A bibliában van olyan leírás, hogy egy angyal úgy áld meg valakit, hogy átöleli?
Persze, leül melléd a kanapéra míg TV-t nézel.
De jó legyen a műsör, mert különben menekül.
gyöngéden bújj mellém és ölelj át
táncold át vele ezt az éjszakát.
erre gondoltál nem?
A szerzetesi irodalom szerint a legbiztosabb módszer ilyenkor azt modnani:
"Ha Isten volt, nem vagyok rá méltó, ha ördög volt, nem akarok róla tudni."
Ezen a területen eléggé résen kell lenni, és az óvatosság a legcélravezetőbb technika. Egyes lelki írók szerint a halottak nem is tudnak kapcsolatba lépni az élőkkel, akik elhunyt ismerőseinknek adják ki magukat, azok is trükkös démonok. A démonok azok, akik mindenféle izgalommal és trükkökkel irányítani akarnak minket, míg Isten nem szorul ilyen ferde módszerekre, neki nyugodtan mondhatod a fenti idézetet. Isten nem fog megharagudni, ha valaki azért óvatos, mert nem akar az ellenség befolyása alá kerülni és meg tudja taálni szabadságában és emberszeretetében azt az egészséges módszert, ahogy közöl velünk üzenetet tisztán és egyértelműen, míg a démonok előszeretettel visznek minket homályos, ingoványos területre, ahol mi bizonytalanok vagyunk és gy könnyebben irányíthatók.
HA meg esetleg megint előjönne a dolog, mondhatod nyugodtan azt is, hogy "nem vagyok méltó az áldásra, én csak bűneim bocsánatáért könyörgök Istennek." Ha az ördög trükkje ez, az alázat elnémítja, mert ők gőgösek és nem találnak fogást az alázatosokon. Ha Isten volt, nemcsak a bűneidet bocsátja meg ilyen alázat miatt, hanem meg is áld. Nem teátrális önmugatással, hanem szelíden, csendesen. Mert Isten ilyen. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!