Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mi van akkor ha valójában az...

Mi van akkor ha valójában az álomvilág az igazi valóság és az élet az álom?

Figyelt kérdés

A paradoxon benne pont az hogy épp az élet nem tűnik úgy mintha álom lenne hanem elsődleges valóság.

Mi van ha ez az egész lét egy konstruktív globális álomkomplexum???

2014. febr. 27. 21:00
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Hű, mondasz valamit, erre még nem gondoltam :)

Szerintem is tök érdekes ez a téma! Én, amikor emlékszem egy-egy álmomra, és az viszonylag érdekesebb is, mindig le szoktam írni, olyan ez nekem, mint valami érdekes kutatómunka, "lelki ásatás", így hívom :)

Egyébként álmaimban is vannak néha visszatérő helyszínek, és van, hogy tudom, hogy álmodok olyankor, és odaszólok a körülöttem levőknek, hogy tudom, merre kell menni, mert máskor már jártam erre.

És szinte mindig tudok repülni, ott olyan könnyűnek tűnik ez... Párom meg tárgyakat tud mozgatni álmában.

Többször is volt ilyen beszélgetésed álmodban? vagy ha nem, ez az idegen mondott még más érdekeset is? :)

2014. márc. 2. 20:27
 12/15 A kérdező kommentje:

mást nem nagyon csak valami "címet" amit nem tudtam értelmezni meg persze el is felejtettem :D

amúgy amit leírsz azt úgy hívják hogy tudatos álmodás. volt már oilyan ilyen állapotban hoy az álomutcán odamentem az emberekhez és kérdezgetni kezdtem őket. ezek az álomalakok pl. baráti társaságok voltak . tőlük azt kérdeztem meg hogy meg tudnák e mondani az időt, de csak vihogtak.

aztán jött egy indián velem szemben, őt hiába faggattam csak kussolt, és azt mondta hogy "nem lenne szabad itt lenned"

aztán egy magas bamba csávóhoz mentem oda, és pofátlanul megkérdeztem tőle hogy tudja e hogy valójában ez egy álom :D csk húzta a száját és azt mondta hogy "nem nagyon"

aztán meg annyira röhögni kezdtem álmomban hogy felébredtem rá :D

2014. márc. 2. 20:59
 13/15 anonim ***** válasza:

Hadd segítsek egy kis kulturális kitekintéssel:

Platón barlanghasonlat, idea-tan: Mi lesz, ha egy embert a tuz elé ültetün és ő csak az árnyékokat látja majd és valódonak hiszi őket? (Igy vannak az ideák, eszmék meg a valósággal való viszonyuk - olvass utána, full pontosan nem birom leirni, bocs)

Illetve, azt hiszem az iszlám vallásban van az a kitétel, hogy a halál az álomhoz hasonlít.

Sok sikert

2014. máj. 31. 07:47
 14/15 anonim ***** válasza:
Most mikor ébren vagy felteszed ezt a kérdést. De mikor álmodsz nem jut eszedbe ilyen kérdés. Aki alszik és álmodik az ugyanaz aki ébren van. Ebből következik hogy csupán az elméd ami kérdez de Te jóval több vagy az elménél. Valójában az élet is egy álom, csupán ez anyagi-fizikai eredetű álom míg amikor alszol és álmodsz az asztrálisabb. A valóság az hogy létezel. Túl neveken, és jelzőkön. Csak maga a létezés valóság, az hogy vagy. Minden más illúzió.
2015. ápr. 21. 20:44
 15/15 anonim válasza:
Szerintem mind 2 álom csak az egyik az álom az álomban de nem ez az igazi valóság ezt szerintem valahol érzi az ember.
2019. okt. 2. 22:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!