Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » A megértés egyre magasabb...

A megértés egyre magasabb szintjeit elérve hihetünk-e az idő linearitásában?

Figyelt kérdés

Úgy gondolom: ahhoz, hogy egy lény / létező az idő linearitásában (=egyetlen idővonalban) higgyen, nagyon lekorlátozottnak kell lennie....

...és valószínűleg az ilyen lekorlátozott megértések "jutalma" az,

hogy a lény ehhez a "megértés-csomaghoz" kap egy viszonylag szilárd fizikai testet,

hogy a képességei még inkább ne nyilvánulhassanak meg.

Valójában azért kapja - ezen a megértés-szinten - az épp aktuális testet,

hogy még inkább lekorlátozottabb, még tehetetlenebb legyen, még kevésbé legyen okozó önmaga / a saját élete felett.

...

Hitem szerint az ehhez a fizikai testhez való kötődés / kötöttség felszámolható...

...és valójában semmi nem indokolja, hogy ilyen típusú =bennünket lekorlátozó fizikai testeket birtokoljunk.

...egyszerűen elhittük, hogy szükségünk van fizikai testekre ahhoz, hogy létezzünk...

...elhittük, hogy szükségünk van fizikai univerzumra ahhoz, hogy létezzünk... stb.

...

Az egyetlen lineáris idővonal, mint realitás, valószínűleg a lezáródásunk egy fokán jelent meg;

előtte valószínűleg még tudtunk váltani az idővonalak között,

tehát mi magunk (!) döntöttük el, hogy épp melyik idővonalat választjuk...

...egyszerűen át tudtunk ugrani egyik idővonalról a másikra.

2014. márc. 17. 10:03
1 2
 11/18 Mirk ***** válasza:
100%

A jelentéktelenségtől való félelem egyre magasabb szintjeit elérve képesek vagyunk hinni, először csak a léleknek, mint a testtől független és halhatatlan "énünk" igazi megtestesülésének létezésében. Ez még csupán egy primitív vallási megnyilvánulás lenne, azonban akik igazán félnek továbblépnek, jönnek az ezotéria első lépcsőfokai, az ember és a "lélek" felruházásai különleges képességekkel, aztán minden egyszerűen magyarázható jelenség felruházása ezotériai jelentőséggel.

Akik rettegnek, képtelenek elfogadni, hogy ugyanannyi jelentőséggel bírnak, mint a huszonharmadik macska az udvaron, nos, azok már a tér és idő urai szeretnének lenni. Képzeletükben, ha elég mélyre merülnek a fantáziálás, vágyakozás és menekülés folyamába, sikerülhet nekik a lehetetlen. Idősíkokon ugrálnak, nincs szükségük anyagi testre, halhatatlanok, az asztrális-mennyei-ezo tudásbázis teljes birtokában, felsőbb intelligenciával és végtelen tudással rendelkezve élik örökkévaló szentséges éteri életüket.

A fizikai testedhez való kötődés tényleg nem szükséges, csak addig, amíg élni akarsz. Nem tudsz ugrálni az idősíkok között. Se te, sem más.

2014. márc. 17. 12:47
 12/18 Shai-Hulud ***** válasza:

Súr mindig megpróbál nagyon elvont, és magasröptű lenni. :D

Kár, hogy a hasonló rögeszmefuttatásai általában teljesen logikátlanok, értelmetlenek.

(Tudom, csak azért, mert mi olyan egyszerűek vagyunk, hogy fel sem fogjuk az ő hatalmas bölcsességét.)

Ha 200-300 évvel ezelőtt élt volna, a hasomló elképzeléseivel valószínűleg filozófiai iskolát nyithatott volna. Csak az a baj, hogy az általa képviselt nézeteket nagyjából 80-100 évvel ezelőtt már megcáfolták, túlhaladták.

Úgy látszik ő nem képes felvenni a fonalat, leragadt az idejét múlt elméleteknél...

