Engem mindig is vonzott a misztikum, a vámpírok világa, de miközben csak reménykedtem benne, egyre valószínűbbnek tűnt. Ti mit tudtok róluk? Szerintetek léteznek? Létezik olyas valaki aki VÁMPÍR? Ha akarsz írhatsz üzit
Leszámítva az az apróságot, hogy amit a Silva féle agykontroll technikákkal jellemzően programoznak maguknak a módszer alkalmazói (gyógyulás, harmónikusabb emberi kapcsolatok, boldog párkapcsolat, jobb munkahely, egy ingatlan eladása jó áron stb.), annak a megvalósulására reális esély van.
Olyannal már találkoztam, aki addig vizualizálta a saját gyógyulását, amíg az orvostudomány által gyógyíthatatlannak és visszafordíthatatlannak tartott sclerosis multiplexből súlyos stádiumából teljesen tünetmentessé vált.
Olyannal még nem, aki vámpírokkal találkozott volna, mert hitt bennük.
De lehet persze, hogy pusztán azért, mert én nem hiszek a létezésükben.
Az egyest annyiban kijavítanám, hogy vérszívódenevérek csak Dél- és Közép Amerikában élnek, az európai vámpírlegendák másféle tévhiteken alapulnak (elég sokfélén, érdemes utánaolvasni).
Kérdező: miért reménykedsz benne, hogy léteznek vámpírok, és egyáltalán milyen vámpírok? Rengeteg vámpír-szerű kreatúra létezett számos kultúra folklórjában, elég nagy különbségekkel, de a többségükben kifejezetten visszataszító, undorító förtelmekként jelennek meg (volt olyan vámpír is, ami trágyát evett...), semmi közük nem volt az irodalom, majd később a filmek által - egyre jobban - romanticizált "vonzó" vagy "varázslatos" (vagy mostanság egyre inkább sziruposan nyálas) vámpírképhez.
Még a populáris kultúrában is baromi sokféle "vámpír" létezik, melyik "típus" létezésében reménykedsz?
Nem léteznek vámpírok. Beteg emberek vannak, akik vámpírnak képzelik magukat, pl. sorozatgyilkosok között akadtak ilyen téveszmések (a vérivásuk sokszor kannibalizmussal is társult). Meg vannak ártatlanabb nyomoronc mentális esetek, akik - gondolom, hogy különösebbnek érezzék magukat - vámpírnak hiszik magukat, holott általában csak egyszerű szánalmas tinik, némi vér-fetisizálással (vagy még azzal se...).
Bocs, hogy ismeretlenül ítélkezek, de szerintem csak bizonyos vámpíros könyvek/filmek iránt rajongó fiatal vagy aki belelovalja magát egy ábrándképbe...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!