Te ezt érted (kétréses kísérlet)?
A materializmus szerint az anyag az elsődleges, abból jött létre minden, maga a tudat is anyagi természetű. Ennek ellenére a modern kvantumfizika az ókori, őskori Sámánok, okkultisták, mágusok világképét erősítette meg, miszerint a tudat mint megfigyelő alakítja a világot. Másképp viselkedik az anyag, ha megfigyeljük, mint amikor nem.
A kvantumrészecske, ami lehet elemi részecske, atom vagy molekula is két résen keresztűlhaladva egyenként anyagtalan hullámként hatolnak át az eléjük tett két résen és látszólag önmagával interferálva hullámként csapódik be az ernyőbe. Azonban, amint megfigyeljük azt, hogy melyik résen ment a részecske, atom vagy molekula már nem mutatja meg ezt az információt és a megfigyelésünkre reagálva csupán egyik résen megy csak át.
Megdöbbentő, de ha nem figyeljük alaktalan hullámként viselkedik a kvantumrészecske ellenben, ha figyeljük egyből anyagi részecske lesz, ezzel azt a tapasztalatot kapjuk, hogy a tudatos megfigyelés révén nyer az anyagtalan világ anyagi tulajdonságot.
Nagyon érdekelne, hogy te kedves olvasó, ezt érted-e ? Sok szkeptikus van itt és remélhetőleg még több nyitott gondolkodású spirituális entitás. Szeretném megkérdezni, hogy ezt ti értitek-e ? Lehetséges, hogy pusztán egy általatok megbízott ember/cikk szavában bízva tudomásúlveszitek hogy ennek a furcsak kvantumjelenségnek mi lehet a magyarázata, de magát a furcsaság mibenlétét nem érted. Én ezt is elfogadom, ha gondolod szívesen elmagyarázom, megbeszélhetjük, azonban nagyon szeretném tudni és kérlek őszintén mond el, hogy ezt te érted-e? Egyáltalán nem szégyen ennek a jelenségnek és a furcsaság mibenlétének nem értése, mond meg nyugodtan. Érted-e ezt a materializmus számára teléjesen magyarázhatatlan jelenségnek a lényegét vagy a magyrázatát ? Miként gondolkodsz erről ?
http://www.youtube.com/watch?v=LbubPpizIwg
"Nem kell sem tudat, sem ember ezekhez a kvantumjelenségekhez."
Hogyan magyaráznád ezt a jelenséget ? Nem érted az ellentmondás lényegét? Hogyan írnád le saját szavaiddal a magyarázatot ?
"Tudom, most az jön, hogy nincs meg a tudásom ehhez a témához, stb. stb., kímélj meg ettől, Zoltán! Nem neked írom ezt, hanem az esetleges válaszolóknak. "
Nem mered fellvállalni a viát ? Miért nem mersz vitatkozni ? Félsz, hogy nem tudnád az üres érveidet bizonyítani ? Miért a válaszolóknak írod, gondolod, hogy a becsszavad bízonyító erejű állítást ér nekik ?
"Ez a legkiválóbb, legerősebb és legaranyosabb eufémizmus a "átlag 70 IQ-van rendelkező ezós fórumozók"-ra :D"
Miért degradálod a válaszolókat ? A spiritualizmusnak sok ága van a materializmussal ellentétben, azaz eleve nyitottságra kötelez, hogy a pontos okokat megértse az ember ! Materialistától Én nyitott hozzáállást sosem láttam, mondom ezt úgy, mint sok kollegával vitatkozott fizikus
Nekem spirituális fizikus révén 150 I.Q pontom van [link] mivel itt fórumozok és ugymond "ezós" témákban foglalok állást a spirituális világképet alátámasztva, akkor nekem nekem miért nem átlag 70 az I.Q-m ? Miért kell általánosítani és degradálni egy gondolkodásmódot ?
*
Peti7 te hogyan értelmezed a jelenséget, egyáltalán miben látod a különbséget a kvantumfizika és klasszikus között ?
