Egyszerűen beképzeljük, vagy tényleg nem tudja itt hagyni az elhunyt nagyapám a családját?
Ha bárki azért jött, hogy poénos válaszokat adjon, az kérem menjen tovább, annak nem itt a helye. Köszönöm.
Nos, én hiszek a szellemekben BIZONYOS mértékig. De a mostani időben tényleg.
A nagyapám júliusban elhunyt. Rajongásig imádott minket, egész életét a családjának szentelte, és kiszakadt egy rész a szívemből mikor meghalt. (most is kicsit könnyezek, ha belegondolok).Elhamvasztották, és én úgy halottam, akiket elhamvasztanak, azoknak a szelleme nem térhet vissza. Mégis nyár óta a nagymamám, anyukám, és kicsit én is fura dolgokat tapasztalunk.
Nagymamám például tisztán érzi a nagypapám jelenlétét. Néha még a hangját is hallja, vagy érzi hogy megérinti. Az álmaiban sokszor vissza tér, és azt állítja, hogy mindig nagyon szomorúnak tűnik.
Anyukám néha fel kell hajnalban, és állítja, hogy nagypapát látta az ágya mellett. Van egy pincénk, és azon néhány ablak. Nagypapám mindig azok előtt ment el, ha a hátsó kertben volt dolga. Olyankor hallani lehetett a dübögést, és látni lehetett az árnyékát. Hallottam mikor anya mondta nagymamámnak hogy a mai napig érzi hogy elmegy az ablak előtt, és még az árnyékot is látja.(és biztos hogy nem apukám ment el előtte, mert ő nem azon az úton szokott hátra menni). Elvileg karácsonykor is érezte hogy ott ül köztünk, velünk van...
Én pedig mostanában elkezdtem nagypapámat látni. Tegnap is az utcán sétáltam, és láttam hátulról egy férfit. Az hittem nagyapám az...Az arcát nem láttam, de ugyanolyan munka ruhában volt, baseballsapkában, és hófehér rövid haja volt.
Néha érzem, hogy elönt a megnyugvás, és úgy érzem, nagypapám vigasztalt meg. Én is érzem, hogy mintha valaki megsimogatna, vagy egyszerűen mintha csak itt lenne velem.
Hallom a hangját, mintha csak két perce mondott volna valamit. És nem riadok meg ettől, sőt úgy érzem ez teljesen természetes, hisz a nagyapám még velem van. Aztán ráébredek hogy már nincs...
Kérdem én. Beképzeljük? Nem bírjuk elviselni a hiányt? Vagy nagypapám nem akar elmenni? A halála sem azért történt mert ő akarta. A betegség küzdötte le, de ő élni akart. Nem tudd minket itt hagyni?
Köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!