Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Hogyan erősíthetném az emlékez...

Hogyan erősíthetném az emlékezetem?

Figyelt kérdés
Nem tudom, hogy jó helyre írtam e. Az a bajom, hogy minden lényeges dolgot nagyon hamar elfelejtek. Mindig érzelmekkel összefüggő dolgokat, tehát nem azt, hogy hova tettem a lakáskulcsot, hanem pl azt, hogy XY 2 nappal ezelőtt mit mondott nekem amitől dobtam egy hátast. Ez elég kelemetlen nekem, nem akarom, hogy a szociális (vagy hogy mondjam?) kötelékeim kifollyanak a kezeim közül, szeretném megtartani magamban az érzéseket, és emlékezni arra, hogy kivel hányadán állok épp.
2013. febr. 4. 23:28
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
46%
cavington lesz az ami itt kelleni fog
2013. febr. 4. 23:44
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Írjál naponta naplót! :)
2013. febr. 4. 23:51
 3/13 anonim ***** válasza:
18%
Naplót csak a tinipiccsek meg a dilettánsok írnak, ne keverjük bele a kérdezőt..Fordulj a háziorvosodhoz kérdező!
2013. febr. 4. 23:56
 4/13 anonim ***** válasza:
Szedj vitaminokat, vagy vitaminban gazdag ételeket egyél.
2013. febr. 5. 00:19
 5/13 anonim ***** válasza:
jobbféle multivitamin
2013. febr. 5. 00:33
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Én is naplóra szavazok! Az a jó benne,hogy rááll az agyad arra, hogy megjegyezd a dolgokat,mert tudod,hogy este le fogod írni a naplódba. :) Legalábbis én ezt tapasztaltam. Ezt a képességet is sok gyakorlással lehet fejleszteni, ha erre fókuszálsz, megfelelő kitartással fejlődni fogsz ebben biztos vagyok! Sok sikert! :)
2013. febr. 5. 00:34
 7/13 anonim ***** válasza:
A napló jó dolog. Ezen kívül jól jönnek ilyenkor a különböző kártyagyakorlatok. Pl. memóriajáték. Ekkor jól kell emlékezned rá hogy melyik lap párja hol volt és vissza kell keresned. Ez is erősítheti. De ott van pl az is ha 10 különböző jelet felvésel 10 cetlire. Megkevered őket, különböző sorrendben, magad elé teszed felfordítva és megpróbálod megjegyezni a sorrendjüket. Eztán lefordítod őket, leírod egy papírra az általad gondolt sorrendet, majd leellenőrzöd jól emlékeztél-e.
2013. febr. 5. 00:51
 8/13 A kérdező kommentje:
És gondoljátok hogy ezek segítenek? :S Élményekről, érzésekről van szó, nem telefonszámokról...
2013. febr. 5. 14:34
 9/13 anonim ***** válasza:
Szerintem segít, ezek a gyakorlatok a jobb agyféltekét "edzik", az emlékezőképességet. Tehát ha egyre jobban mennek ezek, képes leszel visszaemlékezni emlékekre is jobban, mondatokra amiket mondtak stb.. Itt nem az számít mit kell megjegyezned, hanem hogy az emlékeket minél jobban feltudd idézni.
2013. febr. 5. 16:51
 10/13 anonim ***** válasza:
Idegrenszeri és lelki okokra vezethető vissza _szerintem_. Az idegrenszerire segíthet a vitamin. Mindkettőre pedig a gyakorlás, pl ha felidézel régi érzelmes dolgokat, ill napló is jó ötlet lehet.
2013. febr. 6. 00:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!