Szerintetek létezik Isten? És szellemek?
A katolikus pap, a református tiszteletes és a rabbi győzködi egymást, hogy melyikük istenének nagyobb a hatalma.
- Tegnap állok a templomkapuban, szakad az eső, és két kicsi gyerek hazafelé tartva majd megfullad a nagy vízben. Elmondtam egy imát, és 10 méteres sávban azonnal elállt az eső.
- Ez semmi. - így a tiszteletes. - Tegnap állok a templomkapuban és látom, hogy a pokoli szélviharban a szomszédék terhes Julikája igyekszik a szülőotthonba, de a szél ellenében meg sem tud mozdulni. Elmondtam egy imát, 10 méteres sávban azonnal elállt a szél.
- Ez még mindig semmi - szól a rabbi. - Szombaton megyek haza az istentiszteletről, és látom, hogy a földön egy 100 dolláros hever. Szombat lévén nem nyúlhatok pénzhez, hát elmondtam egy imát, és 10 méteres sávban azonnal szerda lett.
A pap a fogamzásgátlás ellen prédikál a templomban:
- A gyerekek Isten ajándékai, nem szabad ellene védekezni!
Ekkor felugrik egy fickó és közbekiabál:
- Már elnézést, de az eső és a hó is Isten ajándéka, mégis gumicsizmát húzunk ellenük!
13-asnak :
Csak azt tudom, de biztosan, hogy aminek a hiányában én annyira de annyira nem jól lennék, és szörnyű dolgok történnének vele, az nem más mint az abban való hit rabsága. Minden ami annyira fogba tart téged, és nélküle annyira elviselhetetlen, valódi fügést okozott benned, és nem vagy a magad ura. Dolgoztam pszichiátriai osztályon, szerencsémre nem sokáig, na ott aztán beszéltek a szellemekkel a gyógyulásra várók. nem birtam, ott hagytam. Nem nekem való munka volt.
Nem tartom valószínűnek a létezésüket.
Azt viszont biztosra veszem, hogy az ember agy, amikor megalkotja a környezetéről a képet (látás, hallás, tapintás, stb. alapján), akkor természetesen nem feltétlen érzékeli a környezete 100%-át. A maradékot "kiegészíti", kitalál oda "dolgokat", mert valamiért azt akarja hinni, hogy mindent érzékel a környezetében. Gondolom ettől érzi magát biztonságban, vagy fene tudja... De mindenesetre én ezekkel a "hézagpótló ötletekkel" magyarázom a hitet. Mondhatjuk hogy én ebben hiszek. :-P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!