Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Lehet, hogy mindenki Én...

Lehet, hogy mindenki Én vagyok & csupán Én létezek?

Figyelt kérdés

Csak azt érzem, csak azt tudom, amit Én érzek ! Mi van, ha mindenki Én vagyok ?

Mi van, ha az egész világmindenség világon csak egyetlen valaki van ? Mi mind az az egy vagyunk ? Ha végigéltem az életemet másét fogom végigélni és ugyanígy csak azt fogom érezni akiben vagyok ? Mi van ha te is én vagy ?

Lehet-e az, hogy csak egyetlen élőlény létezik az egész világon és rajta kívűl az égvilágon senkisincsen ?

2014. febr. 2. 20:47
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
5%
Én biztos nem te vagyok. De, ha én nem te vagyok akkor én vagyok én, aki nem te ezért is mondom, hogy te, te vagy én pedig én vagyok vagy fordítva? Na egy kicsit összezavarodtam.
2014. febr. 2. 23:20
 12/20 anonim ***** válasza:
24%

Nem tudom, hogy tudsz-e róla, de leírtad a solipsizmus lényegét. Sole ipse sum = csak magam létezek.

És igen, lehet hogy igaz. Minthogy magadon kívül nem vagy képes minden egyes személyt a nap bármely órájában érzékelni magadon kívül, lehet, hogy csak te létezel. De az is lehet, hogy csak én, és ebben az esetben most önön magamnak válaszolok önön kérdésemre, ami a tudathasadás kezdeti jele is lehet

2014. febr. 3. 09:08
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

"Sole ipse sum = csak magam létezek."

Szerintem a kérdező nem erre gondolt, de nagyon hasonlóra.

Amúgy egyáltalán nem rossz kérdés ez.

2014. febr. 3. 09:37
 14/20 anonim ***** válasza:
Hogy mi van akkor? Nincs semmi, ettől még nem változik meg semmi. Érdekes kérdés, érdekes téma, de nem igazán visz sehova.
2014. febr. 3. 11:19
 15/20 anonim ***** válasza:
Hát ja, de a válaszolók nagy részét szépen lepontozzák. Na ezért nem fogok többet válaszolni ilyen kérdésekre, mert a saját véleményemet is rossznak minősítik, amikor a kérdező pedig arra kíváncsi. Logika ebben van aztán rengeteg.
2014. febr. 3. 12:23
 16/20 anonim ***** válasza:

Szerintem amiről te beszélsz az ez:

[link]

2014. febr. 3. 14:59
 17/20 anonim ***** válasza:

Szia.

Ha az Én alatt azt érted, ami a személyes ént - amit most a pszichológiában egonak neveznek - minden tekintetben meghaladja, akkor egy kis filozófiai és metafizikai analízis során beláthatod, hogy igazad van. Ez az Én túl mutat a személyes gondolkodáson és érzéseken, sőt igazság szerint ez az Én minden egyes lény belső lényegisége, az élet eredendő forrása.

S ezt nem szolipszizmusnak nevezik, bár ez az Én szemszögéből nézve viszont tényleg az. Eredetileg minden vallási irányzat és ősi tanítás ezt kívánja felismertetni az emberrel...az Osztatlan és Oszthatatlan Tudatosság/Elme/Spiritusz/Ego/Szellem Igazságát.

üdv

29/F

LastOne.Left

2014. febr. 3. 17:05
 18/20 A Fekete ***** válasza:
Létezik olyan nézet is, hogy csak egyetlen lélek létezik, ami téren és időn keresztül vándorol, ezért mindenki, aki van-volt-lesz: egymás reinkarnációi.
2014. febr. 3. 18:32
 19/20 anonim ***** válasza:
Ha a másiknak eltörik a lába, akkor azt én nem érzem. Illetve nem mindenki vall velem egy ideológiát.
2016. aug. 28. 21:55
 20/20 anonim ***** válasza:
Meg már most is, hogy feltetted a kérdést arra utal, hogy nem csak te létezel.
2016. aug. 28. 21:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!