Mi az oka annak, hogy egyes emberek, akik ezoterikus spiritiszta körökbe jártak, utána pszihiátriai kezelésre, és gyógyszerekre szorulnak?
Mi az, hogy "megint"? Ismerjük egymást?
Nem adtam okot az ilyen dumára. Tudsz válaszolni, vagy sem. Bár attól tartok, te még nem találkoztál a jelenséggel.
a rögeszmés tévképzet, és az ahhoz való ragaszkodás, ami elszakít a minden napi valóságtól, az betegség.
később súlyosbodhat, és megváltozik az iránya, a paranoia, skizofrénia...és egyéb betegségek felé...akkor már tünet együttesről beszélünk, amire néha több kórképet is felállítanak, és több szakprofesszor véleményezi, míg meg nem találják a pontos diagnózist.
ekkor kezdődik a gyógykezelés...
sajnos mire egy ember ide eljut, már nagyon távol van a régi mivoltától, olyan mint egy robot, a vegetatív idegrendszere működik és ösztönös cselekvésre képes.
ezután ált viselkedés kontroll terápia van, amiben megpróbálják újra felépíteni a társas viselkedés alapjait, magyarán szocializálják.
aki látott ilyet élőben, az nem szép látvány...
sajnos nem fogja fel a sok ide írogató fanatikus, aki még komolyan is gondolja, h bizony az évek múlásával szépen kifejlődhet nála vmifelé pszichés torzulás...és remélhetőleg akkor nem én fogom neki a diagnózist felállítani:)
De ez a kurzus során mitől alakul ki?
Mert a rögeszmés képzet azt is jelentheti, hogy eleve gondok voltak az agyával, és a tanulmányai csak elmélyítették azokat. De aki az előtt egészséges volt, annál ez mitől alakul ki.
mindenkinek van egy kis defektje, így mondják ezt.
de erre a környezet ugye csak rásegít.
ahogy írtam pszichés torzulás révén jönnek létre az egyre súlyosbodó kórképek, ami nem öröklött, vagy veleszületett.
"És miért van az, hogy arányaiban több átlagember jár pszichiátriára mint ezós ?"
Ezt a következtetést milyen statisztikából vontad le?
egy ismerősöm épp most kapott egy öröklakást a pszichátrián ilyen téveszmék miatt.
sokan nem is jönnek rá hogy baj van, csak a környezet észleli, hogy megváltozott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!