Miért nem veszik el császárral a halott magzatokat? Miért kell az anyának még a vajúdást, szülést is végigszenvedni?
gondolom azért mert a későbbi terhességekre nézve nem ez a legjobb. gondolj bele van aki egy ilyen tragédia után szinte azonnal babát vállal újra ott a császár bezavarna.
a császármetszés nagyobb terhet ró a TB-re ...
nincs mindig akkora mütéti team...
de erre csak egy igazi orvos tudná megmondani a jó választ.
császár után a következő terhességnél vannak kritériumok, talán ezt akarják elkerülni, rendes szülés után gyorsabban lehet újra babát vállalni....
magánvéleményem anyaként, h ez lehet a világ legnehezebb dolga és remélem csak érdeklődésből tetted fel a kérdést
Szakmai szempontból azért, mert a császármetszésnek anyai és magzati javallatai lehetnek. Halott magzat esetén nyilvánvalóan csak anyai lehet. Tehát, hacsak az anyánál nem alakul ki olyan állapot, ami indokolná a műtétet, nincs szakmai javallata a császárnak.
Emberi oldalról is csak az adott pillanatban tűnik jobb választásnak a császár, hosszútávon mindenképpen több velejárója van, mint a hüvelyi szülésnek. Hogy a legkézenfekvőbbet mondjam, a műtét hege örök életre az elvesztett babára emlékezteti, de ahogy már előttem is írták, a későbbi terhesség(ek) szempontjából is sokkal kedvezőbb a hüvelyi szülés.
Bár lelkileg elmondhatatlanul nehéz lehet, mégis jobb azt a néhány órát végigszenvedni, mint műtét után a sebfájdalom, infúziók és hosszas gyógyulás.
Mindenesetre én is szívből remélem, hogy csak elméleti a kérdés!
Max. 4x lehet császározni állítólag és általában, gondolom ez az oka részben.
Császármetszés után a következő terhességet 2 év múlva ajánlják, a heg nem elég erős addig.
Az egyik rokonomnak ezek ellenére császármetszéssel vették ki a halott magzatait.
Én úgy tudom adnak fájdalomcsillapítást.
A császár több szempontból is rosszabb az anyának, egyáltalán nem segítené a könnyebb feldolgozását egy ilyen tragédiának.
-hosszú a felépülés, fájdalmak, nem lehet visszatérni úgy a hétköznapokba, mint egy sima szülés után
-nem lehet azonnal új babát vállalni.pedig szerintem az az egyetlen gyógyír, ami segít...
-egy életre ott marad a heg, ami mindig a halott picire emlékeztet.
-későbbi terhességekre nézve kockázata van a korábbi császárnak
Én átéltem...
Annyit mondtak, hogy egy "ilyen szülés" nem árt semmit, viszont egy császármetszés a további terhességekre, szülésre kihat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!