Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mi lenne ha az univerzum nem...

Mi lenne ha az univerzum nem tágulna, hanem összemenne?

Figyelt kérdés
Úgy értem mennyi idő lenne amíg összemegy?
2014. máj. 6. 19:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
59%
325254512478554 év.
2014. máj. 6. 19:13
 2/12 anonim ***** válasza:
13,6 milliárd éve történt az Ősrobbanás, és azóta tágul az Univerzum. Ha ugyanolyan gyorsan menne össze, mint ahogyan tágul, akkor ugyanannyi idő kellene neki, vagyis 13,6 milliárd év.
2014. máj. 6. 19:23
 3/12 A kérdező kommentje:

1. Majd meg szakadtam..

2. Köszönöm!

2014. máj. 6. 19:35
 4/12 cli_hlt ***** válasza:
54%

Utolsó válaszoló: igen, és nem :)

A világegyetem korát tudjuk (a legújabb, gravitációhullámos felfedezés óta ezen adat pontosságának valószínűsége igencsak megnőtt).

Viszont a világegyetem most gyorsulva tágul. Sőt, volt egy időszak, amikor elképesztően gyorsan (a fénynél is gyorsabban, igen-igen: [link] tágult.

E miatt, ha csinálnál egy pont ilyen univerzumot, megálltanád a szétszaladó galaxisokat, és kihúznád alóluk a sötét energiát, hogy az így magára hagyott univerzum saját gravitációja alatti összeroskadását végignézd, akkor az lehet, hogy sokkal, de sokkal tovább tartana, mint amennyi idős most a mi univerzumunk.

Egy ilyen univerzumnak tehát valószínűleg több idő kellene az összeroskadáshoz, mint amennyi idő óta a miénk létezik.

2014. máj. 6. 20:45
 5/12 anonim ***** válasza:
38%
Dehogy megy össze a múltkor néztem a híradót pedig soha nem nézek olyat azt sem tudom mi folyik a világban mondhatom nyugodt életem van hol is tartottam?.... ja igen a híradós sztorinál tehát a híradóban láttam és hallottam, hogy megtalálták a bizonyítékot arra, hogy az univerzum tágul na erre mit lépsz komám?
2014. máj. 6. 21:26
 6/12 A kérdező kommentje:
Ki beszélt itt arról hogy az univerzum összemegy? Én azt kérdeztem MI LENNE és MENNYI IDŐ ha összemenne. :)
2014. máj. 6. 21:59
 7/12 anonim ***** válasza:
17%
Kb ugyanannyi idő kéne amennyi idő alatt tágult.:)
2014. máj. 6. 22:52
 8/12 anonim ***** válasza:

Eltekintve a gyorsuló tágulástól, attól függ, milyen sebességgel zsugorodna (tehát hogy most váltana át a tágulásból, vagy már X milliárd éve zsugorodna.)

Meg persze az össz energia és anyag mennyiségétől, amit még nem ismerünk biztosan.

2014. máj. 7. 14:59
 9/12 anonim ***** válasza:
Ez megtörténhet de nem a mi életünkbe ezt hívják a nagy reccsnek:)még nem tisztázott dolog a fekete anyag sűrűségét kell megvizsgálni.Nézzük a mi csillag rendszerünket ha sűrűn van az anyag egymás mellett akkor az anyag véges és előbb utóbb befog következni ha az anyag nem sűrűn áll egymás mellett az azt jelenti nagyon sok van még belőle és nem fog bekövetkezni
2014. máj. 7. 15:39
 10/12 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok amit kihagytam még az az hogy vissza fele haladva vagy reccsenve ezt nemtudom de az anyag megszűnne létezni és vissza állna eredeti állapotába az univerzum azaz tér lenne és energia (ugye az anyag nem vész el csak át alakul)de szerintem előbb utóbb befog következni az idő nyíla csak előre halad élet-halál,rend-rendetlenség lehetne sorolni az idő vaskereke mindenkit elér még az univerzumot is:)
2014. máj. 7. 15:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!