Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Be merjek költözni abba a...

Be merjek költözni abba a házba, ahol júliusban meghalt a nagyapám? A többi lent.

Figyelt kérdés
Lenne rá lehetőségem, hogy abban a házban éljek a férjemmel, meg a kisfiammal, de valamiért olyan furcsa érzésem van ezzel kapcsolatban. Ráadásul a hamvak is ott vannak, ami rossz érzéssel tölt el. Van valami megoldás, amivel meg lehet tisztítani a házat, és elűzni a rossz érzéseket? Vagy nem is érdemes megpróbálni ott lakni?
2013. dec. 27. 08:15
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Ami elől menekülsz szembe jön veled. A halállal foglalkozni kell az élőnek. Tudati munka, nem lehet elbújni előle, mert nagyon keményen visszaüt. Ráadásul a saját ősök halála.. Fel kell dolgoznod.. HA most vennél egy lakást - lehet, hogy 30 évvel ezelőtt ott egy gonosz ember halt meg.. Viszont, ha zavar (és ez érthető) a hamvak elhelyezéséről intézkedj. Lehet hogy ez már megoldaná a rossz érzést, feldolgozás lenne. Lehet váltani urnát templomokban, altemplomokban. Az tradicionális és megnyugtató elhelyezés.(nem baj, ha nem tartotta a nagypapa a vallást.) Utána egy szép felújítás- és rendezett háttérben nyugodt élet következhet.
2013. dec. 27. 08:33
 2/13 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy apukám nem szeretné máshol elhelyezni a hamvakat. Azt szeretné, ha az édesapja otthon maradna, de ettől engem kiráz a hideg. Úgy gondolom, hogy nagyapám sem így akarta volna. De apám hajthatatlan. Egy házszentelés segíthet valamiben?
2013. dec. 27. 08:37
 3/13 II.Dartheon ***** válasza:
100%

Nos ha zavar, hogy a lakásban van, miért nem temeted el a kertben? Ott is nagyon szépen meg lehet csinálni a helyet ahova eltemeted.

Nagynéném mikor a férje meghal szenteltvizet spriccelt szét a lakásban.. ha gondolod te is megteheted ugyanezt, a templomban adnak elvileg.

2013. dec. 27. 08:39
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

A házszentelés nem segít, mert csak babona. Szellemek nincsenek.

De apukáddal kellene megbeszélni, hogy a hamvak ne a lakásban legyenek.

Ismerek családot, akik a hamvakat a kert sarkában temették el, egy fejfát tettek oda.

2013. dec. 27. 08:42
 5/13 A kérdező kommentje:
Apukám nyilván kiakadna, ha nagyapát eltemetnénk a kertben... Az Ő kezei között halt meg a nyáron (váratlanul). Úgy gondolom, hogy ezt nem tudja feldolgozni, ezért is ragaszkodik annyira ahhoz, hogy a házban maradjanak a hamvak.
2013. dec. 27. 08:48
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

"ha az édesapja otthon maradna, de ettől engem kiráz a hideg" (1 vagyok) - így NEM költöznék be!

Apukád zavarna ezzel a hihetetlenül téves elképzelésével, nem a nagypapa, és Ő nem dolgozta fel ezt.

A nagypapa hazaért, örök otthonába. Ahová mindannyian hazatérünk egyszer, ahol Az vár, aki útnak indított.

Hogy a viharba képzelheti valaki, hogy a nagypapa (por formában) ott van otthon????

"Idegenek és vándorok vagyunk itt a földön"

2013. dec. 27. 08:55
 7/13 A kérdező kommentje:
Hatalmas dilemma ez nekem. :( Most albérletben lakunk, és itt a lehetőség, hogy végre OTTHON éljek, abban a házban, ahol felnőttem. Örülnöm kellene, de mégis félelemmel tölt el a dolog. Tényleg nem tudom mitévő legyek. A férjem munkája miatt sokat lennék a kisfiammal kettesben otthon. Nem szeretném, ha a gyerek érezné, hogy nem érzem jól magam abban a házban.
2013. dec. 27. 09:03
 8/13 anonim ***** válasza:
és ha az igen rossz szemléletű apuka fogná a nagypapa hamvait, és szépen a saját lakásába költöztetné - maga mellé - akkor nem lenne megnyugtatóbb számára, hogy a fiával "van". És esetleg még egy kicsit segítene az albérletben vagyonokat fizető lányának is. Amiket írtam, próbáld vele megbeszélni...
2013. dec. 27. 09:11
 9/13 A kérdező kommentje:
Tényleg az lenne a legjobb megoldás, csak az a baj, hogy nagyon harap erre a témára. Pedig egész életemben arra vágytam, hogy majd én is ott éljek a családommal. Valahogy mindenképpen le kell küzdenem a félelmeimet, mert nem akarok egész életemben más házában lakni, amikor lakhatnék a sajátomban is.
2013. dec. 27. 09:18
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Igen apuidat erről nehéz lesz meggyőzni...

De sajnos más lehetőségetek nincs.

Én is nagyapám házában élek a barátnőmmel, igaz nagyapám már 3 éve meghalt és csak tavaly szeptemberbe költöztünk oda mi is. De én nekem is furcsa érzésem volt mert az üres ház csak takarítva volt jóformán, így teljes átrendezést csináltunk, mindent átpakoltunk, plusz kisebb felújítások, stb... Így már jobb volt az érzés.

Bár nálunk hamvak nem voltak szerencsére, engem nem zavart volna, de a barátnőmet biztosan.

Ilyen esetben célszerű azt csinálni hogy a hamvakat be nagyapád szobájába vagy olyan helyiségbe amit egyenlőre nem használnátok, és akkor talán jó lesz ott minden.

Apukáddal nem célszerű rosszban lenni én szerintem meg biztos fájna neki ha a hamvakat elásnátok vagy valami.

Hidd el időbe telik mire feldolgozza a nagyapád halálát sajnos ebbe nem lehet beleszólni, főleg ha váratlanul halt meg.

2013. dec. 27. 10:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!