*
"ez az egész csak a túliskolázott diploma agyszüleménye! Már régebben egy hasonló kérdésben megállapítottuk, hogy az elektron "amit a résen átlőnek" - mert ez csak elmélet (képzelet)- nem lehet sem agyag, sem hullám! Ezért a további eszmefuttatások is feleslegesek."
Gondolod ezt a kísérletet nem csinálták meg számtalanszor ? Véleményed szerint a kvantumradír és a késleltetett választásos kvantumradír szintén csupán egy gondolatkísérlet ? Kik állapították meg az ostobaságot ?
" Köszönjük, de mi, értelmesek magasról teszünk rád, a hülyék pedig nem tudnak internetezni."
A kérdést meg tudod válaszolni ? Hogyan magyarázod a jelenséget ? Mit nem értesz ebben?
Attól még, hogy valakinek egy teszt magas értéket hozott ki, az nem jelenti azt, hogy intelligens is. Ez kb annyit jelent, hogy ki tudsz könnyedén tölteni időre egy tesztet. :D
Nekem volt egy osztálytársam, aki 150-nél magasabb IQ-val rendelkezett, minden lehetőséget megkapott amit lehetett, most biztonsági őr egy helyi bevásárlóközpontban, én aki meg elvileg átlagos vagyok, én már két diplomát szereztem két nyelven beszélek és kereskedelmi igazgató vagyok egy épületgépészeti cégnél. És 100x komplexebb feladatokat végzek mint a magas IQ hányadossal rendelkező egyén. Bocs az offért, de kb ennyit ér az IQ és a hozzávaló teszt... :P
Én megértettem a lényegét. :)
És te érted, hogy mit jelent az a szó, hogy spirituális? :)
(Nem kell elkezdeni magyarázkodni)
Ez az első értelmes kvantumfizikai felvetés ezen az oldalon.
De van erre tudományos bizonyíték?
>Ez az első értelmes kvantumfizikai felvetés ezen az oldalon.
1. nem az első, ugyanez a kérdező ugyanezt pepítában már ötvenszer megkérdezte.
2. nem értelmes, hanem értelmetlen.
3. nem kvantumfizikai, mert szinte semmi köze a kvantumfizikához. Ez kvantum-miszticizmus, abból is a butább fajta.
>De van erre tudományos bizonyíték?
A kétrés-kísérletek eleve nem erről szólnak, ez csak mind buta félreértelmezés. Nem hogy nincs tudományos bizonyítésk, de még értelme sincs.
Itt a videóban a válasz:
http://www.youtube.com/watch?v=5z0NmEeeRBU
45:30 -tól van szó a kétréses kísérletről, de érdemes megnézni az egészet.
A legjobb lenne a sorozat 1. és 2. részét megtekinteni előbb, de nyilván erre nem mindenki tud időt szánni.
#13: Így van, az IQ teszt egy rejtvénysorozat. Ennyi, nem több. Aki a pontjaival kérkedik, az buta. Mielőtt még nekem jönne valaki: nem, nem irigykedek, soha nem töltöttem még ki IQ tesztet, csak láttam már többet is, beleértve a Mensa félét. Egyébként bonyolult rendszereket számítok ki, állítok össze, ez a munkám.
Einsteinnek állítólag 160 volt az IQ-ja. Sok nála több IQ ponttal rendelkező ember van, és még több, aki az övét alulról megközelíti, mégsem érnek a nyomába. Zseni volt. A zsenialitás a lényeg, nem néhány keresztrejtvény.
Peti7 A kétréses kísérletet számtalanszor megcsinálták http://www.youtube.com/watch?v=DfPeprQ7oGc számtalanszor elemezték. Még nekünk fizikusoknak sincsen egyértelmű kulcsunk az értelmezéséhez ! Ha iskolába járnál ez tudnád. Kezd el a sulit barátom.
