Hogy éreznéd magad, ha kiderülne hogy semmi sincsen, mindent mi gondolunk?
Ismert, hogy olyan anyagi objektumok is viselkednek anyagtalan hullámként, mint részecskék, atomok, molekulák. Ezt még nem tudjuk, hogy miért.
Vajon mi alakítjuk megfigyelés révén a világot anyaggá vagy pedig egy számítógépes szimulációban élünk egy Mátrix-féle álomvilágba ?
Mi van ha végül kiderülne, hogy valójában SEMMI SINCSEN !! Minden az égvilágon csak illúzió, az anyaggal, a térrel, a dimenziókkal és mindennel együtt. Hogyan befolyásolná ez a világképedet ? Hogyan gondolkodnál ezek után? Szkeptikusok véleménye ugyanúgy érdekel, mint szakértőké és ezotérikusoké
"Ismert, hogy olyan anyagi objektumok is viselkednek anyagtalan hullámként, mint részecskék, atomok, molekulák. Ezt még nem tudjuk, hogy miért. "
TE nem tudod.
"Vajon mi alakítjuk megfigyelés révén a világot anyaggá"
Ez elég értelmetlen kijelentés.
"egy számítógépes szimulációban élünk egy Mátrix-féle álomvilágba ?"
Ez teljességgel elképzelhető. Nagyon nehéz lenne kivitelezni, de egyáltalán nem lehetetlen.
Egyébként meg, ha semmi sincsen, akkor mi hogyan alakítjuk azt bármivé? Hiszen mi sem vagyunk, mert akkor máris van valami. Ha pedig mi is semmi vagyunk, akkor hogyan érzékelünk bármit is? Hiszen a semminek nincsenek érzékszervei vagy épp agya, hogy felfogja a dolgokat. Szóval én részemről ha egy ilyen lehetetlen dolog bizonyítást nyerne, akkor rettentő izgatott lennék, hiszen egy teljesen új világ várna felfedezésre. Új törvények, új lehetőségek stb.
Sceptic nem feltétlenül. Nincsen semmi. Ezt egy materialista gondolkodásúnak nehéz megérteni. Mi sem vagyunk, csak megfigyelünk dolgokat. Mit ? Semmit a vízióinkat. Álmok víziók vannak és ennyi
"Vagy miből és hol van a hardver, amely futtatja az általunk világként érzékelt szimulációt?" Lehet hogy harswear van és az futtatja a szimulációt. Hol van ? Nem itt ahol ébren látod. Nincsen fogalmad a helyről, akkor mindegy nem ? DMT hatása alatt látták már
"TE nem tudod" Te sem tudod, mit okoskodsz ?
"Ez elég értelmetlen kijelentés. "Egy szűk látókörű materialistának valóban az !
"Egyébként meg, ha semmi sincsen, akkor mi hogyan alakítjuk azt bármivé? Hiszen mi sem vagyunk, mert akkor máris van valami." Semmi sincsen és mi alakítjuk az álmunkká, onnantol hogy tiszta vízióink van azt hívjuk anyagnak, de ugyanúgy semmi sincsen
" ha egy ilyen lehetetlen dolog bizonyítást nyerne, akkor rettentő izgatott lennék, hiszen egy teljesen új világ várna felfedezésre. Új törvények, új lehetőségek stb."
pl mi? Ezekről meséljél kérlek !
"Én tudom nagyon jól, hogy semmim sincsen. A házamat bármikor lerombolhatja egy vihar, munkából kirúghatnak, bnőm elhagyhat, autómat ellophatják. emellett halálomkor ezekből semmit se tarthatok meg, még a ruháimat sem. Szóval semmink sincsen. Még a testünk se a sajátunk"
Érdekes, hogy ha lebontod az anyagi gondolkodást valahol abból is ki tudsz lyukadni a valósághoz, amit írtam, de az ember rögvest elhesedeti a gondolatot hogy butaság, mivel materialista a gondolkodásunk(ez a baj), de lehet ez a valóság !!
A "semmi sincsen, és azt mi alakítjuk anyaggá" kijelentésed tényleg paradoxon.
Szerintem is a tudat előzi meg az anyagot, azonban a tudat nagyon is valóságos és létező dolog, csak nehéz megfogni. De korántsem egyenlő a semmivel.
Sőt, ha filozófiai alapon belegondolsz, a "semmi" nem is létezhet, hiszen semmi nem állapítja meg róla, hogy semmi, és nem tudja értelmezni, viszonyítani sem a "valamihez".
""semmi sincsen, és azt mi alakítjuk anyaggá" kijelentésed tényleg paradoxon"
Nem, mert az anyag is csak illúzió. Azaz semmi sincsen és mi alakítjuk azt anyaggá=saját illúziónkká
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!