Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » A kiegyenlítődés elve hogy...

A kiegyenlítődés elve hogy fér meg azzal, hogy "akinek sok van, még több adatik, akinek kevés, még az is elvétetik tőle"?

Figyelt kérdés
2014. aug. 23. 21:22
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

nekem van 20 forintom neked 4. osszesen van 24 ft-unk

nekem adnak meg 3 forintot, toled elvesznek 3-at,

nekem lesz 23 forintom neked 1, osszesen meg mindig 24 ftunk van es igy megmarad a vilagegyetem egyensulya =)

2014. aug. 23. 21:24
 2/14 anonim ***** válasza:
Erre a kutyák tudják a választ.Azok is oda szarnak, ahol nagyobb a rakás!
2014. aug. 23. 21:58
 3/14 A kérdező kommentje:

Elsőnek:

ha ez így működik, az azt jelenti, hogy a világban minden téren egyre fokozódnak a szélsőségek, ki tudja, meddig. Ha csak az ember tudatosan közbe nem avatkozik. Vagy talán egy bizonyos ponton magától is borul az egész, hogy aztán elölről kezdődhessen a játszma, a két pólus távolodása egymástól.

2014. aug. 23. 22:07
 4/14 anonim ***** válasza:

"akinek sok van, még több adatik, akinek kevés, még az is elvétetik tőle"

-Ez valójában a bölcsességről szól, egy bölcsességre utaló metafora.

2014. aug. 23. 22:14
 5/14 anonim ***** válasza:

Amúgy ezt sokan szó szerint fogják fel, pedig nem úgy kell feltétlen értelmezni, hogy aki gazdag, annak még több adatik, aki szegény, attól elvéttetik!

Nem feltétlen anyagi javakra vonatkozik ez!Inkább lelki értékekre, meg a szorgalomra, szóval valami átvitt értelemben...Nem tudom most olyan szépen, pontosan megmagyarázni ezt, de ha kicsit utána böngészel a Bibliában vagy hozzáértőtől megkérdezed, ekkor megérted majd, hogy igazságosságon alapul , amit idéztél.

2014. aug. 23. 22:18
 6/14 anonim ***** válasza:

Aki ért a dolgához, megvilágosodott, ráérzett az mivel jó abban, sokat szerzett, de mivel jó benne még több adatik neki

Aki buta, annak semmilye sincsen és ezért nem is lesz tőbb, amilye van azt is elveszik mások az okosak

2014. aug. 23. 22:58
 7/14 anonim ***** válasza:
Nincs olyan, hogy kiegyenlítődés elve.
2014. aug. 24. 06:49
 8/14 anonim ***** válasza:
A világon azonos mennyiségű zseton van. Isten azokkal játszik. Egyiktől elvesz, azt a másiknak odaadja.
2014. aug. 24. 15:12
 9/14 A kérdező kommentje:

"Nincs olyan, hogy kiegyenlítődés elve."

Honnan lehet tudni, hogy van vagy nincs? Igaz, én is használtam ezt a szót, de végülis nem állíthatom, hogy létezik, mert nem tettem mérlegre a világon létező összes dolgot, hogy kijelenthessem, hogy a két serpenyő egy szinten van.

"A világon azonos mennyiségű zseton van. Isten azokkal játszik. Egyiktől elvesz, azt a másiknak odaadja."

Akkor ha téged szerencse ér, bűntudatot érzel, mert emiatt valaki mással rossz történik?

2014. aug. 24. 15:37
 10/14 anonim válasza:

Ez nem a szerencséről szól.

Hanem a fejlődésről. Arról hogy ha akarod hogy többed legyen akkor tegyél érte. Legyél szorgalmas, tanulj és akkor még több adatik. De ha nem csinálsz semmit akkor azt is elvested amid esetleg most van.

Mondok egy példát. Van valamennyi egészséged. Ha ezt felhasználod és ebből az egészségből merítve elkezdesz egészségesebben élni akkor még egészségesebb leszel. De ha nem teszel semmit azzal amid van akkor az a meglevő egészséged is elveszik. Ez nem feltétlenül a pénzre értendő ez a mondás.

2014. aug. 25. 11:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!