"Nekem volt egy osztálytársam, aki 150-nél magasabb IQ-val rendelkezett, minden lehetőséget megkapott amit lehetett, most biztonsági őr egy helyi bevásárlóközpontban, én aki meg elvileg átlagos vagyok"
Az I.Q az a racionális logikus gondolkodás és az alap értelmi képesség mérője. Az egy másik kérdés, hogy az alap készségeket valaki hogyan használja ki, attól is függ hogy milyen foglalkozása lesz egy embernek, hogy képes-e, akar-e időt, energiát, pénzt tenni az iskoláztatásába, tanulásába. Sok ember olyan életkörülmények közt szocializálódott és olyan alacsony jövedelmű szülei voltak, hogy képtelen lettek volna iskoláztatni vagy nem is volt benne igény.
"Én megértettem a lényegét. :)
És te érted, hogy mit jelent az a szó, hogy spirituális? :) "
Jelen esetben azt jelenti, hogy mi a tudatunkkal vagy más néven lelkünnkel figyeljük az anyagot és az aszerint viselkedik. Nem az anyag az elsődleges, mint a materializmusban, hanem a lélek az !
*
"Ez az első értelmes kvantumfizikai felvetés ezen az oldalon.
De van erre tudományos bizonyíték?"
Én már rengeteg kvantumfizikai kérdést tettem fel az oldalon, olvass vissza kérlek. Bizonyíték maga a jelenség !
"2. nem értelmes, hanem értelmetlen.
3. nem kvantumfizikai, mert szinte semmi köze a kvantumfizikához. Ez kvantum-miszticizmus, abból is a butább fajta. "
Ha te nem értesz valamit, azt értelmetlennek titulálod ? Meg sem próbálod megfejteni ? Ez ostoba gondolkodásra utal ! A kvantum miszticizmus váddal, pusztán a begyepesedett, szűklátókörú materialisták vagdalkoznak. miért nem fogadod el a legújabb tudományos eredményeket ? Miért nem alkalmazkodik a világlátásod a tudomány fejlődéséhez ? Mit nem értesz?
"45:30 -tól van szó a kétréses kísérletről, de érdemes megnézni az egészet.
A legjobb lenne a sorozat 1. és 2. részét megtekinteni előbb, de nyilván erre nem mindenki tud időt szánni."
Én nem tudtam megnézni az előző részeket, időm nem lévén sajnálom. A magyarázat ami a videoban van sajnos nem helyénvaló. Ezt még a materialisták sem fogadják el, kíváncsi vagyok # 16-os válaszoló n2 tudja-e miért :-D
"#13: Így van, az IQ teszt egy rejtvénysorozat. Ennyi, nem több. Aki a pontjaival kérkedik, az buta. "
Az I.Q tesztekkel és az I.Q fogalmával a Mensa honlapján érdemes utánaolvasnotok, mert igen szegényes az ismeretetek erről [link]
Az egyik "értelmes" válaszoló degradált le 70-I.Q-ra, szerinted ha megcáfolom és védekezek, az buta egyénre vall ? Szerinted csupűn materialisták vagy a számodra hasonszőrű világszemlélettel rendelkezőktől elfogadott ez a védekezés, ha egy másik filozófiai életsazemléletű teszi az buta ? Te ezzel a gondolkodásmóddal nem vallod magad butának ?
"Az I.Q az a racionális logikus gondolkodás és az alap értelmi képesség mérője."
Ez vicces, mert nem az :D
Ha te meg pszichológusnak tanultál volna, akkor tudnád, hogy ez hülyeség.
"Az I.Q tesztekkel és az I.Q fogalmával a Mensa honlapján érdemes utánaolvasnotok, mert igen szegényes az ismeretetek erről [link] "
Ez is vicces, mert itt magadról beszélsz :D
A Mensának is rengeteg félreértelmezése van, pláne, hogy az összetett intelligenciaelméletet(amit csak formalitásból hívnak elméletnek) nem veszik figyelembe. Addig pedig az írásuk csak vakon a levegőbe kiabálás lesz. Érdekes, hogy az angol Mensa honlapon 152-es IQ jött ki nekem, míg a magyaron pedig a "kevesebb, mint 70" eredmény.
A többi nem nagyon érdekel, már unom cáfolgatni. Elég csak a pszichológiai részt nézni, ott is eléggé ostoba vagy.
névte2en
"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!