Te hogy kezdted el az önismerettel való foglalatoskodást?
Kipróbáltam, milyen is napozni. Viccen kívül. Ezzel indult az egész. Addig sose gondoltam ilyesmire, hogy le kéne állni, vagy valami. Akkor pedig csak úgy eszembe jutott: miért is kellene bármire gondolni? Fokozatosan minden jobb lett, és az olvasáson kívül előrébb vitt a "sors" megfigyelése, az emberekben a társak (mindenféle lelki projektjeinkben partnereim) beazonosítása, a feladatok tudatosítása magamban és másokban (ha készek rá, vagy ha én készen állok rá, hogy az illetővel ilyesmiről is beszéljek, sejtve a várható reakciót).
Hadd tegyem hozzá, egyáltalán nem döntöttem még úgy, hogy elhiszem, hogy van sors, hogy lelkek vagyunk valójában, hogy esetleg több formában megszületünk, és hogy az egész célja az lenne, hogy jobbá és jobbá váljunk, értsük, miért jó a jó, meg ilyesmi... Nem hiszem, és nyilván nem is utasítom el. Valószínűsítem, és némely tapasztalatomat ezekre utalóként tudom csak beazonosítani, de nincs 100%, és még az is hihetőbb, hogy sose lesz az ilyesmi bizonyítható, mint amiket említettem (lélekvándorlás, sors).
Isten üdítő kivétel, vele úgy vagyok, hogy nyilván él és dolgozik, semmi nincs, ami ne Ő lenne, sose volt, sose lesz más igazából. Nem alapozom semmire, így döntöttem, hogy ezt hiszem, és kész. Megfontolás talán annyi volt mögötte, hogy ad 1: őt tényleg nem kéne össze-vissza kétkedő vergődéssel traktálni, jobb a békesség, és ad 2: egy vakhitet megengedhetek magamnak a folyamatos kétkedés és a "nem hiszem egyik verziót se, nyitva marad a kérdés, nekem így jobb" állapotok közepette. Legfeljebb egy dologban tévedek. Ha nincs és azt hiszem, hogy van, az kisebb probléma, mintha épp róla maradnék le ebben az életben, nem?
Kérdés, h egyénileg vagy csoportban szeretnéd csinálni az önismeretet. Az első mellett szól, ha így jobban tudsz befelé figyelni, a másik mellett pedig hogy a számodra rejtett dolgok kijönnek a csoportban és visszajelzik. VAgy ha tudod, hogy valahol különösen vannak betokosodott dolgaid pl.: család, érdemes speciálisan ilyen önismeretbe elmenni. Pár példa:
Magyar Pszichodráma Egyesület (csoportos)
Magyar Családterápiás Egyesület (csoportos)
Illetve bármilyen pszichoterápiás rendelő oldalára ha rákeresel, találsz szakembert, akik közül mindenki vezethet önismereti alkalmakat. Remélem találsz magadhoz illőt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!