Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Totemállat? Mi az?

Totemállat? Mi az?

Figyelt kérdés
Mi az a totemállat? Azt tudom, hogy mindenkinek van, de nem tudom, hogy mi az. Nekem is van? Hol deríthetném ki, mi az?

2014. márc. 7. 16:36
 1/9 piriiiiii ***** válasza:
75%

Nem tudom, hogy ez személyreszabott-e, én csupán arról értesültem, hogy az ősi indián kultúrákban egy-egy törzsnek volt totemállata. Ez amolyan védőszent, istenség, ami segíti őket az éleben, a sorsuk járásában, amihez imádkozhattak, aminek azt hiszem, felvehették a tulajdonságait. Leginkább medvék, farkasok, sasok voltak totemállatok.

Btw:

[link]

2014. márc. 7. 16:52
 2/9 A kérdező kommentje:
csak azért kérdezem mert mindenki irogatja, hogy ő ilyen meg olyan és akkor mi lehet a totemállata
2014. márc. 7. 16:57
 3/9 anonim ***** válasza:
Mert facebookon egy csomó fa5zságot összeírnak.
2014. márc. 7. 17:13
 4/9 A kérdező kommentje:
azért érdekelne mi az mégha "fas5ág" is :D
2014. márc. 7. 17:16
 5/9 anonim ***** válasza:
Erre én is kíváncsi lennék honnan lehet tudni ezt? én is kérdezem nekem is irjatok kedvenc állatom a farkas lehet, hogy farkas lennék? a mellkasomon egy farkas feje van a karomon pedig egy sárkány vagy lehet, hogy sárkány lennék nem tudom eldönteni. :DDD
2014. márc. 7. 18:15
 6/9 anonim ***** válasza:

Ha tényleg érdekel:

.

Totem.lap.hu

[link]

2014. márc. 8. 11:56
 7/9 anonim válasza:

A totemállat egy olyan állat, aki a lelkedben lakozik és segít mindenben. Meditálással tudsz vele beszélni. Mindenkinek van totemállata. Bővebb infó itt: [link]

Ha érdekel, az enyém egy közönséges borz c:

2014. márc. 8. 19:52
 8/9 A kérdező kommentje:
és hogyan lehet vele beszélni? mit takar ez a beszélgetés?
2014. márc. 8. 20:38
 9/9 anonim ***** válasza:

Amennyire észrevettem ezt a dolgot azóta kezdték sokan felkapni kicsiny hazánkban, hogy végignézték a tévében a Star Trek - Voyager sorozatot, melyben az egyik szereplő (most szándékosan nem megyek részletesen bele) egy indián törzsi közösség tagja egyébként, és amikor olyan döntés elé kerül amihez segítségre, útmutatásra van szüksége akkor hozzá a totemállatához fordul.

Ha valaki erre kíváncsi akkor érdemes az amerikai indiánok kulturájában keresni a választ, hisz a filmbe is ez alapján emelték bele ezt a szálat. Egyébként szerintem a lényeget nagyon jól bemutatta a film is. Bár részletekbe nem megy bele, de végülis egy szertartás keretében tud kommunikálni bárki a saját egyéni "állatával", aki csak neki ad útmutatást, viszont összeköti őt ősei szellemével. Amolyan őrállat, ahogy ezt meg is fogalmazták, akinek az a dolga, hogy vigyázza, segítse azt aki őt megérti.

A filmben ennek nyomatékot is adtak azzal, hogy az aki már megtalálta az őrállatát azaz a totemállatát még a nevét se mondhatja ki és minden élőnek van egy ilyen állata, ami csak az ővé.

Az egyik részben konkrétan be is mutatta a film mi módon találhatja meg valaki és érheti el.

Azt is hozzáteszem, hogy bár a film az film, gyaníthatóan nem véletlenül szőtték bele ezt a szálat, tehát biztosan van valódi kultúrális irásos nyoma valahol, bár azt valószínűnek tartom, hogy nálunk ez nehezen hozzáférhető.

Amennyiben tényleg erről van szó, sok köze nincs a felkapott indián kultúrán alapuló, de az európaiak számára fogyaszthatóvá tett ezotérikus totemállat tálalásokhoz, még akkor sem, ha valószínűleg sok eleme megegyezik az eredetivel. Szerintem a keresést az amerikai öslakók hitvilága körül kell keresni, ha valaki tényleg az eredeti történetet kívánja megismerni erről a dologról és komolyabban akar ezzel foglalkozni.

Az írásomhoz itt teszem hozzá, csak véleményt írttam általam ismert tények és hallomásokból szerzett információk után, tehát könnyen lehet én is tévedek, vagy csak részben van igazam. Pusztán a célból írtam le amit leírtam mert érdekel mások mit gondolnak erről, vagy jutottak-e valamire akár megerősíti, akár megcáfolja azt amit én gondolok erről a témáról.

2014. szept. 10. 00:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!