig több milliárd ember. Ha ennél is kevesebb, lassan átcsúszunk abba a tartományba, hogy egyértelmű összefüggést kellene látnunk. Nem tűnik túl hihetőnek, hogy valaki ennyit töri magát, csak hogy az imák erejét titokban tartsa. Vagy van egy módszer, amit a történelem folyamán minden kb ezredik-tízezredik ember ismert, de soha nem került nyilvánosságra?

2014. szept. 7. 19:51
 13/16 A kérdező kommentje:

Ez igaz. Tényleg ki fogom próbálni a főtt rizses kísérletet, mert nem tudom elhinni, hogy az egyik csak azért kezd el hamarabb romlani ugyanolyan dobozban, ugyanolyan körülmények között, mert a dobozon van egy cetli "utállak" felirattal.

Viszont az emberek megátkozásával ("negatív ima") kapcsolatban továbbra is homályos számomra, hogy miért foglalkoznak akkor ilyesmivel komoly(nak látszó) emberek is, csak üzlet az egész? Annyian bedőlnek nekik, hogy érdemes erre alapozniuk a karrierjüket? Még ha valaki saját magát "átkozza", pl minden nap elmondja magának, hogy béna vagyok, úgyse fog sikerülni, akkor ez beteljesedhet, mert a tudatalattijába beültette a félelmet. De ha valaki másról mondja ezt, akkor az hogyan tudna hatni már.

2014. szept. 7. 20:02
 14/16 anonim ***** válasza:

Mindenkinek van egy alapvető védelme, ami pont az ilyen rossz kívánságok ellen lett kitalálva. Ha egy boszorkány leül, és meg akar átkozni, csak akkor van rá esélye ha hajlékony vagy a dologra. Én úgy vettem észre, ha valakit "elátkoznak", az valójában nem más mint egy nem túl kellemes entitás rászabadítása a személyre, ez a lény már viszont megteszi a hatását.

Ezektől függetlenül a szellemvilágban, amibe mi nem látunk ki, viszont a szellemi segítőnk pl tökéletesen átlát ide, minden gondolatod és tetted le van jegyezve.

2014. szept. 7. 21:51
 15/16 anonim ***** válasza:

*Kórházakban egy csoportért imádkoztak, a másik csoportért nem. A gyógyulási/halálozási/stb. ráták egy centit sem változtak.

Nem mindegy, hogy ki imádkozik,milyen ügyért és hogy aki imádkozik az megszentelt ember-e, avagy sem.

Szóval elég összetett a dolog.

És az imát, hogy mi hozza felbenned, az sem mindegy.

2014. szept. 7. 21:58
 16/16 A kérdező kommentje:

"Ha egy boszorkány leül, és meg akar átkozni, csak akkor van rá esélye ha hajlékony vagy a dologra. Én úgy vettem észre, ha valakit "elátkoznak", az valójában nem más mint egy nem túl kellemes entitás rászabadítása a személyre, ez a lény már viszont megteszi a hatását."

És mitől válik valaki fogékonnyá arra, hogy befogadja az átkot? Ez tudatos vagy tudattalan dolog a részéről?

2014. szept. 7. 23:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!