Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy akik nem...

Miért van az, hogy akik nem hisznek semmiben azok jönnek ide minket, ezoterikusokat piszkálni?

Figyelt kérdés

Gondolok itt arra, hogy minek jönnek ide, továbbá miért nem hisznek semmiben...

Pl: Ezoterikus: Isten / földönkívüliek / valami / valaki megteremtette az univerziumot és a Földet, az életét, pusztította az életet újrateremtette és kiválasztott egy életrevaló fajt ( az embert ) és bevezette a civilizációba.

Ezzel szemben szkeptikus / szimpla ember aki az ezósokat kritizálja:

VÉLETLENÜL, CSAK ÚGY A SEMMIBŐL ősrobbanás, szintén CSAK ÚGY VÉLETLENÜL egy bolygó ( a Föld ) olyan helyre került ( született / jött létre ), ahol kialakulhatott az élet és, hogy ha 1 km-el arrébb lenne ( mindegy melyik irányban ), vagy tűzforró egy jéghideg, fagyott lenne minden és nem lenne élet. VÉLETLENÜL becsapódik egy aszteroida, VÉLETLENÜL kialakul az élet, majd ugyanígy VÉLETLENÜL egy másik aszteroida miatt kipusztul ez az élet, de új fajta élőlények jelennek meg. VÉLETLENÜL egy faj kiemelkedik közülük, civilizálódik. Itt be lehet vezetni egyiptom és angliát (+ az ok nélküli vándorlásokat ), azaz a piramisok ( minek építeni ilyen nagy vackokat és mégis hogyan építettek abban az időben ilyen - korhoz mérten - tökéletesre egy dolgot, és a Stone Heange: hogyan? Olyan követ amiből épült csak 100-150 km-re lehet találni: azaz hogyan és minek vittek 100-150 km-re az ősemberek egy adott pontra ilyen alakban köveket.

#szkeptikus #ezoterikusok
2013. nov. 11. 20:16
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
És még kihagytam én dinka, hogy mindd a 18 osztálytársam is úgy tudja, hogy 40.000 km! :) Most ilyenkor mi van? Ahány iskola annyi féle oktatás.....! :D Magamtól nem vehetek hülyeségeket! Amiket mondtam azokat csillagászati könyvekből, iskolából, netről, és discovery science-ről vettem! :D ÜDVÖLET! ;)
2013. nov. 12. 14:29
 32/34 anonim ***** válasza:
100%

Az meg se forduljon a fejedben (ami szerintem a Földön létrehozott egyik legtökéletesebb vákuum) hogy rosszul tudod.Hogy a francba lehetne 40 000 km az átmérője?

Tudod te hogy az mekkora bolygót jelentene?

De nézzük csak meg a további problémákat:

-Egy ilyen qrvanagy bolygónak ennél még sokkal nagyobb kerülete lenne.Szóval K = 4pi r^2 képlettel (térbeli testek eukleidészi geometriával való kezelése,Riemann geometria) rájöhetünk hogy :5.024.000.000. km lenne a Föld kerülete,ha igazad lenne.Gratulálok!

Szerinted ezt Magellán képes lett volna körbeutazni?(tudom hogy Magellán nem is,de a hajója körbeutazta a Földet.)

[link]

-További probléma még hogy a 21. században (látom neked nehéz a felfogásod ezért a 21. századot értsd:MOST) a vándormadarakra jeladót rögzítenek.(csak a nagyobbakra mint például gólyák,egyes sólymok).Ezeknek a vonulása műholdon át érzékelhető,és egy térképen követhető.Ha igazad lenne,akkor hatalmas számokat kéne kapnunk,egy Európa,Afrika távhoz képest.

A sarki csérek,vagy más hatalmas távokat megtevő madaraknál (darvak) szintúgy.Szóval még az állatvilág is röhög rajtad,akkora hülyeséget mondtál.

-Tudod a hidegháború alatt az oroszok (tudod,akiket az a bajszos bácsi vezetett,aztán egy kopasz bácsi) olyan ICMB-ket (interkontinentális ballasztikus rakéta) fejlesztettek,amik képesek megtenni több ezer kilométert.A te hatalmas szuperföld elképzelésed szerint,az amcsiknak semmitől nem kellett volna félniük,hisz majdnem 1000.000.000 km-t semmilyen akkori rakéta nem tudott volna megtenni.

De még írhatnám oldalakon át az égetést,mert szinte akármilyen szempontból meg tudom cáfolni ezt a gigaFöld elképzelést.

És kérlek,hazudj még!Egyenesen Jézus mondta neked magyarul a közértben hogy 40 000 km a Föld átmérője!És ott volt még Mao Cetung is!Ugye?

Mert az a hazugság se kisebb hogy ezt tanították volna,vagy hogy ezt csillagásztól hallottad volna.Az országban van nem egy csillagászati központ (VCSE,MCSE) ,nyugodtan kérdezősködj,de ne permetezd itt a hülyeséget.

Még mindig nem hiszem el hogy emberek ennyire műveletlenek (mert ez nem egyszerű hiányosság:ez kőkemény műveletlenség) tudnak lenni,és még ő sértődik meg hogy először rendes stílusban kijavítom.Á,nem!Biztos nem te cserélted fel az emlékeidben az "átmérő" és a "kerület" szavakat.neeeeem...

Különben best forever beszólást hallhattuk:"Föld kerülete 40.000 négyzetkilométer "

Most az jutott eszembe hogy 2. osztályban már tanítják a mértékegységeket és a hozzájuk tartozó fogalmakat.

Tudod te hogy a négyzet km a terület,a sima km meg a hosszúság mértékegysége?

Na mentem ,megyek egy óra tejet venni,10 perc mákot,és két newton almát venni.

2013. nov. 12. 18:20
 33/34 anonim ***** válasza:
100%

Na ja, ez elég csúnya beégés volt.

3 dolog miatt:

1. Nem ismered be, hogy hülyeséget írsz

2. Még arra sem vagy képes, vagy beírd a google-ba, hogy "Föld kerülete"

3. Nem tudod megkülönböztetni a terület és hossz mértékegységeit

Pedig azért ez nem egy atomfizika, már az ókori görögök tisztában voltak ezekkel. Milyen érzés, hogy hülyébb vagy, mint egy ókori ember? :D

2013. nov. 12. 18:29
 34/34 anonim ***** válasza:
100%

"Jah és azt NEM én írtam, hogy a Föld területe 40.000 négyzetkilométer! Szóval a hülye nem én vagyok! Én csak annyit írtam, hogy a Föld ÁTMÉRŐJE 40.000 km! Gome to Arigato gozaimasu!"

Na bemásolom az eddigi Föld kerületét/átmérőjét érintő kommentemet:"A Föld átlagos sugara 6300 km környékén van,ebből kifolyólag az átmérője 12 700 km körül van.

Te a kerületét írod,ami körülbelül tényleg 40 000 km az egyenlítőnél számolva,de az egész földön átlagosan ennyi."

Ebben az egy kommentemben tértem ki a Föld méreteire.Nos,akár hányadszorra is olvasom át,nem írok semmilyen négyzetkilométerről.Te kezdted el itt a területet előhozni (hogy miért azt nem hogy én,de szerintem még te sem tudod).

Ja és nem csoda hogy kétszer is rosszul írtad le a nevem:A möbiusz szalag egy nagyon érdekes,és sok geometriai tudást igénylő 3D-s alakzat.Szóval értem már miért nem vagy képes még leírni se...Részvétem szegény egyetlen árva agysejtedért,aki ott fél a sötét vákuumban egyedül.:'(

2013. nov. 12. 18:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!