Miért nem szabad teliholdkor felvenni a holdkövet?
Olyan magyarázatot olvastam erre több helyen, hogy felerősíti az érzelmeket (pozitívakat és negatívakat egyaránt), emiatt egyfajta erősebb érzelmi hullámzást tapasztalhat meg a viselője, (mint ahogy önmagában a teliholdnak is tulajdonítanak az emberi pszichére gyakorolt hatást - pl. érdekes módon a bűnügyi statisztikák szerint ilyenkor állítólag kimutathatóan megemelkedik az erőszakos bűncselekmények száma.)
Olyan érvet is olvastam, hogy az arra érzékenyebbeknél ilyenkor okozhat álmatlanságot, vagy túlságosan élénk álmokat, ezért van, aki a nyugalmasabb, pihentetőbb alvás érdekében veszi le ilyenkor.
Olyat egyébként nem olvastam sehol, hogy "nem szabad", inkább csak nem javasolják, vagy úgy fogalmaznak, hogy lehetőleg arra a pár napra inkább mellőzzük. Ettől függetlenül van, aki folyamatosan hordja a holdkő ékszereit, anélkül, hogy bármi hátrányát tapasztalná.
Arra akartam reflektálni, hogy a világon semmiféle negatív hatása nincs a holdkőviselésnek teliholdkor. Pozitív se, de hát a placebó-hatás nem elhanyagolható azért.
Egyébként minek kellene történnie?
" pl. érdekes módon a bűnügyi statisztikák szerint ilyenkor állítólag kimutathatóan megemelkedik az erőszakos bűncselekmények száma."
Állítólag. A valóságban nem. Ajánlom az 50 pszichológiai tévhit c. könyvet.
Kérdező, semmi baj nincs, ha felveszed. A kőnek nincs olyan kémiai v. fizikai tulajdonsága, ami azt feltételezné, hogy bármi hatással lenne az élő szervezetre. Semmi bajod nem lesz tőle. Ahogy a gyémántot, vagy a mészkövet is felveheted akármikor, így a holdkőtől se lesz semmi bajod. Nem alakulsz át Kuglófemberré, de még csak inszomniás sem leszel.
>A kőnek nincs olyan kémiai v. fizikai tulajdonsága, ami azt feltételezné, hogy bármi hatással lenne az élő szervezetre.
Pontosan. Semmi hatásuk, legfeljebb placebo. Viseld, amikor tetszik.
ha nem hisztek benne hogy van valami hatása,nem is fog történni semmi.De azért egyesek abban hisznek hogy vámpir meg farkasember :D
Ezt meg nagyon nehéz elhinni hogy egy kőnek lehet gyógyitó hatása!!!Azta én ebben nem hiszek!!!
De azért mindenféle misztikus lényben hisztek,úristen!!!
Több mint 20 éve használok és így megfigyelek különféle gyógyító köveket , amelyek megfelelő kiválasztáskor valóban gyógyító hatásúak !
A gyógyteáknál erősebb , néha jóval erősebb gyógyhatásra képesek , miközben komoly pozitív idegrendszeri , lelki hatást és agyi hatást eredményeznek. Nem csalás , nem ámítás és érdemes egy szakkönyvet beszerezni és pl egy vastagabb ametiszt nyaklánccal kezdeni .
Garantáltan nagy kaland lesz !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!