Az miért törvényszerű, hogy ha az emberrel történik valami rossz, utána egyből történik még több rossz?
Nem törvényszerű. Szerintem részben azon is múlik, hogy mi hogyan reagálunk arra a "rosszra". Én legalábbis azt tapasztalom a saját életemben, hogy ha amikor történik valami "rossz", ami utána jön, az nagyban függ attól, hogy én úgymond beleragadok-e a negativitás mocsarába (átadom magam az önsajnálat érzésének, előadom X alkalommal másoknak a történetet, panaszkodom róla, magamban méltatlankodom, vagyis ezzel gyakorlatilag folyton az figyelmem fókuszában tartom azt a "rosszat, amit történt), vagy lehetőleg a megoldáson jár az eszem, sorscsapás helyett igyekszem megoldandó kihívásnak felfogni, végigondolom, hogy mit tanultam belőle, és utána próbálom "elengedi", és helyette arra a sok jó dologra koncentrálni, amiért hálás lehetek az életemben.
Nem mondom, hogy mindig könnyű, és azt sem, hogy mindig meg tudom csinálni, de törekedni rá érdemes, mert elég hamar érezhető a változás - nemcsak az ember hangulatában, de többnyire az eredményekben is.
Egy nagyon jó közmondás. "Gyakorlat teszi a mestert."
Te most azt gyakorlod,h. állandóan,vagy gyakran gondolsz a veled történt rosszra.Mivel a gondolatnak létberántó, teremtő ereje van -bizonyos határon belül - rossz történik veled. Bizonyára tört. már veled jó is. Arra gondolj.Nem csak rossz emberek vannak a világban. Egyszer egy ember aki maga a jóság volt mennybemenetelekor mondta: ".....És én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig".Gondolj Őrá
Más javaslatom is van.
JAMES REDFIELD:A mennyei prófécia.
Ez nem törvényszerű. Csak azon múlik, hogy te mekkora jelentőséget tulajdonítasz egy eseménynek. Ha vidám vagy, kiegyensúlyozott és jó napod van, akkor egy kellemetlenségen csak megrántod a válladat és mész tovább, ha viszont rosszkedvű, leharcolt és szomorú vagy, akkor ugyanaz a kellemetlenség sokkal rosszabbul fog érinteni.
Ugyanaz, mint a pozitív gondolkodásnál: ha pozitívan gondolkodsz, attól még nem fognak jobb dolgok történni veled, hanem te nézed a dolgokat pozitív nézőpontból, amitől azok jobbnak tűnnek. Kiválogatod magadnak a jót, és azt tartod fontosnak.
A "gondolat teremtő ereje", pedig butaság, bár aki ilyesmiben akar hinni, az a két szép szememért ezt nyilván nem fogja elhinni nekem. Annyi baj legyen.
Ignoramus
Kérdező!
Pál apostol írja valahol: "Mindent megvizsgáljatok,s ami jó azt tartsátok meg." Tehát azt és nem mindent.
Illik tisztelni elődeinket,de nem kell mindent átvenni tőlük mindent csak ,mert hagyomány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!