Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mi lehet ez szerintetek?

Mi lehet ez szerintetek?

Figyelt kérdés

Nem biztos, hogy jó helyen teszem fel a kérdést, de máshova nem nagyon illett volna.

Többször történt már velem olyan, hogy lepihentem délután és valószínűleg elaludtam egy pillanatra és hirtelen olyan volt, mintha elkezdtem volna lezuhanni az ágyról, de zuhanás közben hirtelen felébredtem. Tehát érzékeltem zuhanást az agyammal, de valóságban nem estem lefele, mert nem úgy feküdtem az ágyon.

Olvastam mostanában az alvásparalízisről és arra gondoltam, hogy az lehetett. Viszont nem emlékszem, hogy lett volna nálam olyan átmeneti lebénulás. Szerintetek?

2014. szept. 2. 15:36
 1/2 anonim ***** válasza:
Szerintem ez szinte mindenkivel előfordul néha, már éreztem ilyet én is, ez nem alvásparalízis.
2014. szept. 2. 16:16
 2/2 anonim ***** válasza:

Igazából mindegy hogy az-e vagy sem, az emberek 70%-ánál fordul elő alvásparalízis, de a fő jellemzője ennek az állapotnak valóban az, hogy az illetőnek még nem kapcsol vissza a mozgása, pedig már félig ébren van. Viszont az alvás és ébrenlét határán sok minden megtörténhet, ahogyan álmodban is mindenféle valószerűtlen dolgot tapasztalsz, ez még néhány másodperccel felébredés után is előfordulhat.

Szerintem a te esetedben az történt, hogy valószínűleg tényleg az ágy szélén voltál (vagy csak ráparáztál, hogy ott vagy) és kapcsoltál, hogy esetleg leeshetsz, ez az álmodban ebben a formában jelent meg, teljesen logikusan egyébként.

Mindenkivel előfordul, de klasszikus alvásparalízisnek nem mondanám.

2014. szept. 2. 17:05

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!