Az aurámat láthatta a lányom?
Kedves Kérdező!
Hogy mit láthatott a kislányod, amit ő így fogalmazhatott meg, az nem tudom, és találgatni sem akarnék.
Annyit viszont tudok Neked mondani, hogy nem egyedi jelenség, hogy a kisgyerekek "valamilyen színűnek" látnak embereket a saját megfogalmazásukban.
Én eddig egyetlen ilyen esetnek voltam fültanúja, de (részben a munkám miatt) elég sok kisgyerekes anyukát ismerek, és miután hosszú idő után a bizalmukba fogadnak, időnként igencsak meglepő dolgokat mondanak a gyerekek (mondjuk azt a korrektség kedvéért, hogy vélt vagy valós) élményeivel, általuk látottakkal kapcsolatban, amiről beszámolnak nekik.
Többen meséltek olyasmit, amit Te. Utoljára például egy anyuka azt, hogy a 4 éves kislánya megkérdezte Tőle, hogy miért olyan naracssárga Géza bácsi (a nagypapája testvére).
Sok anyuka beszámol ennél "érdekesebb" dolgokról, amit állítása szerint lát a kisgyerekük. Aztán nyilván mindenki olyan magyarázatot talál erre a jelenségre, ami neki hihető és elfogadható, de azt is megfigyeltem, hogy a szülők jellemzően tartanak tőle, hogy ha erről őszintén beszélnének a családon kívül, annak valamilyen hátrányos következménye lenne a gyerekre nézve - pl. sokan tartanak tőle, hogy "furabogárnak" bélyegeznék a gyereküket, vagy esetleg gyerekpszichológushoz akarná őket küldeni az óvónő, ha tudna ezekről.
Szerintem helyesen tetted, hogy se nem faggatóztál róla, se nem próbáltad azt éreztetni, kimutatni a lányod felé, hogy nem hiszel neki. Pár éve beszélgettem erről egy terapeutával, és azt mondta, hogy pont ezt szokta tanácsolni a szülőknek ilyen esetekre.
Én pedig gratulálok a lányodnak, hogy olyan édesanyja van, aki próbája megérteni Őt ;)
Gyerekeknél normális, hogy érzékelik a "magasabb rezgéseket". Ez körülbelül 4-5 éves korig rendben van, 7 éves korban már ritka, azon túl pedig már nem feltétlenül egészséges.
Később, ahogy fejlődik az ego, az az egészséges irány, ha anyagi szintekre fókuszál a tudat, s az anyagi szinteken bontakozik ki a személyiség. Ha megmarad az érzékenység a finom-fizikai energiák érzékelésére, az " nem normális".
Később (21 életév után), mikor már egy stabil személyiséggel rendelkezünk/rendelkeznénk, -célirányos lelki-gyakorlatokkal- újra fel lehet ébreszteni a transzcendens érzékszerveket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!