Azért én lebeszélném arról, hogy a fizikai testhez való kötöttséget felszámolja, hátha nem tenne jót az egészségének... :D

Pedro

2014. márc. 17. 14:01
 13/18 anonim ***** válasza:

lehet úgy is haladni hogy felismered hogy a fizikai tested ne te vagy. De úgy nem hogy ilyeneken gondolkodsz és tudományosodsz olyan dolgokon amin nem gondolkodni hanem felismerni kell.

Pont azért azonosulsz a testeddel mert gondolkodsz :))))

2014. márc. 17. 16:15
 14/18 anonim ***** válasza:

A fizikai egyenletekben nem szerepel az idő lineáris volta. Valójában tudományosan semmi sem indokolja azt hogy lineáris legyen, se azt hogy visszafelé ne haladjon. Lehet, hogy valójában halad is visszafelé csak mi érzékeljük úgy hogy előre halad. Az is lehet, hogy minden csak ismétlődik ugyanúgy, mint a megakadt bakelit lemez. Amikor véget érne a világ, újból kezdődik teljesen ugyanúgy és ez magyarázhatja a dejavút is

"Hitem szerint az ehhez a fizikai testhez való kötődés / kötöttség felszámolható...

...és valójában semmi nem indokolja, hogy ilyen típusú =bennünket lekorlátozó fizikai testeket birtokoljunk."

Érdekes kérdés, mert én szoktam asztrálutazni más helyeken, de csak a földön éjjel, de amint felébredek a lelkem autómatikusan visszatér a testembe. Lehet egy idegen faj ehhez a satnya emberi testhez kötött minket? Amiben még a spirituális érzékelés sem megy ?

2014. márc. 17. 16:55
 15/18 A kérdező kommentje:

„Egyébként az a vicces, hogy mintha végig a lineáris időfelfogást kritizálnád, aztán, hogyan zárod le? "át tudtunk ugrani egyik idővonalról a másikra"

Magyarul nem tudod elképzelni az időt máshogy, mint linearitást. Amivel dúsítod az idő felfogását, az hogy több vonalat feltételezel, de ez csupán kvantitatív különbség, nem kvalitatív. Igazán akkor kerülnél közelebb az igazsághoz, ha kvalitatív különbséget vázolnál fel a hétköznapi időfelfogáshoz.

De eleve amit Te az idő linearitásáról mondasz, egy elvont eszme, távol áll a hétköznapi gondolkodástól.“

-Igazad van.

Az időt úgy képzelem, hogy valójában egy teljesen személyre szabott jelenségként működik - persze van az előtérbe tolva egy közmegyezéses időmérték,

ami a nagy óramű = a nagy univerzális mechanika, -gép adott helyre vonatkozó ritmusát, ciklusait követi.

Tehát:

Az elme is gép és az az univerzum is gép, amit az elme előállít.

Az elmének két nézete van: mikrokozmikus- és makrokozmikus nézete.

Tehát:

létezik mikrokozmikus léptékű és makrokozmikus léptékű elme. Mindkettő mechanikus elvek szerint működik, tehát mindkettő gépies elveket mutat. (Gép is mindkettő. Gépeket generáló gép.)

A makrokozmikus elme nem egyéb, mint a világelme, ami a világot megnyilvánítja.

Az idő sebessége, múlása - véleményem szerint - pontosan megfelel a lét és tudatállapotunknak.

Biztos vagyok benne, hogy kapcsolat van a megértés és az idő között.

Meggyőződésem szerint a megértés legmagasabb fokán szükségszerűen eltűnik az idő. Egyszerűen kikapcsolódik.

Az idővonalak közötti ugrásokról azért írtam, mert a viszonylag közeli jövőben ezek valószínűleg konkrét és megvalósítható tapasztalásokká válhatnak (ebben a régióban).

(nem biztos, de lehetséges ?)

Axiómám az időről:

IDŐ ADDIG LÉTEZIK, AMÍG MECHANIKÁK LÉTEZNEK.

AZ IDŐ A MECHANIKÁK FÜGGVÉNYE.

AHOL MECHANIKÁK VANNAK, OTT - SZÜKSÉGSZERŰEN - IDŐNEK IS KELL LENNIE.

