Van itt olyan, aki megéli "istent", a "lényeget", vagy ki
hogy hívja?
Persze, szinte mindenki. peldaul ket gondolat kozott/mogott az uresseg, amikor nincs gondolatunk ...
Csak nem vesszuk eszre, mert olyan rovid ideig tart azoknal, akik nem meditalnak tudatosan. De miert kerdezed ?
2014. jan. 4. 00:14
2/13 A kérdező kommentje:
igen, és azt kell mélyíteni befelé... nagyvonalakban valami ilyesmi. azért kérdezem, mert számomra ez az egyik legfontosabb dolog. egyszer "megvolt" az a valami, amit mindenki keres, jóideig, aztán elvesztettem, rájöttem, hogy az nem teljesen az, amit valójában keresek. szóval megélek én ahhoz a valamihez közeli dolgokat, de még nem sikerült teljesen megtapasztalni az eredendő valóságában. keresem a felismerési lehetőségeket.
Mi az, hogy megélni "istent"? Megélni lehet 10 forintból, esetleg megélhetsz valamilyen sokkhatást, de egy elvont személyt szerintem nem lehet megélni. Ennek nincs értelme.
2014. jan. 4. 00:34
4/13 A kérdező kommentje:
szándékosabban fogalmaztam így, és ennél lényegretörőbb kijelentést ezzel kapcsolatban csak árnyalatnyi különbségekkel lehet tenni... értelmetlennek tűnik, ha valaki az értelmével próbálja felfogni. másképp is lehet hangolódni a témára. egy merőben súlyos témát vetettem fel, ami az ezotéria témában mindenen túl meg felett van. ez az igazán lényehes kérdés, nem az, hogy hogy lehet aurát látni. ha valaki nem fogékony ilyesmire, ott nem velem van a baj.
Én se túlzottan értem,hogy ez mit akar jelenteni.
2014. jan. 4. 00:56
A világban jól meghatározott szabályok szerinti rend uralkodik, ha ezt nem értelemmel akarod felfogni, abból semmi épelméjű dolog nem fog kisülni.
2014. jan. 4. 01:07
Isten maga a teljesség amit csak az élhet meg aki senki se viszont isten részei vagyunk ezért mind érezzük csak korlátoltan
2014. jan. 4. 01:23
8/13 anonim válasza:
Jól meghatározott szabályok? Nem tudom én inkább kaotikából eredő önszerveződésnek érzem. De szerintem furcsa ez a megközelítés, a hitek nagy száma részben racionális, főleg a keresztény, másképpen nem lehetne etikai parancsok alapjának venni őket. Persze, ha a megtapasztalást vesszük alapul, akkor nekem sajnos nem volt ilyen flash-em még, pedig volt rá példa, hogy kísérleteztem meditációval, de valószínűleg rosszul csináltam. Amiben hiszek, ha hiszek valamiben, az nálam döntés, vagy kizárásos módon létrejött hit lesz, szerintem.
2014. jan. 4. 02:56
Kétséges, hogy kit nevezünk Istennek, mert maga az Isten véleményem szerint nem létezik. De hiszek abban, hogy a világunk keletkezése tudatos volt nevezhetjük Istennek, vagy teremtőnek, néz kerül a világon mindennek megvan a maga helye az apró rovaroktól a legnagyobb galaxisig ez arra mutat, hogy az univerzum keletkezése tudatos volt és, ha van teremtmény kell lennie teremtőnek is. Szerintem Istennek nincsen teste nincs is rá szüksége ez a teremtő sokkal inkább egy tudat, mint test már csak arra kéne rájönni, hogy mi a létezésünk célja..
Üdv, J2.0 UFO-hívő kutató professzor ...
2014. jan. 4. 09:31
Misztikus elmenynek nevezik, a jobb aktivabb agyfelteke mukodese figyelheto meg kozben. A racionalitas ellentete, ezert csak azok ertik mirol van szo, akik ateltek mar. Szavakkal elmagyarazni nem lehet, mert inkabb erzes ez, mint gondolat. A SZiv hataskoreba tartozik.
2014. jan. 4. 19:13
Kapcsolódó kérdések: