Be merjek költözni abba a házba, ahol júliusban meghalt a nagyapám? A többi lent.
Nos ha zavar, hogy a lakásban van, miért nem temeted el a kertben? Ott is nagyon szépen meg lehet csinálni a helyet ahova eltemeted.
Nagynéném mikor a férje meghal szenteltvizet spriccelt szét a lakásban.. ha gondolod te is megteheted ugyanezt, a templomban adnak elvileg.
A házszentelés nem segít, mert csak babona. Szellemek nincsenek.
De apukáddal kellene megbeszélni, hogy a hamvak ne a lakásban legyenek.
Ismerek családot, akik a hamvakat a kert sarkában temették el, egy fejfát tettek oda.
"ha az édesapja otthon maradna, de ettől engem kiráz a hideg" (1 vagyok) - így NEM költöznék be!
Apukád zavarna ezzel a hihetetlenül téves elképzelésével, nem a nagypapa, és Ő nem dolgozta fel ezt.
A nagypapa hazaért, örök otthonába. Ahová mindannyian hazatérünk egyszer, ahol Az vár, aki útnak indított.
Hogy a viharba képzelheti valaki, hogy a nagypapa (por formában) ott van otthon????
"Idegenek és vándorok vagyunk itt a földön"
Igen apuidat erről nehéz lesz meggyőzni...
De sajnos más lehetőségetek nincs.
Én is nagyapám házában élek a barátnőmmel, igaz nagyapám már 3 éve meghalt és csak tavaly szeptemberbe költöztünk oda mi is. De én nekem is furcsa érzésem volt mert az üres ház csak takarítva volt jóformán, így teljes átrendezést csináltunk, mindent átpakoltunk, plusz kisebb felújítások, stb... Így már jobb volt az érzés.
Bár nálunk hamvak nem voltak szerencsére, engem nem zavart volna, de a barátnőmet biztosan.
Ilyen esetben célszerű azt csinálni hogy a hamvakat be nagyapád szobájába vagy olyan helyiségbe amit egyenlőre nem használnátok, és akkor talán jó lesz ott minden.
Apukáddal nem célszerű rosszban lenni én szerintem meg biztos fájna neki ha a hamvakat elásnátok vagy valami.
Hidd el időbe telik mire feldolgozza a nagyapád halálát sajnos ebbe nem lehet beleszólni, főleg ha váratlanul halt meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!