Tehát:

Idő kizárólag addig létezik / létezhet, amíg a létező mechanikus- (gépies, ciklikus, ismétlődő, ritmusra járó) elemekkel azonosul.

Amíg a létező megértése mechanikus elemeket tartalmaz.

--------------

„Itt, ha jól olvastam és jól értettem arról van szó, ami kézzel fogató és racionálisnak tűnik az csupán hit kérdése, a valóságban semmi sem fogható. Tehát matematikára lefordítva, semminek nincs értéke, csak a semminek, a nullának. Ha már van értéke, akkor nem létezik. Ha van fizikai kiterjedése, akkor az már csak hit.“

-Igazad van. Korunk problémája, és ez a jövőben egyre jobban ki fog teljesedni az, hogy ebben az általunk ismert univerzumban semmilyen „fixa“ = semmilyen fix, biztos pont sem létezik.

Ezzel meg kell tanulnunk együttélni. Ez valószínűleg azért van, mert lehet, hogy tényleg kezdünk elfelé oldódni a fizikai anyagtól (=attól, amit szilárd anyagnak nevezünk).

Valószínűleg el fogunk, fogtok oldódni a fizikai anyagtól, de előtte még lehet, hogy át kell mennetek egy-két nagyon lelketlen, kegyetlen és hideg =teljességgel mechanikus elvű (!!!) társadalmi formán.

Mondjuk úgy, hogy intelligens gépek által levezényelt diktatúrán. Persze nem a gép lesz a hibás, hanem az aki erre fogja beállítani.

Egy ilyen veszély szerintem van az emberiség feje felett.

......................................

„lehet úgy is haladni hogy felismered hogy a fizikai tested ne te vagy. De úgy nem hogy ilyeneken gondolkodsz és tudományosodsz olyan dolgokon amin nem gondolkodni hanem felismerni kell.

Pont azért azonosulsz a testeddel mert gondolkodsz :))))“

- Az én utam dhjána-jóga (=tudás-út), nekem gondolkodnom kell, mivel az a legmagasabbrendű képességem.

Sokat vizsgáltam az ilyen-olyan jógikat, szellemi tanítókat stb., megmondom őszintén, nem tudom túl sokba nézni őket.... egyszerű maszlagot, ezoterikus általánosságokat nyomnak és közben tartják a markukat.

.............................

„A fizikai egyenletekben nem szerepel az idő lineáris volta. Valójában tudományosan semmi sem indokolja azt hogy lineáris legyen, se azt hogy visszafelé ne haladjon. Lehet, hogy valójában halad is visszafelé csak mi érzékeljük úgy hogy előre halad. „

-Nem zárható ki, hogy ez egy visszafelé-folyó világ, aminek a sebessége exponenciálisan gyorsul és végül belerobban / belevillan (?) az Eredetbe.

Én nem tudom, hogy mi a többiek világa, de az én világom biztosan ez... tudom, hogy amikor elérek egy kritikus megértési szintet, akkor hirtelen történik majd velem egy „kvantumugrás-szerű“ valami.

Itt tettem fel ezt a kérdést (ami lényegében a saját tapasztalataim alapján fogalmazódott meg bennem):

http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__tarsadalomtudomany..

................

„Az is lehet, hogy minden csak ismétlődik ugyanúgy, mint a megakadt bakelit lemez.“

-Ezt „The Pilot“ említi az általa írt „Szuper Szció“ című könyvben... „idő-visszaállításnak“ nevezi.

Egy rövid részlet erről:

„Az egyik legutóbbi példa az volt, amikor 1963-ban Richard M. Nixon amerikai elnök egy olyan atomháborút robbantott ki, amely elpusztította a bolygót. Ahogy mindannyian tömegesen haltunk meg, a börtöngépezetet használták arra, hogy a Föld 1957-es állapotát visszaállítsák. Mindannyiunkat visszakondicionáltak arra, amit 1957-ben csináltunk, majd az élet még egyszer végigment 1957-től 1963-ig. Természetesen egy kicsit közbeavatkoztak és Kennedyt éppen hogy csak sikerült megválasztani. Mivel nagyobb változtatásokat vezetett be és mivel tudat alatt mindenki arra számított, hogy 1963-ban valami rossz fog történni, meggyilkolták és a dolgok visszaálltak a rendes kerékvágásba. Később Nixon is elnök lett, de most kevesebb kárt okozott.

