Másfél évesem beszélget a halott nagyapjával?
Figyelt kérdés
Szerintetek lehetséges, hogy a férjem apja, akit már én sem ismertem, mert régen meghalt itt van?Eddig nem hittünk ilyenben, de 20 hósom 2 hete elkezdte mondani, hogy van egy bácsi a szőnyegen és beszél hozzá, de ő fél tőle.Azóta többször mutatja, hogy éppen hol van,köszön neki, mondja, hogy ül vagy áll és Géza papónak szólítja. nem mondtuk neki, hogy így hívják.2013. dec. 1. 20:11
11/15 anonim válasza:
Ebben az életkorban még nyitva van a gyerekek harmadik szeme, ezért látják az entitásokat, szellemeket.
Érdemes feljegyezni, hogy miket "mesélnek".
12/15 A kérdező kommentje:
Nem aza kérdező vagyok, aki valamit bemesélt. Ma megmutattuk neki a papójáról a fényképet, megkérdeztük, tudja-e ki van rajta?Azt mondta papó.soha nem láthatott még róla semmilyen képet.
2013. dec. 2. 13:36
13/15 anonim válasza:
Nekem is másfél éves a kislányom, és igen ilyen korban már igen csak érthetően beszélnek, igaz szavakban.2 hete nekem is a függönyt huzogatta és mondta ott néni.akkor majdnem h egész nap ott játszott.pár napra rá ugyan ott a fügönynél muttogatta a plüssét meg valamit motyogot.nem félt egyáltalán.
14/15 anonim válasza:
Nem tudom megmondani mi ez, de a gyerekek képzelőereje rendkívüli. Nem kell feltétlenül szellemekre meg ilyesmikre gondolni. Én azt tanácsolom, hogy a gyerekbe ne erősítsétek ezeket a dolgokat, eszetekbe nem jusson olyanokat mondani, hogy a halott nagypapa szelleme van a házban meg ehez hasonlókat, mert a gyerek lelkileg torzulhat ezektől.
15/15 anonim válasza:
3 éves kislányom pár percre egyedül maradt a szobában. Mikor bejöttem, lazán közölte, hogy a születése előtt közvetlenül meghalt tesóm integetett neki az ablakból (emeleti ablak). Elmondta, hogy integetett, és miket mutatott a kezével. A testvérem jellegzetes köszönése volt. Tudott arról, hogy volt tesóm, hogy meghalt, amíg őt vártam, mert ezt óhatatlanul hallhatta, de képeket sem mutattunk róla neki, kicsi is volt, és nem akartam a saját sebeimet sem tépkedni. A kézmozdulatait végképp nem ismerhette. Nem félt, örült, hogy látta. Aztán még egy évig, ha csöngettek, rohant az ajtóhoz, és lelkesen kérdezte, hogy ő jött-e. Többször várta az ablakban is. Engem a hideg rázott. Ha meglátta a fényképeit, rögtön mondta a nevét. Felismerte minden képen, a gyerekkoriakon is. Aztán 4 évesen meghalt a dédije, és akkor beszéltünk a temetésen arról, hogy a dédi messzire ment, és nem jön vissza többé, és az a doboz ott a dédi teste, a lelke meg Istennél van, és onnan vigyáz rá. És akkor megértette, hogy mi a halál. Azóta fél az ablakba nézni, sötétítőt kellett oda rakni, de azt mondja, azóta nem is látott ott senkit. Én tudom, hogy a tesómat látta, de már biztos vagyok benne, hogy semmi rossz nem fenyegette soha emiatt, nem rossz szellem volt, hanem a tesóm és a gyerekem megkapta a lehetőséget, hogy legalább így megismerkedjenek. Azóta a lányom régi ismerősként tekint rá a fényképalbumokban, úgy beszél róla, mint a többi családtagjáról. És ebben nincs semmi rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!