A kizárólag a testüknek élő embereket miért frusztrálja annyira, ha mások a spirituális oldalukat is fejleszteni szeretnék?
"Hanem hogy az egyik tábor nem megy be direkt a másikhoz gúnyolódni. A másik viszont bemegy, kifejezett kérés ellenére is."
Nos, akkor kérlek, mond meg, hova sorolod azokat a szkeptikusokat, akiket nem a rosszindulat vezérel, nem gúnyolódik?
Csak egy példa, de lehetne bármi más is:
*** Tv, jósolós műsora. Ismerek pár szereplőt, tudom, hogyan készül. Ha leírom, nem tudnak jósolni, az bele fér nálad, vagy ez sem?
Volt ez a maja világvége. Közreműködője voltam olyan könyv kiadásának, amely a majákról szól. Leírom, hogy hogyan számolták az időt, s hogy mit írt az ezós szerző arról a bizonyos decemberi napról. Abban semmi világvége meg reptoid nem szerepelt.
Néha kiigazítok olyant, aki még ezóba sem illő dologról hadovál. Hallott egy szót, de annak egészen más a jelentése, mint gondol ró.
Ezek is trollkodások?
Nem minden trollkodás, és nem mindenki troll. A kevés kivétel, akik normálisak, nem is fogják magukra venni, amit írtam. Ha mégis magára veszi, az nem véletlen. Azt hiszem, a kommentjeimből elég világosan kivehető, hogy nem veszekedés akarok, hanem békét (ami nem feltétlenül egyetértést jelent, hanem békén hagyást), és hogy az ezósok részéről is helytelenítem, ha esetleg erőszakosak, tehát abszolút igazságos és józan igyekszem lenni, akik nem kötekedők, őket nem veszem egy kalap alá a kötekedőkkel, ha rosszul fogalmaztam, azért bocsánatot kértem, és kijavítottam. Mi kell még? Ha valaki ezek után is csak a veszekedés lehetőségét látja, azzal már végképp nem tudok mit kezdeni.
Értelmes vitának nem vagyok ellene. Ha egy magát ezósnak valló azt kérdi, megölje-e magát, mert a horoszkópja azt mondja, és erre leteremtik, hogy hagyjon fel ezzel a hülyeséggel, azt is megértem, mert ilyen esetekben indokolt. De azt nem tudom elfogadni, hogy feltesznek egy kérdést, hogy pl x ezós témájú könyv jobb, vagy y, kérem, csak az írjon, aki olvasta is őket és foglalkozik ilyesmikkel. És erre beírnak valami idióta trollkodást, hogy bizos s.@r lehet mind a két könyv. Feltűnően gyakori az ilyen. Ezekről az esetekről beszélek, nem másmilyenekről. Vannak másmilyenek is, de a kérdés most nem róluk szól.
"csak itt a gyk-n szoktam olvasgatni a kérdéseket, és feltűnt, hogy ha kifejezetten kérik, hogy ne materialisták válaszoljanak (nem azért, mert baj lenne velük, csak nem olyan a téma), akkor is beírogatnak, holott nem bántotta őket senki."
Hát tudod van az úgy, hogy a kérdés erősen tév úton jár, és nem segít rajta semmi, csak egy adag szarkazmus. Én magam foglalkozom spritualitással már egy kevés ideje, de nem lehet mindenre jó választ írni.
"Szeretnék szerelmi bűbájt varázsolni egy emberre"
"Megbűvölni egy tárgyat hogy varázsolhasson vele"
Az embernek először tapasztalatot, visszajelzést kéne ezekről a dolgokról gyűjtenie és nem vakon hinni mindenben. Elkezdünk önfejlesztéssel, ezóval foglalkozni, és ez nagyon jó.
Csak ilyenkor jön, hogy minden tök jó amit olvasunk, és hirtelen mindent beszippantunk és jönnek a repülő pónik meg a démon idézések. :)
"Hát tudod van az úgy, hogy a kérdés erősen tév úton jár, és nem segít rajta semmi, csak egy adag szarkazmus."
Biztos ez, hogy segít a szarkazmus? Beírsz egy szarkasztikus kommentet, és a kérdező hite a repülő pónikban megszűnik? Egyébként nem ilyen elszállt kérdezőkre gondoltam, hanem amire írtam is példát: "feltesznek egy kérdést, hogy pl x ezós témájú könyv jobb, vagy y, kérem, csak az írjon, aki olvasta is őket és foglalkozik ilyesmikkel. És erre beírnak valami idióta trollkodást, hogy bizos s.@r lehet mind a két könyv."
"de nem lehet mindenre jó választ írni."
Nem kell mindenre választ írni.
"Ha egyébként megértéssel forulsz azok iránt, akik "kizárólag a testüknek élnek", mi indokolja a "primitív" kulcsszót a kérdésben?"
Attól, hogy valaki "kizárólag a testének él", még lehet egy jóindulatú, normális ember. De aki másokon gúnyolódik, és láthatóan öncélúan teszi ezt (szemben azzal a ritka esettel és kevés kivétellel, aki nevelő szándékkal teszi és valóban segíteni szeretne), az primitív viselkedés. Nem az emberre magára mondom, hogy primitív, hanem a viselkedésére. Nagyon romboló és tisztességtelen. Természetesen bármilyen felfogású, vallású, világnézetű ember lehet ilyen elvileg, és egyformán helytelenítem mindnél, de kilencven akárhány százalékban ezt csak az "egyik tábor" részéről tapasztaltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!