Ezeket a "mentéseket" a Földről úgy tűnik, hogy minden ötödik év februárjában hajtják végre (azaz 1952-ben, 1957-ben, 1962-ben, stb.)

Amikor egy korábbi változatot visszaállítanak, nem szívesen mennek túl messzire vissza, ugyanis a nagyra nőtt népességgel is gondjaik vannak (ahogy egyre több és több rabot kapnak). Ha a Földet idejét túl koraira állítják vissza, rengeteg olyan rabjuk lesz, akik sehova sem tudnak menni. Ha kevesen vannak, ezt a problémát állati testek használatával egy rövid időre kezelni lehet, de ha sokan, akkor vagy tároló tartályokat kell létrehozniuk, vagy pedig a negyedik tengely mentén a Föld egy új példányát kell létrehozni. Ez rengeteg olyan természetfeletti Földet jelent, amelyet néhányan közvetlenül a születésük előtt (és közvetlenül azután, hogy legutóbb meghaltak) tapasztaltak meg.

Ez láthatóan szörnyen összezavarja az emberek történelmét. Semmilyen épeszű lény nem hinné el, aki az igazság egy töredékét is megpillantotta, ugyanis a dolgok nem abban a logikus sorrendben következnek, mint amilyenben elvárhatóak lennének. Csodálkozol azon, hogy amikor valaki 1957 karácsonyát felidézi, az nem illeszkedik a tényekhez? Talán egy másik általa megélt 1957-et idézett fel. Esetleg egy olyan mókás eseményre emlékezik vissza, amelyben régi gőzgépek találhatóak a modern New York utcáin? Ez ebben az esetben az '50-es évek sokkal korábbi változata, amikor a dolgok kicsit máshogy mentek. A huszadik századot már elég régóta átéljük.“

„Érdekes kérdés, mert én szoktam asztrálutazni más helyeken, de csak a földön éjjel, de amint felébredek a lelkem autómatikusan visszatér a testembe. Lehet egy idegen faj ehhez a satnya emberi testhez kötött minket? Amiben még a spirituális érzékelés sem megy ?“

-Vannak erre mutató elméletek. Én nem tudom, hogy mi az igazság (=az, amin a szándékunk és a figyelmünk által sugárzott energiánk van), de kétségtelenül vannak ilyen jellegű elméletek... mondjuk, hozzánk magyarokhoz minden kb. 100-200 év késéssel jut el. :-( Mi már csak így működünk. Sajnos, leragadtunk Mohácsnál, vagy valahol a középkorban.

A Földet nem birod elhagyni asztrálutazás közben? Hold, Mars stb. ilyen helyekre nem tudsz / lehet menni?

2014. márc. 18. 01:24
 16/18 anonim ***** válasza:

"Az elmének két nézete van: mikrokozmikus- és makrokozmikus nézete.

Tehát:

létezik mikrokozmikus léptékű és makrokozmikus léptékű elme."

- Itt fejeztem be a hosszú válaszod olvasását, mert innentől kezdve hiteltelen. Tehát ha nekem van nézetem a láthatatlanul létező rózsaszín unikornisról, akkor az már valóságos is?

2014. márc. 18. 07:45
 17/18 A kérdező kommentje:

" ha nekem van nézetem a láthatatlanul létező rózsaszín unikornisról, akkor az már valóságos is?"

-Nem. Ekkor még egy teremtés-csírával =egy maggal = egy létesülési maggal = egy megnyilvánítható tartam magjával állunk "szemben",

ehhez még energiák folyamatos közvetítése is szükségeltetik, valamint a szándék folyamatos fenntartása;

tehát az elme (nevű gépezet) rögzítése az adott objektumon.

2014. márc. 19. 13:18
 18/18 A kérdező kommentje:
...és minden, amit így teremtesz, mulandó lesz, valamint vissza fog hatni rád.
2014. ápr. 11. 01:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!