Sok embernek miért jó, ha tagadja a természetfölötti dolgokat?
"Azért azt még hozzátenném, fogalmad nincs arról mi az a hit..."
4 éves koromban már hitgyülekezetbe vittek a szüleim . Az összes dicséretes dalt kívülről fújtam, mert jó érzéssel töltött el, hogy adok valamit a szentléleknek. Órákon át tudok "nyelveken" beszélni, ami megint csak táplálja a lelkem és hihetetlenül felemelő érzés. Hamarosan meg fogok keresztelkedni, mert úgy érzem megértem rá. Izraelben éltem sokáig.. tanulmányoztam a kultúrájukat, ahonnan én is származok. Kiskoromban a siratófalnál imádkoztam héberül. Nem telik el úgy 10 perc, hogy ne gondolnék Istenre. Szóval én igen is HISZEK. Mondhatsz akármit, élhetsz akárhogy. Ez az én éltetem, és én hittel próbálom túlélni. Ennyi a mondanivalóm. Jöhet a megkövezés!
Fordítsuk meg, Kérdező:Mi van akkor, ha hithű emberként éled az életed, aki semmi másnak nem szenteli az életét, csak a vallásának, és az Istene imádásának(merthogy te is végletekben beszéltél), és a végén kiderül, hogy az egész egy hülyeség, akkor mi van?Meghal, és mondjuk keresztény létére ott áll Allah előtt.Vagy a repülő spagettiszörny előtt.Vagy egyáltalán nem kerül sehova, mert az ateistáknak volt igaza.
Másrészt ha csak azért hiszel, mert félsz attól, hogy hova fogsz a halálod után kerülni, akkor gratulálunk, téged is sikerült megfélemlíteni és rákényszeríteni az egyik vallásra a régi jól bevált trükkel.Minden vallásnak csak azért van valami büntetésről szóló része, mert valamivel meg kell tartani a híveket.És ki ne tartana például az örök kárhozattól a kétezer évvel ezelőtti kereszténységben?Csak kár, hogy ennyi idő alatt még mindig itt tart az emberiség számottevő része.
"4 éves koromban már hitgyülekezetbe vittek a szüleim "
Ez mindent megmagyaráz.4 évesen nem lehetsz képes eldönteni, hogy jó-e neked az a gyülekezet, vagy sem.Odavittek, hát ott vagyok, és tömöm magamba az ott hallottakat.Lehet, hogyha nem vittek volna el a gyülekezetbe, akkor sosem lettél volna vallásos.
"Ez megint csak hülyeség, amit mondasz. Senki nem kényszerített rá."
Nem is írta senki, hogy kényszerítettek volna arra, hogy vallásos legyél.
"4 évesen az ember fel se fogja, hogy hol van. "
Pont ezt írta előző is.
"De viszont velem és a családommal történtek olyan dolgok, ami miatt megerősödött a hitem és folytattam Isten felé az érdeklődést."
Ha nem járattak volna a szüleid hitgyülire, akkor nem alakult volna ki benned ez a fajta világkép, és nem is úgy interpretáltad volna ezeket a "veled történt dolgokat", mint amik megerősítik benned ezt a vallásos világképet. És akkor nem is döngetnéd itt a melled a vallásoddal.
" Egyébként elég szomorú, hogy úgy titulálsz be, engem és a szüleimet, mintha bűnt követtek volna el."
Ilyet se írt senki, ne csúsztass, ne akarj a vitapartnered szájába olyan szavakat erőltetni, amelyeket nem mondott ki. Ez rossz érvelés.
"És vallásról szó sincs.."
Te írtad, hogy Izraelben éltél (gondolom céloztál ezzel arra, hogy zsidó vagy), siratófal előtt imádkoztál, 4 éves korodban már hitgyülire vittek, és meg fogsz keresztelkedni... Vagy ezek nem vallási dolgok?
"Miért te hogyan éled az életed? Mint hal a vízben, vagy hiszel valamiben, csak nem mered kimutatni?"
Mindenki hisz valamiben. Csak én személy szerint nem egy vallási mesében, hanem inkább racionális dolgokban.
>Szóval én igen is HISZEK. Mondhatsz akármit, élhetsz akárhogy. Ez az én éltetem, és én hittel próbálom túlélni. Ennyi a mondanivalóm. Jöhet a megkövezés!
Okés, higgy, nem zavar és még kevésbé érdekel. De akkor miért provokálod butaságokkal és hibás érvekkel az embertársaidat? Te kötekedsz másokkal, miközben panaszkodsz, hogy mindenki belédköt.
Kedves Kérdező!
Feltettél egy kérdést, és - az én meglátásom szerint - őszinte válaszokat kaptál rá olyan emberektől, akik másban hisznek, valamiről másképp gondolkoznak, mint Te.
Miután 11. hozzászólásban írtál a hitedről, az életedre gyakorolt hatásáról, leírtad a következő gondolatokat:
"Mondhatsz akármit, élhetsz akárhogy. Ez az én életem, és én hittel próbálom túlélni. Ennyi a mondanivalóm. Jöhet a megkövezés!"
Lehet, hogy szokatlannak fogod tartani, amit így ismeretlenként írok, de szerintem ha magadban őszintén megvizsgálnád, hogy miért, milyen érzésekkel és milyen motivációból írtad le azt a legutolsó mondatot, az még annál is sokkal hasznosabb lenne számodra, mint mások álláspontját megérteni ebben a kérdésben.
Én - személyesen átélt tapasztalatok miatt - több olyan dolog létezésében hiszek, amiben a környzetemben élő emberek túlnyomó többsége nem, (mert sem az ateista világképpel, sem a keresztény egyházak hittételeivel nem összeegyeztethetőek), de soha senki részéről nem találkoztam ellenséges, de még csak intoleráns viselkedéssel sem emiatt. Attól, hogy másban hiszünk, még ugyanúgy elfogadjuk és tiszteletben tartjuk egymás véleményét, vagy "hitrendszereit", és soha még csak meg sem fordult a fejemben olyan gondolat, amikor bárkivel ilyesmiről beszélgettem, hogy "megkövezésre" kéne "számítanom" azért, mert hiszek olyan dolgokban, amikben ők nem.
El tudod esetleg képzelni, hogy ha nem eleve ebből a feltételezésből indulnál ki mások hozzáállását, reakcióját illetően, akkor a Te tapasztalataid is pozitívabbak lennének?
Minden jót Neked, üdvözlettel: Vera
"Ilyet se írt senki, ne csúsztass, ne akarj a vitapartnered szájába olyan szavakat erőltetni, amelyeket nem mondott ki. Ez rossz érvelés. "
Viszont a bűntudatkeltés nem áll olyan messze bizonyos vallásoktól...
"...még csak meg sem fordult a fejemben olyan gondolat, amikor bárkivel ilyesmiről beszélgettem, hogy "megkövezésre" kéne "számítanom" azért, mert hiszek olyan dolgokban, amikben ők nem.
El tudod esetleg képzelni, hogy ha nem eleve ebből a feltételezésből indulnál ki mások hozzáállását, reakcióját illetően, akkor a Te tapasztalataid is pozitívabbak lennének?"
Ez megfontolandó, azt gondolom, mindenki számára, aki vallási vitába bonyolódik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!