Minek tudható be az az érzés amikor alvás közben de inkább félálomban hangos hangot hallok?
Néha előfordul velem, hogy mikor alszom, tisztán és egyre hangosabban hangokat hallok a fejemben és ilyenkor erőlködve próbálok felébredni mert nem szeretem azt az állapotot kicsit megrémít, de olyan fáradt vagyok hogy megint visszaalszom és újra hallom a hangokat ....stb
A másik érdekes dolog ami megtörtént sokszor velem hogy erőlködtem álmomban hogy meg tudjam mozdítani a végtagjaimat nagyon valóságos volt.
A hangos hangokra visszatérve olyan is volt hogy összekucorodva aludtam és egy belső inkább férfi hang megszólalt hogy nyújtsd ki a lábadat és én kinyújtottam.
Ezeknek a fura érzéseknek mik lehetnek az okai? Mire alakúlnak ki? Mostanában nem nagyon tapasztaltam ilyet.
Van ennek neve? Mással is előfordult már?
Nem vagyok skizofrén, elmebeteg mentálisan sérült. Ezeket a dolgokat csak párszor tapasztaltam és csak álmomban félálomban.
--> Hipnagóg hallucináció.
Természetes agyi jelenség, nálam is szokott néha lenni elalvás előtt.
Köszönöm hogy válaszoltatok, utánaolvasva látom sok emberrel előfordult már.
Érdekes hogy az agy miket tud produkálni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!