Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Hogy erősíthetném a hitem?

Hogy erősíthetném a hitem?

Figyelt kérdés
2013. nov. 11. 21:33
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
A hit ereje az mindenkinek adott. Ezt csak gyengítheti némely cáfolat.
2013. nov. 11. 21:43
 2/13 anonim ***** válasza:
41%
Kezdj el szedni fehérjét és minimum 3-4 alkalommal edz rá hetente. Elég sok izomcsoportot megmozgat, szóval a regenerálódásról se feledkezz el! Ha rendszeresen csinálod, akkor seperc alatt ötvenes hited lehet!
2013. nov. 11. 22:07
 3/13 Grielean ***** válasza:

Úgy gondolom, a legjobb módszer erre a kétkedés! Mégpedig azért, mert ha veszel valamit, amiben hiszel, és elgondolkodsz rajta, vajon tényleg így van-e, megvizsgálod több nézőpontból, esetleg mások véleményét is kikéred, két eredményre juthatsz:

- semmilyen más nézőpont nem tud eltántorítani a hitedtől, és a vizsgált aspektusból máris erősebb lett a hited, hisz eloszlattad a lehetséges kételyeid egy részét.

- olyan érvekkel találkozol, amelyek megingatják a hited, és rájössz, hogy eddig rossz úton jártál.

Igaz, ez utóbbi lehetőség nem felel meg a kérdésnek, de úgy gondolom, ez sem nevezhető rossz lehetőségnek. Illetve úgy gondolom, nincs is olyan módszer, ami anélkül erősítene bármit is, hogy ne rejtene magában némi kockázatot.

Ja, és ez a módszer persze fanatizmus esetén semmire sem vezet, hisz nem az a cél, hogy vakon elzárkózzon az ember a világ elől, és az érveket egyszerűen semmibe vegye! Ez komoly gondolkodást igényel, amelynek eredményeképp vagy megerősödhet az ember a hitében, vagy épp rálelhet az igaz ösvényre, ha eddig tévúton járt.

2013. nov. 11. 22:12
 4/13 anonim ***** válasza:

vallásos témájú könyvek olvasásával.

sokat tudnak segíteni!

2013. nov. 11. 22:14
 5/13 anonim ***** válasza:
Ne gondolkozz nagyon nehogy a végén rájöjj arra hogy nem létezik, az amiben hiszel.
2013. nov. 11. 22:18
 6/13 A kérdező kommentje:
Nem létezik a dolgozat amiben hiszek? Mond a tanáromnak, de mostez csak egy pl. Am ha kétkedni kezdek, utánna már azt is megkérdőjelezem, ami ott van már évek óta, és h mért van ott.. már próbáltam, de ezzel csak rosszabb lett, de kössz a válaszokat
2013. nov. 11. 23:29
 7/13 anonim ***** válasza:
miért kéne megerősíteni a hited? nehogy már azért higgy valamiben, mert muszáj
2013. nov. 11. 23:47
 8/13 anonim ***** válasza:

Nem értem.

" Nem létezik a dolgozat amiben hiszek?"

Ha megírtad, akkor létezik

"Mond a tanáromnak, de mostez csak egy pl. Am ha kétkedni kezdek, utánna már azt is megkérdőjelezem, ami ott van már évek óta, és h mért van ott.."

Ennek se füle, se farka. Ami ott van évek óta, attól még ott marad, ameddig el nem teszed máshova.

Amúgy tudhatnám, hogy mivel kapcsán jött ez? Miért kéne megerősíteni a hitedet? Mi a pontos oka?

2013. nov. 12. 02:56
 9/13 A kérdező kommentje:
Már egy idelye folyamatosan rossz dolgok történnek velem, és már eléggé elvesztettem a hitem egy két dologban, és sokszor ez miatt rossz kedvem van.. ez miatt sokszor ugy érzem, h bele se kell kezdenem dolgokba, mert ugyse sikerül
2013. nov. 12. 08:39
 10/13 anonim ***** válasza:
Ez nem a hit, inkább az önbizalom jellemzője. Ha így teszed fel a kérdést meg se próbáltam volna válaszolni, mert önbizalomnak én is nagyon híján vagyok, magyamon sem mindíg tudok segíteni.
2013. nov. 12. 09:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!