Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Van olyan, hogy egy tárgy gonosz?

Van olyan, hogy egy tárgy gonosz?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Én semmit sem tudok az ezoterikus dolgokról, de most felmerült bennem egy kérdés. Néhány hónapja kaptam egy barátomtól egy tárgyat, amit ő készített. Amióta nekem adta, és nálam van, csupa rossz történik velem. Egy ideig magamnál hordtam, mert fontos volt a személy, akitől kaptam, de azóta még vele is megszakadt a kapcsolatom teljesen, pedig ő volt az egyik legfontosabb emberem még fél éve is. Amikor a legrosszabb dolgok történnek, akkor valahogy mindig a kezembe akad ez a tárgy. Pedig elrakom mindig.

Lehet, hogy ostobaság, de gondoltam megkérdezem.

2014. jan. 12. 02:52
1 2
 1/12 Salx Narval ***** válasza:
92%
Szerintem gonosz tárgyak nincsenek, csak olyanok amikkel gonoszságokat követtek el. Lehetnek tárgyak vallási, esetleg babonás hiedelemből eredően gonosznak tituláltak. Sokan állítják, hogy a tárgyak képesek jó és rossz dolgokat közvetíteni, de szerintem ez inkább a hiszékenységgel és a véletlenekkel van kapcsolatban. Viszont veszélyes és egészségre káros tárgyak léteznek.
2014. jan. 12. 03:58
 2/12 anonim ***** válasza:
64%
Persze hogy van, ha nézted a Harry Pottert, ott vannak a 6.-7. részben a Horcrux-ok. :)
2014. jan. 12. 04:01
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

igen vannak, pár éve egy amerikai ismerősünktől kaptunk két macskás szobrocskát.

[link]

Formára hasonló, csak azok cirmosak voltak és nem volt talpazatuk.

A polc ahol tartottuk, volt egy videó lejátszó, anyukámmal meg akartunk nézni egy filmet. Éppen be akarta rakni a kazit a lejátszóba, valahogy beragadt az ujja a macska füle és a polc teteje közé. Ha nem látom a saját szememmel, nem hiszem el. Ha a macska csak egy kazettán állt volna, akkor még mindig lett volna 5 centi a macska füle és a polc teteje között, ha meg két kazin állt volna, akkor meg a macska nem fért volna be.

Miután megkaptuk ezeket a macskákat, sorra történtek velünk rossz dolgok: országúti autóbaleset, tönkrement háztartási gépek, betegségek; amint kidobtuk, hirtelen minden helyre állt.

2014. jan. 12. 08:30
 4/12 anonim ***** válasza:
94%

Igen van ilyen.

Nem a tárgy hanem a rajtamaradt, vagy ráruházott energiák árthatnak. Tehát megtisztítható, és akkor megint egy szimpla tárgy.

2014. jan. 12. 10:03
 5/12 anonim ***** válasza:
95%
igen vannak,példàul hogy ha megátkozták,vagy rontást tettek a tárgyra.
2014. jan. 12. 10:32
 6/12 anonim ***** válasza:
69%
Igen, számítógépnek és okostelefonnak hívják ezeket a tárgyakat. Elveszik a fél életed, a kapcsolatokat tönkreteszik, elbutítanak.
2014. jan. 12. 10:36
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Ne tartsd meg.Égesd el, ha lehet.Nekem is volt pár ilyen.pl az afrikai szobrok.Két különböző helyről és személyektől- kaptam őket.Volt két majolika maszk is.Azokat összetörtem,sóba csomagoltam és elástam.Azóta nyugi van:-)
2014. jan. 12. 11:55
 8/12 anonim ***** válasza:
47%
Nincs. Egy tárgy az tárgy. A gonosz jelző csupán az emberi elmében létezhet, a természetben nincs gonosz dolog. Csak mi ruházhatjuk fel az erkölcsi értékrendünk alapján a tárgyakat ilyen tulajdonságokkal. Mivel az erkölcsi értékrendünk egy szubjektív rendszer, így az is előfordulhat, hogy amely tárgyat Te gonoszként azonosítasz, az másnak éppen az ellenkezője lesz, és vica versa. Tehát nincs egyértelműen gonosz dolog, legfeljebb olyan, ami számodra gonosznak tűnik. Így pedig egy tárgy "gonoszsági szintje" az kizárólag tőled függ, hogy mennyire ítéled annak.
2014. jan. 12. 14:25
 9/12 MINDENLÉBENKANÁL válasza:
Nézd meg a "The Conjuring" című filmet, majd döntsd el.
2014. jan. 12. 15:27
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. A komolyakat és mókásakat is :)
2014. jan. 12. 16:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!